Inget fastnar!!

Kan det vara jobbigare att plugga än när man är helt slut i både kropp och huvud? Jag sitter och försöker förstå mig på kurvor åt olika håll och med olika innebörd som jag vet att jag egentligen kan men som verkligen inte ger mig någon "aha"-upplevelse i dag.
Jag ska försöka mig på lite till men sen ger jag nog upp för dagen och hoppas på att tröttheten i huvudet har gett med dig i morgon.

puss, Em

Vänner.. VM i Växjö?

Den här tiden jag varit i Gävle/Uppsala har jag varit så översocial som jag bara kan tänka mig att bli. ag har åkt runt och träffat så många vänner som jag bara kunnat få in på schemat. i går till exempel tröck jag in fyra personer som jag träffade var för sig. Varför kan inte alla bara känna varandra så att jag kan ta en gruppdejt? Nej det var inte schysst, jag har haft det jättetrevligt med alla och jag kommer absolut försöka träffa alla dessa sköna personer och även annu fler nästa gång jag kommer hem.

2009 ska det anordnas ett dans-VM i Växjö. Vilken dansstil och när kommer det att vara? Jag måste verkligen se det! När dansen väl kommer till min hemstad får inget komma ivägen för den. Haha!

Puss,Em

 


Utgång på det gamla viset

I kväll blir det ett helt träningspass för min del. Jag, Millan och Madde ska ut i Uppsala och jag vet så väl att om jag går ut med Millan så kan jag knappt ta mig hem sen... Inte för att jag äör för full utan för att jag har så ont i fötterna att jag knappt kan gå. Det var ett tag sen jag var ute med henne nu så vi får se om jag orkar hålla uppe tempot i dansandet. 
jag minns hur utekvällarna kunde se ut förr. Mina vänner i växjö skrattar åt mig när vi går ut där för att de alltid hittar mig på dansgolvet, men när jag är med Millan är det ännu värre! Hehe, din baletthoppa is back in town!!! 

Nu går tåget snart! 

Puss,Em 

Jul jul strålande jul

Nu är Julafton över och snart börjar allt övergå till det vanliga.

Jag tror jag har varit riktigt snäll eftersom jag fick precis vad jag önskade mig, the shoebox med Sex and the city (!) bland annat.

Har ni fått något värt att nämnas?

Om ett litet tag ska vi hem till mammas svägerska och äta mat och sen blir det nog ett och ett annat SATC-avsnitt för min del.

Jag är jätteglad för alla fina kommentarer som jag fått av vänner och bekanta som köpt smycken av mig och givit bort i julklapp!

Puss,Em 

Uppsala + Christmas Cup

I dag har jag åkt runt en hel massa och träffat nära och kära.
Det var riktigt roligt att få träffa mina vänner igen. jag och Millan har inte träffats sen i somras oc det var så kul att få umgås med mitt lilla troll! Även Madde dök upp vilket gjorde dagen ännu bättre.

Nu under kvällen har jag suttit och slagit in paket och tittat på danstävlingen Christmas Cup som har visats på SVT 1. Jag saknar dansen verkligen efter att ha sett det!
Fyra kompisar till mig var med och tävlade, även min gamla tävlingskompis David och det var sååå roligt att se honom dansa. Jag har nämligen inte sett honom på flera år och jag kan lova att han har utvecklats!

I morgon åker jag hem till mamma.

Puss, Memelie


Dubbat eller odubbat?

Idag hade jag och pappa en härlig skrattstund. vi satt och tittade på en hel massa klipp med Robert Gustafsson och skrattade så vi nästan kiknade ibland. oavsett om jag skaförsöka förklara det för er så kommer ni aldrig ha lika roligt åt det som vi, men i ett av klippen då han imiterar Tony Rickardsson blev det tal om dubbade och odubbade kondomer.
Det roliga i det hela kom först några timmar efter.
Vi sitter allihop och tittar på den komiska filmen Heartbreak hotel och en av huvudrollsinnehavarna drar ur sin väska fram två kondompaket, varav jag och pappa utbrister "dubbat eller odubbat?" och alla brister i skratt, dock av olika anledningar. Jag och pappa skrattar hejvilt åt att vi härmade Gustafsson medan dom andra tror att vi faktiskt såg om det var dubbade eller odubbade kondomer, haha. 
Kan tänka mig att det roliga inte kommer fram så bra här, men jag kan lova er att vi hade roligt.

Nu är pausen snart slut, så jag ska ta och avrunda här och springa ner till tv-soffan igen. 

Puss, Memelie 


Söt vit, med hund på magen

I dag var jag ner på stan ett tag. Det var riktigt skönt att komma ut och röra på sig lite efter gårdagen då jag mesta dels låg på soffan och tittade på film.
Under shoppingturen träffade jag mamma och Clara! Så härligt att se dem igen. Jag följde med dem till en kinarestaurang och åt lite och sen gick vi tillsammans några minuter innan dom skulle åka hem.

Det var tur att jag träffade på Clara för då kunde jag vara litefräck och luska ut vad hon vill ha i julklapp, så inne på H&M visade hon mig nångra tröjor hon ville ha och sen nr dom åkt gick jag tillbaka och köpte en söt vit med en hund på magen. 

Nu ska jag lägga mig snart tror jag, men risken finns att jag kommer vakna av en ringande telefon i natt. Det är pumptömning på Sivans och vänner till mig är där och har varnat mig om att samtal kan komma. Mina systrar som jag delar rum med i natt bad mig på en gång att stänga av telefonen. 

Puss, Memelie 

Andra morgonen

i dag tänkte jag försöka göra något annat än att titta på film med syrran, hehe! Jag tänkte ta mig en tur in till stan vid lunchtid och se mig omkring. Kanske springer på någon som jag känner igen... Eller inte.

Nu ska jag i alla fall ta och göra mig klar. Av med mjukiskläderna och på med lite jeans tror jag.

Puss, Memelie

Bodygard-snyft + AFV-skratt

Nu har jag och mina systrar tittat på en mysig film, Bodygard. Jag hade fåttför mig att jag sett den innan flera gånger, men icke sa nicke. Visst slutet har jag nog sett två tre gånger men resten av filmen har jag inte sett alls tydligen. Den var faktiskt riktigt mysig, som en sån där snyftfilm ska vara.
Min lillasyster Maja älskar verkligen den sortens filmer och varje gång vi har sett någon tillsammans har det slutat med att hon har suttit med rödsprängda ögon och genomvåta kinder. Hon är helt makalös när det gäller snyft!

 


Nu blir det lite skratt i stället till Americas funniest homevideos.
Varsågod att skratta med till ett av de roligaste klippen från tuben!

Puss, Memelie


Nollnings-dvd med systrarna

Nu sitter vi än en gång och tittar på den kära nollnings-dvd:n. Mina systrar ville även dom se den tiden av mitt liv som kallas "den mest minnesvärda minnesluckan".  Får se hur dom reagerar på allt naket som visas, hihi! Än så länge har vi bara kommit till eden men snart lär det bli lite röda kinder här på vänster sida om mig (majas plats).

För övrigt så är det jätteroligt att träffa mina söta systrar!!!!!!!!!!! Jag har saknat dem!!!!!

Puss, Memelie

Första morgonen

Hej hej!
Första morgonen i Gävle.
Helena kom och väckte mig för ett tag sen och nu har vi hunnit äta frukost och väntar nu på att Frida (min äldsta lillasyster ) ska komma. Jag tror Helena hade väldigt roligt när hon väckte mig i morse, hon kittlade mig nämligen mellan tårna och jag som inte är van vid att någon annan väcker mig nu drog bara undan förtterna en bit och fortsatte sova, men hon fortsatte ända till att jag yrvaket tittade frågande upp på vad som hände.

Senare i dag kommer även min mellan lillasyster Maja. Jag vet dock inte när hon kommer, men hon skulle åka direkt efter skolan. Det roliga är att hon nog själv inte heller vet exakt när hon kommer så det är ingen idé att messa och fråga. Hihi, hon är så söt! 

Jag fick lite kort från pappa i går från flytten i somras, som jag tänkte visa. 

 
Jag och pappa på campus

Flyttkaos



Jag och Helena nedanför slottet på campus


Puss, Memelie

Hemma hemma hemma

Så härligt det är att vara hemma!
Pappa kom och hämtade mig på stationen och sen åkte vi hemåt. Men först hade jag en önskan.. Att vi skulle åka förbi julbocken och titta på den. Jag var nästan helt säker på att någon skulle ha lyckats bränna ner den innan jag kom hem men den stod kvar och jag fick se den. 

På väg hem i bilen lyckades även pappa lura Helena att jag inte hade kommit till stan än och att han fortfarande var kvar på stationen. Hihi! 

 Hemma åt vi mat och sen tittade vi på lite nollnings-dvd och Bonde söker fru sen var det dax för att göra i ordning lite mat igen. Det blev en jättegod tacopaj som vi åt medan vi tittade på Mamma Mia. Helena kunde verkligen alla repliker i filmen. Undrar om det är någon som hittad sin favoritfilm? Själv tycker jag att filmen är jättebra, men efter mat, en lång resa och att ha en mysig filt över sig gjorde att jag somnade sött till filmen. När jag vaknade en timme senare ser jag att jag inte är den ända som sovit, utan min lilla, söta pappa somnade också bredvid mig på soffan. 

Nu sitter jag och Helena och tittar på ännu ett avsnitt av Bonde söker fru (Helenas favoritserie just nu tror jag) och pappa har precis åkt till jobbet.

Puss, Memelie (pappa och Helenas smeknamn på mig)


Här sussar jag och pappsen


   

  

Slutet av tågresan

Nu känns det som att jag har kommit hem! 
När jag klev av tåget i Stockholm och kände storstadspulsen som jag verkligen älskar så kändes det som hemma. 
(Förklaring: När jag bodde i Uppsala, de tre senaste åren var jag så mycket i Stockholm att det kändes som att komma hem när jag kom dit)
Men det är inte långt kvar nu till det riktiga "hemma". Först kommer Uppsala om inte så många minuter och sen är jag äntligen i Gävle.  

Det är lite komiskt med det här datumet. Det är nämligen exakt fyra månader sen som jag satte mig i bilen med pappa och Helena och körde ner till Växjö första gången. Kan ni tänka er att tiden gått så fort? Det har jag svårt att göra.

  
Det här är ett kort på mig, taget i bilen när vi åker till Växjö den 18/8



Snart kommer jag hem!!!

Puss,Em

Början av tågresan hem



Godmorgon!

Morgonen började bra. Jag ville helst inte stiga upp ur min varma säng i och för sig men när jag väl reste mig och fick vakna till liv så var det ändå rätt ok. Det var ärligt talat ett tag sen jag steg upp så tidigt, men som en solstråle denna morgon ringde mormor och kollade så att jag var vaken, precis som hon brukade göra när jag sov där.
 
Något som var väldigt skönt var att jag fick åka bil till stationen och slippa ta en buss som skulle gått så att jag fått sitta på stationen och vänta i en timme. Tack Per, du är en ängel!! 

(Nu rullar vi in i Nässjö)

Ja som sagt så var det riktigt skönt att åka bil och det var även skönt att ha lite sällskap på stationen eftersom att tåget självklart var försenat. 
Först blev jag lite nervös för jag hade inte så lång bytestid i Alvesta, men lokföraren körde in tiden så det var lugnt. 

Puss,Em
  

Resfeber?

Tänk att jag sitter här vid datorn nu på datumet 4 månader efter att jag flyttade hit och kan inte få ro å sova för att jag hela tiden tänker på saker jag skulle kunna ha glömt att packa ner.

Jag hoppas jag har fått med mig allt och att det inte blir strul med tåget i morgon.

Puss, Godnatt, Em

Sista kvällen i Växjö innan hemfärd

I morgonbitti klockan åtta avgår tåget från Växjö station och fortsätter mot Gävle!!!
Sista kvällen innan jag åker ska jag packa klart, städa och även hinna med att umgås med mina kära vänner under en härlig tacomiddag.

Puss,Em

Packning pågår

Hur jobbigt är det inte att packa?
Jag vet inte, men roligt är det då ändå inte. Eller... Ja det är roligt om man tänker på vad det leder till men just själva packningen hade jag helst hoppat över. Jag vet inte vad jag kommer behöva och den här gången går det inte att göra som jag brukar göra (att slänga ner allt jag TROR att jag kommer behöva) för då kommer jag över huvudtaget inte ens ta mig på tåget. Haha. Tänk nu Emelie, vad kommer du behöva? 
Tilläckligt duktigt har jag varit och skrivit en lista på saker jag "tror" jag behöver och när jag packar så får vi se om det helt enkelt får plats eller inte. Som det ser ut nu så tror jag att allt jag tänkt mig kommer få plats. Skönt! Men trots det så blir det mycket. 

Några saker som står på listan:
Julklappar (Till de som varit snälla)
Pluggmaterial (för jag kommer ju inte alls vilja umgås med familjen)
Kläder (i mängder)
Dator (så att jag fortfarande håller er uppdaterade)
Nollnings-dvd (om min familj vågar titta, hihi)
Biljetten (viktigaste av allt)

Snart kommer jag hem!!

Puss,Em

Hemgång snart

I dag mår jag mycket bättre, så i dag kommer det bli lite plugg, lite packning och lite tvätta. I går på kvällen satt jag och skrev en liten lista på vad det är jag kommer behöva ha med mig och jag kan säga så att det är ingen liten lista. Jag börjar nästan tvivla på att jag kommer få med mig allt, men jag har tre väskor att dela upp det på så det kommer nog att fungera.

Något positivt är att jag förhoppningsvis kommer få hjälp till stationen här i Växjö. Tåget går åtta på morgonen och jag är alltid lika osäker på bussarna här, plus att om jag har massa väskor är det så mycket skönare att åka bil.

Puss, Em

Feberfrossa

Det här är första gången sen i går som jag sitter upp utan att känna mig helt demolerad. Jag fick hög feber i går och sen har det hållt i sig fram tills nu. Det sura va i natt. jag hade inga värktabletter hemma som kunde sänka febern så jag låg vaken och vred mig hela natten, men min underbara kompis Julia kom förbi med tabletter på förmiddagen och efter det har jag kunnat sova.  

Nu ska jag lägga mig på soffan  och titta på en film tror jag.

Puss, Em

Balett och tåskor

Jag fick en väldigt danslängtan här hemmaför en halvtimme sen och bestämde mig för att knyta på mig tåskorna leta upp min gamla balettmusik och drömma mig bort till en stor sen där strålkastarna bara är riktade mot mig och jag dansar fram som en älva. Helt underbart va fantasin kan skena iväg, men desto värre var det när verkligheten tog vid och jag kände krampen i mina fötter. Aaaj! Det var ju ett tag sen jag verkligen stod i tåskorna och det är inte så konstigt attjag fick ont, men guuud va jag längtar tillbaka!

 




Lördag...

Jag har läst ut min bok nu snart, sjukt bra är den!!!! Synd bara att man inte kan fortsätta följa personerna i boken, man vill inte riktigt släppa dom när man "lärt känna"  dom genom boken.

I kväll vet jag inte riktigt vad som händer än. Tanken va att jag skulle på bio i kväll men det blev inställt så jag vet inte riktigt va det blir nu.

Puss, Em

Smycken byem


Evas armband


Julias armband


Alexandras armband
 

Gårdagens

Ja vad va det som hände i går nu då? Ja eftersom jag inte bloggade något mer under resten av kvällen så kan  det antas att jag inte var hemma i alla fall.
Tidiga kvällen blev väldigt stressig för mig. När vi väl hade bestämt oss för vad vi skulle göra (utekväll) med våran fredagkväll var klockan rätt mycket, eller det va väl den inte heller men jag hade inte så lång tid på mig att göra mig klar på.
Jag hade ju även fått för mig att jag skulle ha med en liten julklapp till alla tjejerna. Julklappen bestod av ett varsitt armband med en afformationsring med texten "KARMA what goes around comes around" och matchande pärlor till varsin härlig personlighet.
Men att göra tre armband+äta och duscha tog sin lilla tid, men efter ett tag kom jag iväg. 

Tjejerna blev jätteglada för armbanden, men för kvällen fick dom ligga kvar hemma. Ingen ville riskera att tappa dom på utekvällen om väntade.  

Vi blev inbjudna hos en klasskompis där vi satt och spelade lite ölspel och sjöng med en skönsjungande trubadur. Wonderwall var en av våra favoriter.  
Efter det fortsatte kvällen till Sivans som trots fredag hade öppet.
Där kan man väl säga att kvällen tog slut efter ett antal danssteg tagna.




Puss, Em

Min söta syster dansade i telefonen

Min lillasyster är väl alldeles för go ibland!

För ett tag sen lovade jag henne att leta reda på några låtar som hon dansar till på dansskolan i Gävle (som även jag dansade till en gång i tiden) och i dag hittade jag två av dom. När jag visste att hon kommit hem från skolan ringde jag till henne och spelade upp låtarna för henne. Det roliga va att hon sa inget under hela första låten, det ända jag hörde var enstaka andhämtningar och ibland visa fraser från texten. Min lillasyster stod där hemma i sitt rum och dansade med telefonen hårt tryckt mot örat. Såååå söööt! Inte nog men det, hon ville höra den flera gånger om, hehe. Skabli roligt i jul att få se henne dansa på riktigt!

Puss,Em  

Smycken, Snö, Spotify

Nu finns Smycken byem äntligen på salongen på campus. Gå gärna dit och ta en titt!

Usch så blött och kallt det är ute nu. Jag säger bara burr burr!!!!! Visst det är fint med snö när den ligger på backen och glittrar i de ändå små solglimtarna som kommer om dagen, men när det börjar töa bort och bli alldeles blött har jag inte mycket till övers för den.  Antingen kan det vara riktigt kallt så att den är kvar eller så kan den försvinna på en gång i stället. Ni som gillar snön får jag be om ursäkt till, men just nu sitter jag och skakar som ett asplöv för att jag varit ute och blivit alldeles kall och blöt om fötterna.

En roligare nyhet är att jag har Spotify nu!! Supernöjd och superglad är bara några av de ord som skulle kunnat beskriva mig just i det tillfället då jag fick min invite. Tack tack , Robert!
Jag kommer ju inte kunna slita mig från min musik nu, Hehe!

Vad ska jag göra i kväll?
Det vet jag inte riktigt än. Jag har fram till klockan 17.00 på mig att bestämma om jag är för utekväll eller filmkväll. Jag vet inte riktigt än, men som sagt så är det en liten stund kvar. Klockan 17.00 ska vi nämligen ha ett litet msn-möte och bestämma över vad vi ska göra, jag och mina tre girls.

Puss,Em 

Låten heter Emelie!

Har precis lyssnat på en helt underbar låt. Den spelas helt i piano och är otroligt fin och namnet på den gör den inte direkt sämre, den heter nämligen "Emelie". Kan det bli bättre eller?

I dag har jag hunnit med lite plugg redan och det kändes så skönt när jag gick från biblio och lände att jag verkligen hade lärt mig något. Jag fick en "Aha"-upplevelse. Nu kan det ju bara bli bättre om man är positiva jag. Hihi

Här i Växjö snöar det för fullt i dag och snart har vi nog en decimeter snö om vi inte reda har det. Spännande och se hur mycket snö det är hemma i Gävle när jag åker hem nästa vecka. Jag hoppas bara inte det är en massa snö just den dagen så att jag slipper de allra värsta förseningarna



Jag tror att jag ska fortsätta lyssna på min låt ett tag till.

Puss,Em

Sen kväll, tidig morgon

Jag fastnade i min bok i natt när jag skulle sova, den är helt sjukt för spännande just för tillfället ochtiden råkade springa iväg alldeles för fort. Och just denna morgon som jag skaupp tidigt pför att gå på räkneövning. SUCK!

Jaja det är bara att pallra sig iväg.
Puss,Em

Julsittningen: ett till kort


Julia och jag

Spotify

Lite surt! Jag vill jättegärna ha Spotify och i dag fick min kära kompis invites som han kunde skicka men ack då. Inte har det funkat. Hoppet har inte lämnat mig än!

Puss ,Em

Smycken byem


En slapp dag

Förlåt för den dåliga uppdateringen i dag! Jag måste erkänna att jag inte gjort något speciellt värt att blogga om förrän nu. Jag sov rätt så länge och vaknade med en skön träningsvärk i ryggen och låren från gårdagens lasergame och efter det har jag bara varit hemma, tagit det lugnt, läst en del och gjort ett nytt armband (det kommer bild på det senare).

Boken jag läser, förutom kurslitteraturen, är Twilight. Den är riktigt bra faktist och jag har lovat mig själv att inte se filmen förrän boken är utläst men det har varit svårt att hålla sig men än så länge har jag klarat mig. 

För att nämna något om gårdagen så hade jag jätteroligt och det är något jag absolut måste göra om någon gång. Jag tror att de flesta som var med hade en rolig tid och en sak är klar i alla fall och det var att alla var lika svettiga. Haha , det var riktigt ansträngade. 

Nu måste jag springa iväg till tvättstugan. Min absolut mest älskade vardagssyssla (läs ironiskt) 

Hörs om ett tag!

Puss, Em 

Färdig att gå

Snart ska vi iväg till förfesten. Weei, det här kommer nog bli riktigt roligt.



Puss,Em

Smycken byem



Julklappar

Nu har jag mina tre första julklappar färdiga och jag hoppas verkligen att de uppskattas, vilket jag tror. Det är bara ett antal andra julklappar som ska fixas nu, hehe, det tar aldrig slut. 

Jag längtar verkligen till jag ska få sätta mig på tåget och åka hem nu. Nedräkningen börjar gå mot sitt slut och jag känner att jag knappt kan vänta snart. Fyra månader har gått och snart ska jag äntligen få träffa familjen.
Första anhalten blir hos pappa och sen blir det mamma och någon gång under veckan ska jag även ta mig en tur till Tierp till mormor. 
SAKNAR ER SÅÅÅ MYCKET NU!

 

Puss, Em 

SexIE spex

Nu äntligen har jag lyckats lägga upp filmen från SexIEs spex från julsittningen. Det blev dock bara en kort snutt av det.
 



Puss, Em

I mitt vinterland

Tittar jag ut nu så är det verkligen vitt! Snön bara vräker ner och det är verligen ingen tid att ta sig ut på, i alla fall inte för mig. Iställer för att gå till biblio valde jag att stanna hemma i minsoffa och läsa lite.
Det värsta med att sitta hemma och inte i biblio är att det finns så mycket annat att pyssla med. Jag skulle behöva sätda, diska och göra lite smycken och sitter jag i biblio behöver jag inte tänka på ett dugg av det där, men nu som i dag är jag hemma och tampas med att försöka koppla bort allt.

Dagen till ära tänkte jag visa två kort från julsittningen i måndags. Eftersom att hela växjö liggen under ett tjock vitt lager så tänkte jag att det kunde passa bra med lite värme från dessa kort.


SexIE spexar


Toasmasterna bjuder upp till äggknäckar-tävling (vissa av äggen är råa)

Puss,Em

Bilder från förra helgen



Godnatt, Em

Missade mötet!!

Illa illa! I allt tacomys missade jag och Alex Åremötet..  Illa! Jag hoppas vi inte missade någon väldigt viktigt.

Ännu en gång sitter jag hemma hos Alex och bloggar nedan hon pimpar sin  lila overall med rosa text och vita paljetter. Ett problem är bara vad som ska skrivas på benet. Hehe de finns flera olika förslag så vi får se vad som skrivs ner.

Nu är det inte långt kvar till jag ska åka hem. Jag längtar såååå mycket!!!! Det ska bli så härligt att få vara hemma ett tag och träffa familjen. 

Puss,Em 

Overallen på!

Weeeiii i morgon blir det overall på och så ska kanslisterna vinna lazergame. Det ska bli riktigt roligt!!! Mediautskottet ska köra mot varandra och efter det blir det förmodligen en rolig fortsättning också. 

Nu ska jag göra lite smycken och sen blir det lite mer plugg innan jag ska iväg och träna. 

Puss, Em
 

Föreläsningen dagen efter = Ingen föreläsare + tom sal

Allt för roligt är det aldrig att gå upp tidigt på morgonen för en föreläsning och inte föreläsaren kommer. Våran föreläsare för dagen hade glömt bort föreläsningen i dag och kommer att bli ungefär 50 minuter sen. Skoj skoj. 

Någonting annat som är lite småroligt är att halva föreläsningssalen är tom. Vist vissa själar som var ute i går på eftersläppet har stapplats sig hit och vissa även i gårdagens, men de stora hela ligger förmodligen hemma i sina sängar och sussar sött. 

Jag hoppas föreläsaren kommer snart, annars går jag nog till biblio redan innan så får jag klart dagens plugg lite tidigare än planerat.
 
Puss, Em 

Jag ska försöka lära mig..



God morgon!

Ingen utgpng för mig blev det i går. Jag gav bort min eftersläppsbiljett och hoppades på att någon med mer nytta av den fick den medan jag själv hade en lugn filmkväll i gott sällskap.
Själva sittninge i går var väldigt mysig, med julbord och grejer. Jag är inte ett stort fan av julbord men jag försökte åtminstone. Någon gång måste jag också lära mig att tycka om det.

I dag ska jag på en fyra timmars lång föreläsning som börjar nu klockan åtta och efter det ska jag sitta lite i biblio och plugga hade jag tänkt. Jag ska även försöka hinna förbi frisösalongen med mina smycken och kanske senare i kväll hinna göra lite fler.

Vad ska ni göra i dag?

Puss, Em

Förberedning inför julsittningen i kväll



Smussel med överraskningar är just vad jag håller på med för tillfället. Kan ni tänka er vad jag har kommit på för gulligt? Nä kanske inte, men i morgon kommer ni få reda på vad det är. 

Förutom överraskningen försöker jag fundera ut vad jag ska ta på mig på julsittningen. Jag hade en klänning jag tänkt ta men när den väl åkte på så kändes det helt fel. Så nu står jag där utan en aning om vad jag ska ta på mig. En sak kanske är helt klar och det är att mina fina blå/lila skor från Paris Kate & I kommer att användas i kväll. 

Om två timmar är det fullt hus här hemma igen. Några av våra närmaste kommer hit för att ta ett glas innan vi sätter oss i bussen som ska ta oss tjugo minuter från campus dit julsittningen ska äga rum. 

En sak till! 
Jag fick mina smycken från mamma i dag så  morgon ska jag gå till frisörsalongen och lämna de där. 

Puss, Em  

Em's tankar en söndagkväll

Om ett tag är det sängdax och nu sitter jag i min soffa och tittar på film. Filmen är pausad för tillfället med en massa reklam så jag drog igång en av mina favoritlåtar för tillfället och började filosofera på helgens roliga stunder. Roligare än den är helgen har jag inte haft på några veckor, båda tummarna upp för gänget som var på besök! 

I morgon är det bara att sätta näsan i böckerna och starta med plugget igen. Senare på eftermiddagen får jag ändå lägga ifrån mig det för att åka iväg på julsittningen. 

Godnatt , Em 


Söndag hos världens bästa Alex

Jag ligger i Alex säng och bloggar just nu. För en timme sen ringde hon och bjöd mig över mig på en härlig brunch med toast och annat gott.
Vi ska titta på Sunes jul och mysa lite den här eftermiddagen tills det är dags för henne är gå. Får se vad jag hittar på då.

Puss, Em


Vad ska jag ha på mig?



Pust och stön! Nu har jag städat klart och köket är finare än på länge. Sååå skönt! Klädhögen är dock inte ordnad än men det ska fixas inom kort, haha! 
omett tag kommer det att drälla in festsugna prissar som ska liva upp i min tysta lägenhet. I dag har det känts väldigt konstig. Varje dag när jag kommer hem eller vaknar startar jag alltid datorn och lyssnar på musik, men i dag när jag kom hem funkade inte det så där jättebra. Högtalarna är fortfarande kvar hemma hos Alex sen i går, men förhoppningsvis kommer hon att komma ihåg dem när hon kommer i kväll. 

Mission för i kväll blir att välja ut kläder att ha på sig. Jag var så fruktansvärt nöjd med kläderna jag hade i går så det kommer bli svårt att matcha de. Jag får helt enkelt börja rota i garderoben. 

Puss, Em 

Gästbloggare: Per - Vad finns i tvätten?



Jadu, vad ska man säga! Trodde inte det kunde vara roligt att se nån vika tvätt men hade tydligen fel... emelie satt här precis och vek ihop en tröja och skriker helt plötsligt rätt ut så jag trodde hon skulle dö. Hur fan kan man bli rädd för lite tvätt tänkte jag men tydligen kröp en liten liten spindel fram ur tröjan. Så ja, tvätten ligger fortfarande på golvet och lär väl ligga där tills jag tar bort spindeln...

Kan ju tillägga att det här inte var sista gången emelie skrek för att hon såg en spindel, läget måste ju utnyttjas!

// Per

Utelåst från sitt eget hem



Halloj och god fortsättning på helgen!

I går träffade vi Alex vänner, ett gäng goa människor på glatt festhumör som både sjöng och dansade för och med oss. Det var helt underbart roligt!
Mindre roligt blev det dock när herr roomie kommer och säger att han måste ha min nyckel för att komma hem, för att han på något vänster har tappat bort sin. Jag kunde inte göra annat än att ge honom den och samtidigt få honom att lova att öppna när jag kommer hem. Va jag då glömde va att han inte skulle vara hemma på morgonen/förmiddagen i dag så när jag ska gå hem är det ingen hemma som kan öppna. Där stod jag hemma hos mitt ragg i gårdagens festkläder och i ett stort behov utav en dusch och kunde inte komma hem. För mig var det bara att ringa och avboka min brunch på Sivans med Alex och gänget och lägga mig ner och sova igen. 

Nu är jag äntligen hemma och snart väntas en hembeställning av pizza till min dörr. Den ska jag äta och ta det lugnt till en film för att sen börja ladda inför kvällens upptåg.

Puss,Em  

Party hela helgen

Hej hej hej hej!!
Nu ska jag alldeles strax gå iväg till Alex bärandes på högtalare (jag vet dock inte hur) och där ska vi festa loss i kväll.
Jag hoppas vi får användning av min lilla spellista jag gjort nu på två min. Hehe den blev väldigt seriös måste jag lova, hehe, jag tog alla lite partyaktigare låtarna och slängde samman allt på mitt usb-minne bara.


Jag är fortfarande väldigt nöjd med håret!




Favoritkjolen just nu!


Ha en trevlig kväll!
Puss,Em

Smycken byem kommer finnas på frisörsalongen på campus snart!

I dag är en sån där dag då jag inte kommer hinna blogga så mycket närmare kvällen tror jag. Om ett tag ska jag och Alex ta oss in till stan och titta på lite julklappar och efter det är det fullt ös. Alex kompisar från Lund och Oskarshamn kommer hit över helgen och vi ska visa dom hur riktiga campusfester är. Haha! 

Gänget kommer hit vid sextiden i kväll och vi planerar att joina vid sju ungefär. Sen blir det fest fest fest. Det ska blir sååå roligt!

Just nu sitter jag och väntar på att brevbäraren ska komma.  Jag väntar på smyckesdelar till en av mina beställnnigar och så hoppas jag på att mina smycken som mamma har haft hemma i några veckor ska komma i dag.  
När jag var hos frisörsalongen och färgade håret i veckan kom smyckena på tal och frisören sa att jag skulle kunna få ställa ut mina smycken i salongen om jag ville. Självklart jag vill!!!
Så alla som bor i närheten kan självklart kika förbi salongen sen för att ta en närmare titt och testa smyckena.

Puss, Em


Knasigt det blev



Kan ni tänka mig hur jag vaknade i morse? Jag måste även säga att det inte är av vanligtheten. Hihi!
I går kvällmedan jag tvättade tittade Per förbi. Vi tittade på en film och sen var tanken att jag skulle gå och lägga mig och att han skulle gå hem och göra desamma. Vi kom så lång att vi gick ut från vardagsrummet in i sovrummet (man måste gå igenom det för att komma ut i hallen) och där blev vi fast. Vi började prata om mitt julpynt och sen flöt pratat bara på ända till vi måste ha somnat (!) där på sängen.

När jag vaknade nu på morgon, i jeans och tröja, var klockan åtta. Jag kände att det kliade väldigt på magen men reflekterade inte riktigt över det. Utan fortsatte sova efter att jag sagt hejdå till Per, som fick bråttom iväg till en förläsning. 
Klådan jag känt av var självklart nickelutslag som jag fått under natten av jeansknappen. Typiskt! jag har legat på mage hela tiden så att knappen har kommit åt huden. Suck och åter suck! Men vad ska man göra liksom, det är bara försöka ignorera det och ha roligt åt det hela istället. Hihi!

Puss, Em 

Tvätta, pynta och städa inför helgen

Tvätta är nog en av de trökigaste vardagssysslorna jag vet. Man springer där fram och tillbaka mellan tvättstugan och lägenheten och man hinner inte mer än sätta sig att göra någon hemma innan man ska iväg igen och snart är det dax ännu en gång.

Jag och Alex var till Blomsterlandet i dag och köpte lite fina julsaker att ställa runt om i lägenheten. Det börjar bli riktigt bra nu och jag måste säga att jag brukar inte tycka att det är så hyperkul att städa men när man gör det fint med nya dekorationer är det jätteroligt.



Tvättstugan väntar!
Puss, Em

Snö igen

Hej hej

I dag känns det verkligen som måndag. Jag blir helt snurrig på dagarna när vi går ut mitt i veckan. Vi hade ju tentafest i tisdags och då kändes gårdagen som en riktig söndag och i dag när man kommer tillbaka tillföreläsningssalarna så känns det som en väldigt vanlig måndag.
Problemet kommer då vi började prata om helgens festligheter och vi insåg att det redan var i morgon (!) Alex kompisar från Lund kommer hit och festar med oss hela helgen och det ska bli riktigt roligt. Men nästan ännu roligare och se hur hon löser det med sovplatser åt alla (6 pers tror jag). Hon bor ju i en liten etta på max 25 kvadrat och det bli väldigt trångt. Det löser sig nog.

i går började det snöa här nere i Växjö igen. Det är lite för varmt ute för att det ska ligga kvar någon längre tid men ett litet tag kommer det kanske vara vitt. själv är jag inte så där överförtjust i snö så för mig kan den gärna töa bort, men jag vet att några av mina vänner väldigt gärna vill att den ska ligga kvar och att det skakomma mer så för deras skull kan det väl göra det.

Puss, Em

Från blond till brunett på en timme

Före




Efter


Tenatfestkvällen



Igår blev det bloggat lite dåligt. jag hade helt enkelt fullt upp hela dagen och kvällen. Efter tentan gick jag till frisören och färgade mitt hår (bilder kommer upp senare i dag) och direkt efterdet åkte jag och hela tjejgänget in till stan för att shoppa lite. Därefter så var klockan redan för mycket och det var bara för mig att skynda mig hem och piffa lite och sen iväg på julmys hos Alex.
Eva bakade cheesecake och Alex bjöd på glögg, riktigt myspys!
Kvällen fortsatte iväg hem till en klasskompis som hade fest. Till en början var det inte så mycket folk där , men snabbt fylldes lägenheten på med flertalet som kände sig osäkra efter tentan.
Närmare tolvslaget var vårt mål inriktat på stallarna och dansgolvet där kvällen även slutade.

Puss, Em

Tentan gick inte bra

Tentan gick inte alls bra i idag. Jag kan med all säkerhet berätta att jag är till hundra procent kuggad. Vad ska man göra liksom, det är bara att ta nya tag och plugga mer till omtentan som är efter jul.

Puss, Em

Massor av plugg



Nu har jag pluggat ännu lite till och det känns som att hjärnarn kommer spricka om jag trycker in mer nu. en välbehövd paus var det bästa jag kunde göra. Jag och Julia bestämde oss för att gå hem och vila lite och sen komma tillbaka till skolan om ett tag för att köa till biljettsläppet till julsittningen.
Julsittningen är på måndag nästa vecka och kommer bli riktigt skojigt, bara vi får biljetterna så.

Nu ska jag göra mig klar att gå sen funderar jag på att städa hemma och julpynta lite, men Alex frågade om jag inte ville komma hem till henne istället och kolla på film, så vi får se vad som händer.

Puss, Em

Morgonen blev inte som jag tänkt mig

Tanken var att jag redan vi den här tiden skulle sitta med böckern uppslagna i biblio, men inte gör jag det. Jag var ovanligtvis pigg den här morgonen när jag vaknade men ändå ska jag till att snoza på alarmet. Snozen är nog morgonförstöraren nummer ett! Inte för att det inte är skönt att ligga och dra sig men att vakna var femte minut av samma nedrans låt varje gång och fortfarande bara trycka om det gör att man till slut (i alla fall jag) blir helt tokig plus att låten efter bara ett fåtal gånger blir ett hatobjekt.
Nu ska jag iväg i alla fall och i biblio lär väl jag bosätta mig resten av dagen fram till biljettsläppet till julsittningen som är om en vecka.

PUss, Em

RSS 2.0


bloglovin

Min profilbild

Sidan är på gång!


follow emeliesjoberg at http://twitter.com