Sommarfin med ros i håretDet är inte alltid man klär sig sommarfin i slutet på januari, men i dag är ett undantag. Jag har fått på mig en gul riktig sommarklänning med stora blommor och en ljusrosa ros i håret och en fin och lätt sommarsminkning. 
Jag och tjejerna anmälde oss till sommarsittning för kvällen och ska det va så ska det.

Filmen i går var bra, jag gillade den, helt klart värd att se! 

Nu måste jag äta lite och sen är det dags att bege sig till det soliga, varma och somriga Sivans. 

Puss, Em  

Rygghår..

Efter ett mycket givande samtal med pappas fru Helena är jag bara tvungen att berätta om ett av våra diskussionsämnen den här gången. Rygghår (!) , ja , alltså det håret som växer på vissa män nere i svanken. Fråga mig inte hur vi kom in på detta, men roligt hade vi i alla fall. Frågor som poppade upp va från Helenas håll som hon trodde att jag (!) kanske skulle ha svar på var bland annat "Har alla män hår där?", "Skulle männen ta bort det om de fick?" "Var vaxning ett alternativ eller skulle det noppas bort?" och mycket mer. Vi konstaterade att det även skulle vara ett "väldigt" intressant ämne att undersök och eftersom jag precis börjar min kurs i Statistik kunde man ta det till hjälp och göra en fin statistisk undersökning och kanske även räkna ut sannolikheten på hur stor chansen är att mannen i ens liv har hår i svanken. Det tål att tänks på. Hehe! 

Mvh, (Helena) och Emelie


 


Te kan göra ontKlantiga jag har varit i farten igen. I morse när jag åt frukost gjorde jag i ordning lite te och mackor men men dum som jag va stressade jag lite för mycket och tog en stor klunk te till den första tuggan macka och AAAAAAJ!!!!!!! Jag skållade hela gommen och på en sekund hände det skinstrimlor i hela munnen.

I biblioteket har det gått bättre i dag. Jag har fixat alla uppgifter jag gett mig på, vilket kändes väldigt lättande.

Nu ska jag och Alex iväg på ett aerobicpass.

Puss, Em

Laddar för ny dag

Okej, gårdagen var inge vidare, men nu är det en ny dag och jag tar nya tag. Frukost är på G och jag laddar för att sätta mig och plugga i biblioteket. Jag hoppas jag får bukt med uppgiften jag jobbade med i går. Av erfarenhet så har jag märkt att det kan vara bra att sova på det så brukar man se den med andra ögon dagen efter.

I kväll ska jag på bio och se den sanningsbaserade filmen Valkyria med Tom Cruise i huvudrollen. Jag tror att den kan vara riktigt bra om man bara utgår från trailern. Bedöm själva!


Bra dag gick bara utförMin dag har inte varit den bästa i dag. Vissa dagar går verkligen åt skogen och i dag va en sån dag. Halva dagen gick i och för sig hyfsat och och allt flöt på bra, men sen började allt krasha. Först började det lite simpelt med att spilla ner byxorna ned kycklingröra och sen gick det bara utför. Orkar dock inte tänka på det just nu för deppiga jag har för tillfället försvunnit genom den härliga yoga-klassen jag var på. Jag måste säga att yoga kan vara riktigt bra när man har mycket att tänka på och speciellt saker man inte vill tänka på.
Nu ska jag titta på Samantha who? och sova efter det.

Puss, Em

Lösvikt

Robert Gustafsson är för härlig! Jag har suttit och tittat på hans film Lösvikt med samlade sketcher och har skrattat fruktansvärt mycket, men nu kom det en hel massa semestertips från "Bertil" och jag klarar inte av och titta på alla diverse saker som han av misstag råkar skada sig med. Usch usch! Men resten är väldigt väldigt roligt!!

Puss, Em

Ett litet smakprov 

En tackling gav mig en orkidéHalloj!
Kväll igen och jag kan inte låta bli att känna mig lite stolt över att min veckoplanering än så länge har fungerat väldigt bra och jag har hunnit med allt jag velat. I måndags köpte jag nämligen en ny kalender och började på en gång att skriva upp allt jag skulle hinna med varje dag och det har ju som sagt än så längre funkat bra.

Jag och Julia hade en trevlig stund på stan och redan innan vi klev på bussen fick vi oss ett härligt skrattanfall. Jag stod med ena foten upp i bussen i kön och väntade på att killen framför skulle kliva på lite mer för att jag skulle få plats att kliva upp helt. Jag vände mig bak och pratade med Julia och i ögonvrån såg det ut som att avståndet mellan mig och killen blivit större så jag tar sats och kliver upp och rätt in i honom. Snacka om tackling! Stackars killen hade ju inte flyttat sig i kön någonting och så kommer jag och försöker knuffa fram honom. Hehe!

I stan köpte vi lite smågrejer och sen gick vi runt och strosade lite, köpte en lilla menyn på McDonalds och var en sväng till banken också. Innan vi tog bussen hem ville jag bara in och titta på en blomsteraffär och där hittade jag precis vad jag sökte, en fin vit orkidé. Vita orkidéer är de finaste blommorna jag vet och nu har jag en hemma. 

I kväll ska jag ta det lugnt, kanske titta lite på tv eller någon film.

Puss, Em 

Vad händer i dagJa, i går blev det träning på riktigt. Jag och Alex tränade aerobics och sen var jag alldeles för trött för att komma ihåg att stretcha mina vadmuskler så i dag är dom så ihopdragna av träningsverk som de bara kan bli.

Om en timme ungefär ska jag till biblio och plugga. Jag ska börja med lite räkneuppgifter och räkna ikapp det vi skulle gjort till den här veckan.

Efter det måste jag ta mig in till stan en kort sväng och köpa lite grejer, som tro det eller ej, inte finns på campus, trots att man kan få tag i nästan allt här.

Så snart jag kommit tillbaka från stan ska jag träna igen. Den här gången blir det Step Dance. Jag har aldrig gått på ett step-pass men det kan nog bli roligt och speciellt när det är lite mer dansinriktat.

Puss, Em

Snart är det träning

Om en timme ska jag träna igen. Sååå skönt! Jag och Alex ska gå på aerobicpasset tillsammans så det blir lite roligare än ensam också.

See ya!

Puss, Em

Bluffnummer.. Eller?

Nu har det ringt ett för mig, okänt och ganska konstigt nummer, till mig två gånger. Jag har inte svarat och kommer inte göra det om det ringer igen. Det kan ju vara ett av alla bluffnummer som lurar en på pengar. Om det mot förmodan inte skulle vara ett av bluffnumren och du vet att det är du, så lämna en kommentar så ska jag svara nästa gång. 

I dag ska jag läsa igenom alla anteckningar och räkna lite uppgifter under förmiddagen och sen vid ettiden ska jag på föreläsning och i kväll ska jag och Alex träna på Vugi. På tala om träning så känner jag av en lätt träningsverk i dag från min joggingtur i går. Tur att det inte är värre.
 
Eftersom jag tränade i går ändå och inte städade så måstejag verkligen göra det i dag. Mitt sovrum känns som ett upp-och- ner-vänt kaos. Men det tar jag lite senare under dagen. 

Vad ska ni göra i dag? 

Puss, Em

Trött efter träningUsch usch usch! Har ni tittat på kanal 5 i kväll? En dokumentärfilm om en man med en unik sjukdom som gör att han får trädliknande händer och fötter. Väldigt overkligt kan tänkas men så sant.

Det blev inte av att städa i dag. I stället tog jag på mig träningskläder och sprang en runda runt campus.

När jag kom hem lade jag mig på soffan och började titta på Aladdin men jag slocknade på en gång så filmen fick spelas för en snarkande publik. 

I morgon ska jag upp och plugga tidigt och läsa in mig lite på det jag missade förra veckan. Jag fick låna anteckningar av en vän till i morgon som han skrivit under föreläsningarna och det är jättesnällt att jag fick låna de. 

Puss, Em 

En bra dag helt enkeltDagen har flutit på bra. Det bästa var att jag fattade väldigt mycket av föreläsningen vi hade trots att klassen redan har haft tre föreläsningar medan vi var i Åre.
Jag har hunnit med allt utom en grej i dag och det är träningen. Jag hoppadespå att få gå på funkpasset men det var inställt och då krockade lite för mig, men jag ska städa i kväll så jag kan ju alltid ta i lite extra så blir det lite fuskträning.
I morgon ska jag träna i alla fall. Då tror jag att jag till och med får med Alex.

Nu ska jag ta och diska lite och sen blir det städning/träning, hihi.

Ja, förresten, glömde nästan. I dag fick jag paket på posten. det är alltid lika roligt och det här var något som inte var väntar så då blir det ännu roligare. Paketet var från pappa och Helena. Dom skickade en massa filmer till mig, bland annat tre disneyfilmer och även en film som handlar om snökaoset i Gävle på 90-talet. Jag har att göra till helgen kan man säga, hihi.
- Tack så mycket! Disneyfilmerna , I LOVE!!!!

Puss, Em

Mycket att göra


Hej hej,
I dag gör jag en liten paus från Åre-bloggandet och går tillbaka till nuet. 
Jag ska försöka vara effektiv och hinna med en hel del i dag. Senare på förmiddagen ska jag sitta i kansliet och innan jag riktigt hinner stänga det ska jag på föreläsningoch direkt efter förläsningen ska jag på ett möte. Innan allt drar igång ska jag också hinna med att fixa med praktiska saker inför flytten och även betala lite räkningar, köpa material till nya kursen och det allra bästa skulle vara om jag hann läsa lite innan föreläsningen också.
Problemet idag är hur jag ska hinna med lunchen. Jag tror att det får bli lite matsäck med på föreläsningen.

Puss, Em

Åre 4: Nya äventyr som avslutades på nattöppna Max

Måndagen fortsatte med att jag skulle få upp Alex ur sängen, hehe hon var bra seg, men efter lite frukost så var hon på g igen.

Vi började åka lite smått i barnbacken men bestämde snart därefter att ge oss upp i skräckbacken från dagen innan. Den här gången visste vi vad vi gav oss in på och resultatet blev absolut bättre. faktum är att vi åkte upp där några gånger till och klarade oss helskinnade ner varje gång.

Efter en god lunch med pannkakor, sylt och grädde och en titt i pistkartan var det dags att ge sig ut på äventyr. Vi skulle ta liften vidare till en ny backe som skulle föra oss vidare till Tegefjäll.
backen vi kom upp till var riktigt rolig att åka i och vi blev kvar där tills det var dags att försöka ta oss till bussen.
Det som stod mellan oss och bussen tillbaka till Åre-by var en röd backe. Den var inte lika isig som den vi tidigare åkt så vi vågade släppa på lite till, men när farten blev för hög tappade båda jag och min kompis Marie kontrollen och båda två ramlade bakom Anna som trodde att vi hade krockat in i varandra. Där låg vi och skrattade i några minuter innan vi tog oss upp på fötterna och ner för backen.

Efter lite övervägande hoppade jag och Alex över afterskin och åkte direkt hem och slängde oss på sängen. Vi kände att det behövdes för att vi skulle orka dansa senare på kvällen.

Kvällen fortsatte senare på förfest som skulle bana väg till utestället Dippan. Vi hade hört att vi var tvungna att vara där i tid för att komma in så innan tio begav vi oss, men icke sa nicke! Kön var väldigt lång och efter att vi stått där ett bra tag och knuffats fram och tillbaka av fulla norrmän kom kövakten och sa att det inte var någon mening med att vi stod kvar i kön för det var fullt på stället och dom skulle precis börja med "en ut, en in" vilket inte va något för oss.
Istället gick vi till baren Dalbom. Där satt vi resten av kvällen och pratade med tre glada norrmän som tyckte att vi svenska flickor hade så konstiga namn, men när vi fick höra deras namn så var det våran tur att börja fundera. En av killarna hette nämligen Sverre. Inte det vanligaste i Sverige  i alla fall.

När kvällen började gå mot sitt slut tog vi våra jackor och började gå hem, men det blev ett kort stopp vid Max för att köpa lite färdkost innan vi kom hem helt. 

Puss, puss

p.s. Till mina oroliga morbröder: Alex = Alexandra = en tjej d.s.

Åre 3: Afterski med EHVS plus hemmafest

När vi äntligen fick nyckeln till lägenheten sent på eftermiddagen var jag fruktansvärt trött i fötterna. När pjäxorna flög av kan känslan i dom näst intill beskrivas som brännande.  Jag slängde mig på sängen och började skriva ett kort blogginlägg i mobilen som aldrig kom iväg, men här kommer det.

"Nu sitter jag och väntar på att Alex ska bli klar i duschen så att jag kan hoppa in. I kväll blir det party, men jag kommer dock inte ihåg v stället heter som vi ska till men det gör väl desamma. Vi har åkt en massa skidor i dag och det har varit jätteroligt, men blåmärket jag har på knät från en vurpa ser inte så fint ut och jag antar att jag kommer få ännu fler i morgon.
Afterskin i dag var riktigt nice. EHVS anordnade en speciellt för oss. Två killar stod för underhållningen och resten försökte stämma in i deras låtar så gott det gick.
När både jag och Alex har fixat färdigt oss för kvällen ska vi äta våran efterrätt som vi köpte på ICA i dag, nämligen semlor, mums! 
Puss, Em"

Efter min lilla skrivstund blev duschen ledig för mig. Tyvärr va det inte den trevliga och sköna duschen jag hade föreställt mig efter en svettig dag. Det var nämligen så att varmvattnet inte räckte för sex personer som alla ville duscha innan utekvällen och eftersom att jag var sist in i duschen fick jag en rejäl kalldusch. Usch!!!! Verkligen inte skönt.

När vi var klara gick vi över till våra killkompisars lägenhet för förfest och där blev vi kvar hela kvällen tills vi inte orkade hålla  ögonen öppna nå mer. 
Ingen var riktigt sugen på att gå ut och dansa och några av killarna underhöll oss så bra ändå med sina korttrick.

Puss, puss


Åre 2: I första backen

Framme i Åre fick vi vänta någon timme på att receptionen skulle öppna och sen var det dags att ge sig iväg till skishoppen och hyra utrustning. Med allt fixat följde vi, ett glatt gäng med icke-åkare, med Axel som skulle vara våran skidlärare för dagen. 

Vi tog bussen iväg till Duved och första barnbacken. Min höjdskräck infann sig på än gång när vi klev av bussen då vi skulle gå upp för en hög och ranglig metalltrapp. Jag försökte att ignorera tanken att jag skulle upp högt i en backe just då, men det var inte lika farligt när jag väl kom tid. Det var snarare riktigt roligt. 

Till en början kan jag tänka mig att jag såg ut som bambi på hal is med skidorna. Jag hade ingen kontroll på mig själv över huvud tagen men efter ett litet tag och några kullerbyttor i snön så blev det bättre och bättre. 

Den eftermiddagen var vi, tre tjejer, alldeles för våghalsiga för vårt eget bästa. Vi bestämde oss för att testa på en utmaning och begav oss upp i en röd/blå backe( Grön: Väldigt lätt, Blå: Lätt, Röd: Medel, Svart: Svår ). Det var nog det värsta jag gjort på länge. Visst det var en väldigt fin utsikt men hur tusan skulle vi ta oss ner?! Hela backen var täckt med is så ploga var ett alternativ som inte funkade så bra. 
Efter ett bra tag tog vi oss i alla fall ner helbehållna och jag kände att lättnaden och stoltheten krypa in. Jag hade verkligen tagit mig ner för backen! 

Puss, puss


 

Åre 1: Tentafest på bussen

Då var det äntligen dags att åka. Vi samlades utanför mitt hus för att gemensamt slita med väskorna till pressbyrån där bussen skulle komma. Alex fick det nog jobbigast med sina tunga väskor som inte riktigt ville som hon, men väl på plats kunde vi glömma allt som hade med tunga transportsträckor och även tentor. Jo, vi skrev ju faktiskt tenta den dagen och kvällen efter tenta blev inget undantag, vi körde helt enkelt tentafesten på bussen. 
Eva och Julia hängde upp en varsin bag-in-box på sätet framför och plockade fram de fina plastglasen från nyår.Jag och Alex öpnnade en varsin burk som även de flesta andra och efter det började lekarna. Jag gav dock upp redan efter första burken då jag fick springa på den lilla busstoaletten alldeles för många gånger. Jag fårstår inte dom som klarade sig med körpauserna och ändå drack mycket, mycket mer. 
Musiken sprudlande bak i bussen från Alex nyinköpta högtalare och alla sjön med tills det var filmtime. 
Jag tyckte inte att filmen var så bra, så istället för att titta satte jag i hörlurarna till Ipoden och lyssnade på musik. 

Bussresan tog inte lika lång tid som jag hade föreställt mig. Visserligen tog det ändå 15 timmar och jag inte minns fel men det var ena snabba timmar. 

På morgonen vid sjutiden var vi framme i Åre. 

Puss, puss
    

Hemma igen

Hej hej!
Nu är jag hemma igen och inom den här dagens timmar kommer min resumé av Åre-resan att börja. Vi har haft såååå roligt och det är något jag absolut vill göra igen.

Puss,Em

Hejdå

Hej hej!
Nu åker jag till Åre och kommer vara borta till på fredag nästa vecka. Det här innebär att jag inte kommer blogga någonting fram tills dess. Jag hoppas ni har det trevligt under tiden, det kommer jag i alla fall ha. 

När jag kommer tillbaka får ni reda på allt roligt som vi har gjort!

See ya!

Puss, Em 

Peppad för Åre

Hur sliten jag än känner mig just nu så börjar jag ändå känna att det kommer bli jätteroligt att åka i morgon. Väskan är nästan fullpackad och nu är det bara tentan som är mellan mig och Åre och inte att glömma bort, ett antal timmars bussresa. Ja resan kommer ta sin tid, men även den kommer nog bli minnesvärd, om inte annat för att den va så jobbig, haha.

Nu ska jag fortsätta titta på Let's dance.

Puss, Em

Trött av plugg och packningNu har jag kommit en bit på väg i packningen. Jag fick dock ett stort bakslag när jag skulle börja när hela min lista som jag skrev tidigare i dag var borta, jag måste glömt spara den i datorn. Men men, nu är nästan allt packat. Jag ska gå till ICA snart och köpa något man kan äta på bussen och sen ska jag fortsätta plugga.

Det blir tyvärr ingen tjejkväll för min del. Jag stannar hemma och pluggar och lägger mig tidigt, just nu skulle jag lätt kunna lägga mig och sova och sova för hela natten, men det kan jag ju inte. Lite frisk luft kanske gör att jag vaknar till.

Puss, Em

Powernap till SATCÄn så länge känns det som att jag hunnit med mycket av det jag vill få gjort i dag, jag har tvättat, pluggat (dock inte tillräckligt än), jag har skrivit en packningslista (som blir alldeles för lång) plus att jag har ordnat med studieförsäkran. Nu tänkte jag ta en liten powernap så här på eftermiddagen till ett Sex and the city- avsnitt och sen ska jag fortsätta med plugget och packningen, jag ska även försöka hinna iväg till ICA också innan det blir alldeles för sent. 

Puss, Em  

Tvätt en fredagsmorgonDet är fredagmorgon och jag är i full gång med tvätten. Jag ¨måste tvätta upp det mesta så att jag får med mig det rent och snyggt till Åre. Dagen kommer följa så att jag ska plugga och försöka packa ihop allt som ska med. I kväll så hade tjejerna dragit ihop något, det är ju Let's dance så det blir nog att titta på det. Men nu ska jag ta och springa tillbaka till tvättstugan
Ciao!

Puss, Em

Massa plugg = godissugNu är dagen snart till ända och här sitter jag i min soffa med datorn i knä och med böcker och anteckningar runt hela mig. Ja, det är så det oftast ser ut när jag pluggar. Mitt eget lilla kaos och det är ju i alla fall tur att jag själv hittar rätt i alla papper för det skulle nog ingen annan göra (och knappt jag ibland). 

Tidigare i kväll fick jag ett riktigt godissug och var tvungen att springa bort till ica och köpa mig en liten påse, men när jag väl kommer hem igen så är jag inte alls sugen. Det känns mer som att godiset gör min illamående. Jaja, jag kommer ha godis i morgon kväll som det ser ut. 

I morgon är det sista dagen innan både tentan och Åre. Jag ska försöka hinna med allt jag tänkt och där är en tvättid, mycket plugg, packning och ett ICA-besök bland annat inräknat. Får se hur det går. 

Trevlig kväll!

Puss, Em  

Upp tidigt för att plugga järnetGod morgon. I dag börjar dagen lite tidigare än va den brukar göra. Jag ska snart gå till biblioteket men tänkte hinna med ett inlägg innan medan jag dricker mitt te och äter min smörgås.

Det är två dagar kvar till Åre nu och jag borde börja packa för att se om jag får plats och om det möjligtvis finns något som jag saknar, men plugget får gå före den här gången och packningen får skjutas upp. Jag funderar även på vilken musik jag ska lyssna på på bussresan. Det är ändå ett antal timmar vi ska åka och min musik har jag lyssnat sönder medan jag har pluggat den här veckan, så om ni har något förslag skulle jag bli glad.

Puss,Em

I love Paris Kate & I

Det är alltid roligt att få annat än räkningar i posten och i dag va en sån dag. Jag hade fått en avi från posten att jag kunde hämta ut ett paket. Jag visste i och för sig va det innehöll men det gjorde det inte mindre roligt. Ett par skor från Paris Kate & I låg i en fin skokartong och väntade. och hur har jag råd med dessa kanske ni undrar eftersom de ändå går på närmare 700 och det kan jag säga att jag absolut inte har, men det hade tydligen min kära kompis som köpte dom som en försen julklapp åt mig. Helt galet, men jag är nöjd.

Tack tack tack så mycket!!!!
Puss, Em

Stressig stadsturSnart är det dags för stan. I vanliga fall brukar jag tycka att det är roligt , men dock inte i dag. Jag måste till banken och till andra förberedande ställen inför Åreresan. Det jobbiga är att det är mitt i mitt tentaplugg och att viktiga timmar försvinner för mig. Aja det är inte så mycket att göra åt, jag måste ju ändå in någon gång.

Puss, Em

Texten försvannJa det var ju synd att inte texten till förra inlägget kom med men det jag skrev om var att jag äntligen hittat min dvd från West side story-uppsättningen som jag var med i i våras. Den har varit borta ett tag och nu i kväll när jag lyssnade på lyte musik från musikalen så kom jag att tänka på den, så jag började leta och tänka sig att jag faktiskt hittade den den här gången.

Puss, Em

Nostalgi på hög nivå 

Den rätteEfter några avsnitt av Sex and the City, två tidningar och ett telefonsamtal som handlade om kärleksbekymmer funderar jag, är kärleken så svår att hitta? Det skrivs spaltmeter om relationer överallt. Det skrivs om hur, när och var du träffar den rätta, vad du ska ha på dig, hur du ska föra dig till och med vad du ska säga för att få bästa resultat. Men ändå står alla där och tittar sig runt och ser.. Ja vad ser vi..? Titta några gånger till! Det kanske finns där fast att du missade det första gången. Jag är absolut ingen expert, men jag tror inte att det kommer för att du jagar de heller. Good luck! 

Puss, Em  

Disneyklassiker

Det är något speciellt med gamla Disneyklassiker. Jag älskar dem! Jag funderar nu på att gå över till Julia och låna en av hennes filmer. Vet dock inte vilken jag vill se, eller jo, det vet jag , men det hade hon tyvärr inte. Jag hade helst viljat se Bernad och Bianca, Julia har många av det andra bra filmerna så jag ska nog gå och ta en titt kanske.

Puss, Em

Aaaaaj!!!Så fruktansvärt ont det gör att bränna sig. Jag, Eva och Alex sitter i biblioteket nu och pluggar och för ett tag sen så gick jag och Alex upp till cafét för att köpa varm choklad (mums!). Eva satt kvar med sakerna men hon bad oss att köpa med kaffe till henne, vilket vi absolut skulle göra. 
I kassan så ska jag lyfta upp hennes kaffemugg då locket lossnar och jag får kaffe över hela handen (Aj!). Just då gjorde det inte så ont, jag blev mest lite generad och försökte torka upp det mesta från disken och mig själv så att jag kunde gå därifrån. Men så förbannat ont det gjorde någon minut efter. Jag gick iväg till toaletten och spolade isande vatten på handen till den domnade bort och fram till nu har jag suttit med ett kallt, blött (!) papper om handen. Ni som känner mig sen innan vet att blött papper är en av de värsta sakerna jag vet, bara tanken av det ger mig kväljningar och att behöva sitta med det i handen var inte något jag ens skulle önska min fiende. 

Nu känns handen bättre i alla fall men jag kommer nog få en rejäl blåsa.
 
Puss, Em 

Kvällens utbud

Kvällen för mig har inte sätt så spännande ut , jag har bosatt mig i min soffa, med böcker, anteckningsblock och dator och pluggat.
I morgon ska jag försöka gå upp tidigt och sätta mig i biblioteket. 

Puss och gokväll, Em 


Reasons to Date a DancerHittade roligaste anledningarna till varför man ska dejta en dansare i en grupp på Facebook, enjoy! The Top 15 Reasons to Date a Dancer:
15. We've mastered the five positions perfectly.
14. We have perfect hip rotation.
13. We're used to getting on our knees and rolling around on the ground.
12. We have excellent stamina - we can go for hours, even when it hurts.
11. We have really good rhythm.
10. We are used to perfoming in minimal amounts of clothing.
9. Can you say nice legs?
8. Our moves are always perfectly choreographed.
7. We do it in front of mirrors.
6. We're not as delicate and fragile as we look.
5. We're perfectionists: we'll keep going until we hit it.
4. After a quick intermission we're ready to go at it again.
3. Sometimes, we perform multiple times a day.
2. We don't mind getting hot and sweaty.
1. One word: flexibility.

You know.

"Det ser nästan fräscht ut"Så härligt det är när alla julsaker försvinner och man känner i lägenheten att våren är på väg. För mig känns det som en lätt befrielse, det blir som en liten nystart på det nya året. I dag blev det en snabb rensning medan jag väntade på att maten skulle bli klar och ja det började i att jag bara skulle ta bort sakerna, men resulterade i att jag har dammtorkat och dammsugit överallt också.

Linus kommentar "Det ser nästan fräscht ut ", han ska få för "nästan"!  

När jag har ätit klart ska jag gå en sväng till apoteket och efter det blir det biblioteket för resten av dagen och så länge jag orkar i kväll. Nio kommer jag dock kommit hem för att titta på premiären av Lipstick jungle som börjar i kväll.

Puss, Em

En dag off gav mer motivation

I går tog hela tjejgänget en dag off från pluggandet och fokuserade på att slöa framför en härlig film med en varsin pizza. Det var välbehövligt för att min motivation skulle komma tillbaka och efter dagens förläsning så känns det som att det här kan gå vägen, men det krävs fortfarande mycket pluggande denna vecka.
Jag tror att jag behöver planera mina dagar lite så att jag hinner allt jag behöver, det ska både hinnas med väldigt mycket plugg och även packning och lite planering för Åreresan.

Puss, Em

Minnen att minnas för evigtJag har suttit och lekt lite med ett programm jag har på datorn och gjort ett litet bildkollage från roliga stunder med tjejerna under den första terminen. 
Love you girls! 
 

Är magikernas tid över?Är magikernas tid över nu? I kväll visas första programmet av dokumentärserien Trollkarlens hemlighet i kanal 5. Där kommer vi få rätsida på alla mystiska hemligheter so trollkarlarna har när det gäller deras trix. Frågan jag då ställer mig: Kommer vi bli lika underhållna nästa gång vi ser en trollkarl när vi redan vet hur de gör? Denna man som avslöjar hemligheterna är han hatad av resten av magikerna eller gör han det här programmet med deras samtycke? Oavsett vad så tycker jag att det ska bli intressant att titta på.    

Puss, Em

Stilettklackar som tortyrmedelI går var det pumpöppning på Sivans och det var ett riktigt bra drag. Efter en helkvälls dansande i höga klackar och en stämpling på tårna av en annan tjejs stilettklack begav jag mig hemåt med ömma fötter. Det är väldigt snyggt med höga klackar men varje gång jag går hem efter en utekväll frågasätter jag mig själv. Varför utsätter jag mig för denna pina? Det är samma sak varje gång och den ena gången är lite värre än den andra och ändå tar jag aldrig lågskor. I går var den lite värre gången och hade det inte varit vinter och kallt hade skorna åkt av och hamnat i handen.
 
Puss, Em   

Ögonstenar!!!

Jag tror att jag tar alldeles för många pluggpauser nu , men det här får bli sista innan jag går hem. Hehe!

Jag tänkte låta er få titta på några riktiga ögonstenar och för att göra att lysa upp min plugglördag får ni gärna berätta vilken av dessa som ni gillar mest och även tvärtom. 

       

  

       1.                             2.                              3.  
 
1. Adrian Grenier - Entourage
2. Chase Crawford - Gossip Girl
3. Robert Pattinsson - Twilight


Du är en helt underbar människa


Man slutar aldrig att förvånas av alla dessa goda människor med stora hjärtan. Dom som tänker mer på andra än sig själv och som gör sitt yttersta för att göra andra glada. Dom är sällsynta men visst finns dom, i vardagen,  i speciella tillställningar och även i den närmsta bekantskapskretsen. Dom ser sig själva som vilken som helst men enligt andra är dom någon att se upp till, inspireras av och älska. Dom är goda rätt igenom, sånna som inte skulle göra en fluga förnäm.  Vissa kallar dom änglar..
Tyvärr är det dessa helyllepersoner som vi oftast sårar. Det är dem vi sviker och lämnar ryggen åt. Det är dem vi gör mest illa, det är dom som kan ta mest illa vid sig. Varför lyckas vi? Vi älskar ju dom och att vi fått chansen att lära känna dom.

Puss, Em

Let's dance imponerar

En liten reflektion av gårdagens Let's dance program kanske vore på sin plats.
Ibland när jag ser människor som verkligen inte kan dansa så skäms jag så otroligt och det är för deras skull. De ställer upp i ett program och ska visa sina skills och lära sig, men när de kommer ur på dansgolvet ser de ut som en knubbsäl som försöker dansa balett (inge vidare). I går var det inte allt för många jag kände så med, faktum var att jag blev ganska imponera av vissa kändisar som fick till det väldigt bra för att vara första gången.
Jag har höga förhoppningar om resterande säsong, som jag kan tro bli väldigt lyckad.
Men snälla, Elisabeth håll klänningskjolen nere där den ska vara nästa gång, men jag tycker dock att det var löjligt att kalla det för en troschock. Själv brukar jag inte ha trosor som går ner på låret.


Paren som imponerade mest var:

Morgan och Helena


Laila och Tobbe


Magda och Daniel

Puss, Em

Dagens goda

Dagens goda gärning! Innan jul (innan jag fick inbjudan av en kompis att fixa ett Spotify-konto) ställde jag mig i en kö för att få en sådan invite av Spotify. Jag hade hört att dom delade ut lite då och då så jag hoppades på att kanske få en. Strax därefter fick jag inbjudan av en kompis, så i dag när jag fick en inbjudan från spotify ringde jag Alex och fixade så att hon tog den inbjudan istället. 


Samantha: These <fast food apple pies> are surprisingly delicious!
Carrie: I know! Why would anybody go to the trouble of making one
when you can buy one that is so perfect and individually sized?
 

Puss, Em

Mina fiender (för tillfället) Cournot, Stackelberg och Bertrand

Cournot-, Stackelberg- och Bertrand-modeller hit och dit och inte får jag något riktigt grepp på allt än heller.
Det var riktigt trögpluggat i dag. Jag satte mig i biblio vid halvett-tiden men det blev inte något plugg då första svängen. Det blev en hem-och-göra-mat-paus vid tre och efter det har jag sen försökt vara effektiv en den engelska texten som jag sitter och läser gör mig tokig. Jag sitter och slåt upp vart annat ord just nu och det jävligaste är att jag slår upp samma ord säkert tio gånger.  
Det är tur att dagen snart är slut. Det kanske släpper lite i morgon om jag sover på det under natten.

Nu ska jag sammanfatta lite av de två sista modellerna (på svenska!) jag nämnde ovan och sen tar jag ledigt för i kväll.

Puss, Em


Cournot-modellen


Stackelberg-modellen

Vädergudarna leker med oss

Jag vet inte hur det är i resten av Sverige men här i Växjö så har vi gått från iskall vinter, där jag har funderat på om det kanske är värt att ta på sig ett par till byxor en extra tröja och ett tredje par vantar, till värmande vårvindar på en dag! Ska våren komma redan? I sådana fall är jag glad, men som vanligt kommer säkert den svinigaste vintern i februari och mina bara gräsplättar är fyllda med vit kall snö igen.
Jaja, jag får njuta så länge det varar och sen är det bara att längta till den riktiga våren och sommaren. 

Puss, Em


Söndagens vädret blir bra
likt resten av helgen och nästa vecka 

Let's dance - Att lyftas av en karl

Ikväll är det premiär av årets Let's dance och tror ni jagblev glad när jag såg att mina favoritkillar fortfarande ställer upp och lär kändisarna dansa? Dessa två har varit med varje säsong och jag kan inte mer än drömma o att få dansa med en av dem. De verkar vara helt underbara killar som framför allt är så sjukt bra dansare. Jag pratar självklart om Daniel DaSilva och Tobias Karlsson. Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken av dom jag själv skulle vilja bli ihopparad med en jag tror Tobias har en fördel som använder sig av så mycket lyft (det var ett av omenten jag själv älskade på danslektionerna). Med honom skulle man ju absolut känna sig trygg med att kastas hit och dit och veta att man ligger i trygga starka armar. 
Jag håller tummarna för mina favoriter och hoppas att de går lika långt som vanligt. 
 

Puss, Em


I kväll kommer danserna vara Cha cha och Vals
På bilden till vänster är det ett väldigt duktigt Gävle-par som jag älskar att titta på
 Till höger är ett par som jag har sett tävla mot Gävle-paret, kolla in hennes klänning, den är helt bedårande 

Tålamod är en dygd

Tålamod, är det något som alla har? Är det något man föds med eller måste man lära sig? I kväll har jag konstaterat för mig själv att mitt tålamod inte alls är det bästa, vare sig det gäller försenad kollektivtrafik, sega butiksbiträden, sena internetbeställningar och massa andra saker. Jag skulle så gärna vilja kunna ta allt med ro, kunna vänta in, bara vara och ha roligt. Roligt har jag i och för sig, men konsten att vara tålmodig saknar jag. Tänk er en  fiskare som sitter och metar. Själv skulle jag aldrig kunna vara den mannen. Jag metade med min pappa som liten ibland, men ända gången jag kommer ihåg riktigt det var när jag fick dra upp en hel massa abborrar på en gång och då behövdes inget tålamod, fisken nappade ju på en gång. Det var roligt att meta den gången och det kanske är just därför jag lagt det på minnet och inte kommer ihåg några specifika detaljer från de andra gångerna. Va är det för mening med att sitta och vänta... och vänta.... och vänta.... och det kanske inte ens kommer någon firre. Där har vi det! Jag tror att jag är så rädd för att bli besviken att jag inte står ut med själva tanken att jag har suttit och väntat en hel dag på att firren ska nappa och sen gör den inte det. Men det kanske är det som är tjusningen i det också, att man inte kan vara helt säker på vad man får...  

"Tålamod är fiskaren bästa vän" - Lotta på bråkmakargatans pappa
Puss, Em

Varierad kost? Aldrig!Jag vet att man ska äta varierad kost men det kan jag verkligen inte påstå att jag gjort den här veckan. Man har nästan inget annat val än att äta sin favoriträtt när det finns möjlighet till det. I mitt fall är det min pappas korv stroganoff (fast nu är det jag som gjort den). De är en av det bästa rätterna som finns att äta till vardags! Jag kanske dock har gått lite till överdrift då jag tredje dagen i rad plockar fram en matlåda fryst stroganoff ur frysen och börjar värma den. Inte heller har jag denna gång varierat mellan ris och pasta utan det har enbart blivit pasta. Varje dag då jag kommit hem har jag varit så hungrig och det är ju ingen lögn att pasta helt enkelt går mycket snabbare att göra i ordning än ris.

Puss, Em

Nyheter om Smycken byem

I dag var jag förbi frisörsalongen Trend Line på campus och lade dit lite nya fräscha armband som jag gjort under julen.Tenta i går tentaplugg i dagI går hade jag tentan och jag måste erkänna att det gick rätt hyfsat bra. Jag är inte säker på att jag kommer klara den en jag svarade och det som är det bästa är att jag själv känner att jag kan mer.

I går var jag och Alex in till stan en sväng också och köpte lite grejer som vi behöver till Åre. Tänk att det bara snart är en vecka kvar till vi ska åka. Tiden går så snabbt. 

Att tiden går så snabbt är till viss del helt skrämmande också eftersom jag har tenta samma dag som vi ska åka. Helt galet!! Det är inte alls långt kvar och jag behöver plugga järnet nu om det ska gå vägen.
 
Puss, Em

Nyårsbilder

Nyår på campus var det roligaste jag har varit med om. Här är lite smakbitar från det ena och det andra.

Puss, Em

Under en promenad i mörkretMan får ut väldigt mycket av att gå ut och gå med sin bästaste kompis som man kan prata om allt mellan himmel och jord med. Det är inget annat som stör utan det är bara att babbla på, eller ja om man räknar bort de gånger då det blåste för mycket för att vi över huvudtaget skulle höra varandra eller de gånger vi sprang och ingen orkade säga något, men det gör inget. Det blir ingen pinsam tystnad och det blir inga suckar över att man tar upp en sak en extra gång till. Det är helt enkelt att bara vara sig själv...  

Puss, Em

Två pluggdagar kvar

Dagen är snart slut och lilla jag är även jag helt slut. Jag har suttit och räknat obegripliga saker hela dagen lång. Det var tur att en kompis till mig fick med mig på en sväng in till stan som paus. Den friska luften gjorde mycket till mitt pluggande. Trots att det varit svårt så har det känts bättre i dag än va det gjorde i går. Jag hoppas bara den känslan håller i sig i morgon med. 

Puss, Em 

Balett

Efter ännu en timme blir det än till paus. i denna tänkte jag visa ett helt fantastiskt stycke dansat av en elvaårig flicka.


Pluggdag

Nu sitter jag i skolan och försöker få in något i mitt huvud. Så jobbigt det är när man försöker räkna uppgifter man vet att man egentligen kan och det verkligen inte går som man vill.
En liten bloggpaus var välbehövlig för att rensa lite siffror ur huvudet.
Eva gick precis hem för att äta lite och träna sen, jag funderar på att sitta ett tag till och sen gå hem. Viskulle ses igen om några timmar och fortsätta.
Jag är sugen på att träna i dag också och det skulle vara jätteskönt att gå ut och springa men risken för att halka är så stor så jag vet inte om jag vågar. Vi får se.

Puss,Em


Smycken byemSmycken byem


Smycken byem


Svinigt kallt

Plugg plugg plugg. På onsdag är det omtenta.
Jag och Eva har suttit i skolan och luggat nu på eftermiddagen, men guud så kallt det var där! Jag satt med min jacka på mig för att inte frysa så mycket men snacka om att det blev kallt när vi skulle gå ut då. 
Jag längtar till värmen!
 
Puss,Em

Nytt år!

Hej hej!
Nu har vi ett nytt år framför oss med nya utmaningar och skojigheter! Jag började själv mitt nya år med en heldag i mjukiskläder, en pizza och ett antal filmer. Det är bara någonting man måste få göra efter en sån roligt fest som vi firade nyår med! 
Men i dag, den andra dagen på det nya året, ska verkligeheten ta vid på riktigt och jag ska tillbaka ner i böckerna. om en liten stund ska jag möta Eva för att plugga till omtentan i mikroekonomi och det kommer nog fortsätta så tillögonen går i kors på båda två. Det är ju dock fredag i dag så man kan ju hoppas att det är n¨gon go film på tv i kväll som jag kan somna till.

För övrigt är det väldigt skönt att vara hemma i Växjö igen. Jag kommer sakna alla i Gävle mycket men som sagt "borta bra men hemma bäst".

Ha det bra!
Puss,Em 

RSS 2.0


bloglovin

Min profilbild

Sidan är på gång!


follow emeliesjoberg at http://twitter.com