Julpynt, pepparkakshus och plugg

Halloj ute i stugorna!
I dag är det första advent och vilket innebär att julsakerna kan börja plockas fram.
Just nu ligger jag i Alex säng och tittar på när hon försöker få ihop ett pepparkakshus med nagellim. Glasyren funkade inte så bra för oss så när vi skulle sätta på taket så gled alla delar isär, men limmet verkar funka. Efter endast två min har Alex ensam fått ihop huset. Problem två hon precis stött på var dock att hon även fått nagellim på glasfatet som huset står på. Surt!

Nu är jag sugen på att börja julpynta själv när jag ser hur fint Alex gjort. I dag har det satts upp stora julkulor i fönstret och rött glitter i lägenheten. I veckan ska jag försöka ta mig till blomsterlandet och titta på något fint julpynt som jag kan införskaffa.

Jag kom hem till Alex vid tretiden och sen dess har vi pluggat och nu känner jag att det inte går in något mer för tillfället. En paus med lite bloggande var välbehövd, haha.
Jag fattar inte hur jag ska hinna med att trycka in det som finns kvar att lära. Det är så sjukt mycket små regler och sätt att tänka på så att jag blir alldeles yr i huvudet.  Men i morgonkväll kommer allting att sitta.

Puss, Em

Plugg plugg plugg

Söndag, härrliga söndag! Eller, nja... söndagen betyder att helgen snart är slut och att verkligheten tar vid. Min verkliget har i och för sig knuffat mig i ryggen hela helgen ändå. Jag har suttit och pluggat till min tenta så mycket jag bara har orkat. Även nu ska jag sitta med den ett antal timmar och sen så ska jag förhoppningsvis känna att jag kan något.
Plugg väntar. Hejdå!

Puss,Em

Galen? Kanske


Jag kanske inte var tydlig med inlägget jag skrev i går. Jag kan väl säga att jag var rätt så trött i huvudet efter köandet. Men i alla fall. Det var så att vi köade för att få biljetter till en Åreresa som anordnas i mitten på januari. Vi hade hört att det skulle vara väldigt mycket folk som ville åka och att det var bäst att vara på plats tidigt.
Jag och mina tjejkompisar bestämde då att vi skulle vara där till halvåtta så att vi även kunde få lite behagliga sittplatser och bord så att vi samtidigt som vi väntade kunde plugga. Vi var heller inte ensamma dårar som var uppe tidigt. Redan en timme innan vi kom dit hade två killar kommit och packat upp med datorer och kuddar och strax efter oss kom ett helt tjejgäng till. 
Man kan tänka sig att det skulle vara väldigt tråkigt att köa och att tiden skulle gå väldigt långsamt och jag måste erkänna att det trodde jag också, men tiden gick fruktansvärt fort. Plötsligt var det lunch och sen var det bara en timme kvar. Vi hade helt enkelt en trevlig dag i en korridor på universitetet som vi kunde bekanta oss med andra som skulle med på resan och även tid till att plugga och prata en hel del strunt. 
Visst vi hade kunnat komma dit vid tretiden och fortfarande fått biljetter, men likväl som vi hade suttit i biblio och pluggat kunde vi göra det på plats i kön i sköna soffor. 
Vi kanske var galna, men det tar vi! Hehe
 
Puss, Em  

Åre åre åre!!!



Nu är det fixat! Efter nästan elva timmar i kö och en öm rygg och rumpa så har vi fått biljetter till Åreresan. Helt galet egentligen att vi köade så länge. Tiden gick ändå väldigt fort, vi pluggade och varierade det med att spela UNO, äta lite, äte lite till och en bonus vid tre blev att vi fick gå på en föreläsningen med Olle Waller (Fråga Olle). Det var en härlig paus från sittandet ute i kön måste jag säga.

Den 17/1 drar vi iväg och blir borta i fem roliga dagar! WEEEIII!
Efter jul börjar nedräkningen.

Puss, Em

Köa hela vägen till Åre

Hej och god morgon på er alla!
I dag ska jag och mina kära vänner Julia oh Eva sitta i kö hela dagen. Förhoppningsvis kommer vi få väldigt mycket plugg gjort eftersom det inte kommer finnas så mycket annat att göra. Kan ni tänka er att vi kommer sitta där i nästan 11 timmar??!!! Helt galet!
Jag kommer ju då inte kunna blogga så mycket i dag. Ett tag funderade jag på att ta med datorn men den kommer inte ha batteri till att orka vara i gång särskillt många timmar så den får stå kvar hemma. Jag bloggar senare i kväll i stället och berättar att ja har fått biljetten.

Ha en bra dag!
Puss, Em

Vila och film

I dag har jag verkligen pluggat hela hela dagen. Nu blir det dags för lite vila och en film.

Puss, Em

Ingen ny frisyr till Årekön

I dag tog jag modet till mig och bestämde mig för att klippa håret, men fick jag göra det? NEJ! Frisersalongen på campus som enligt skyltförnstret skulle ha dropp in hade för fullt schema för att kunna ta emot dropin kunder. Så nu kommer jag inte få klippa mig förrän på fredag. Jag vet fortfarande interiktigt hutrr jag vill ha men det slitna måste väck.

Nu ska jag äta lite och sen blir det biblio och tentaplugg.
Jag måste även förbereda inför köandet till Åreresan i morgon. Det ska bli såå härligt att köa en hel dag för biljetten (läs ironiskt). Jag hoppas vi kan hitta något bra bord och några stolar så att vi kan plugga samtidigt, lite jobbigt om vi måste sitta på golvet, haha.

Puss, Em

Smycken byem

Jag har gjort en ny serie med armband. Hoppas ni gillar dom!

Alla är gjorda av olika sorters glaspärlor och har varson berlock och stavlås.

Pris: 200 kr




Berlock: Ihopfällt paraply
Färg på vaxade pärlorna: Ljus och mörkblå


Berlock: Fjäril med texten "Created for you"
Färg på vaxade pärlorna: Mörkblå och vit


Berlock: Hänglås i form av ett hjärta och med en nyckel till
Färg på vaxade pärlorna: Mörkrosa och vita


Berlock: Hjärta med texten "Made with love"
Färg på vaxade pärlorna: Ljusrosa och vit

Matproblem

I dag har jag pluggat hela dagen fram till nu. Ibland när jag  sitter med uppgifterna käänns allt rätt så hopplöst. Allt blir fel och jag förstår inte hur jag ska göra, men det är ju ändå en vecka kvar att öva.
Om ett tag ska jag iväg och träna med Alex. Jag är inte så jättetaggad men det är alltid skönt när man har kört ett pass.
Men innan det blir dags för att gå måste jag äta lite mat. Frågan blir då... Vad ska jag äta? Jag har ingenting i kylskopet som passar ihop med det andra känns det som, men nått ska väl gå att passa ihop lite i alla fall.

Puss, Em

Snart är det jul igen

Jag pratade med mormor i telefonen nyss och vi konstaterade att det snart var jul. Det är inte alls lång kvar nu och redan nästa helg är det första advent. Efter vårat samtal kände jag för att börja leta bland mina skivblandningar efter något julmusik. Jag vet dock inte riktigt var den bästa skivan har tagit vägen men den bör komma fram till det blir dags. För att ge er ett liteet smakprov på julen tänkte jag lägga upp ett litet julklipp här på bloggen, men det jag hittade var ännu häftigare. Världens ljusshow med julbelysning! Kolla in!



Jag letate självklart även upp en riktigt mysig jullåt för att komma lite i stämning till kommande helg.


 

Puss, Em

Inte VUGI-instruktör för min del

Jag har väl inte sagt det än , men jag kommer inte bli nästa tränare till våren på VUGI, men kanske till hösten i stället. De tog in den andra tjejen i stället för mig men sa att de ändå inte ville släppa mig eftersom att en till ska sluta till hösten, så om jag fortfarande är intresserad då så kanske jag blir instruktör.

I dag har jag pluggat hela dagen lång, men nu har både jag och Alex tagit en paus för om en timme ska vi iväg och träna lite.  

Ska äta lite mat nu.

Puss, Em

Förberedning inför tentaveckan

Söndagen är slut och i morgon börjar tentapluggveckan på allvar. nu ska jag titta klart på filmen som går på tv och sen blir det sängen för min del.


Puss, Em


Att-göra

I dag lev en nästan för lång sovmorgon, men det var skönt. Nu har jag precis kommit ut ur duschen och ska snart börja ta itu med dagen "att-göra". Jag vet dick inte riktigt var jag ska börja. Antingen sätter jag mig i köket och pluggar, för sitter i mitt rum kommer jag bara störas av att jag måste möblera om, eller så möblerar jag om, vilket jag borde gjort för en vecka sen och pluggar direkt efter det. Det tål att tänkas på.
 
Puss,Em    

Snart är det hemresa


Clara och jag


Snart ska jag iväg med Alex till ICA och handla lite gott till våran filmkväll. Jag tror att vi kommer köpa lite grönsaker att dippa, vilket är mumsigt värre. Filmerna vi kommer titta på blir Vinterviken (en gammal svensk film) och 'ven den nya Bond-rullen. Det blir spännande och se om den sistnämda är bra eller ej.  Jag har nämligen hört båda sidor av åsikter.

Nu på eftermiddagen har jag gjort en hel del smycken. Jag har bland annat gjort klart två beställningar och även gjort lite mer smycken som ja tänkt skicka hem till mamma.

Alldeles nyss pratade jag i telefon med Clara (min yngsta syster) plus att vi hade webbkameran igång. Hon har blivit så stor! Jag längtar till jag får åka hem och träffa hela familjen.

Om jag inte ska frysa häcken av mig när jag går till ica måste jag klä på mig ordentligt nu.
Puss, Em

Fredagkväll med pirater och dans

Hallå där kära läsare!

Vi hade väldigt roligt på piratfesten i går. Det var lite trögt i början men som vanligt drg festen igång på allvar efter inte så läng tid. Innan jag går händelserna i förväg måste jag berätta vad vi gjorde innan vi hamnade på piratfesten. Vi var nämligen hemma Julia hela gänget och tittade på våran Nollnings-dvd, snacks om minnen och flashbacks vi fick. I mellan åt satt vi och ååhhade oss för att pinsamma saker visades och andra gånger skrek vi av skratt för att andra pinsamheter blottades. Haha! 
Klart värt att ha i framtiden och titta tillbaka på första veckan som universitetsstuderande. jag kan ju med ett stort leende på läpparna säga att det var en av de roligaste veckorna jag har varit med om. 

Tillbaka till festen. 
Alla var jättefina i sina piratutstyrslar och alla var nöjda och glada. Eller, nja... Vi hade ett antal dueller med våra små skumgummisvärd och jag tror inte att alla var lika glada över att förlora, hihi. 
Efter temafesten bar det av till Stallarna. Det var inte jättemycket folk när vi kom dit så vi satte oss och pratade lite till en början och inväntade att dansgolvet skulle fyllas.
Därefter fortsatte kvällen som vanligt. Vi dansade och dansade och dansade och dansade. Riktigt skoj. 
Ja just det! På något vänster så blev det ett rejält, men väldigt roligt missförstånd på dansgolvet. Jag och Alex (Alexandra) stod och dansade då en kille började flörta med mig, varav han kommer fram till mig och frågar något i stil med "Är ni två ett par?"(!!!!!!) Jag kunde inte tro mina öron och dömma av hans reaktion så tror jag att han tolkade mitt och Alex fnittrande som ett ja och försvann snabbt bort med svansen mellan benen. Haha!

I dag blir det en ritktig slapp dag. Eller ja... Jag ska plugga en hel del och sen ska jag försöka göra halsbanden jag har på beställning och till kvällen blir det filmkväll med tjejerna. Myspys!

Ha en härlig lördag!
Puss, Em

Pirattema

Jag har fortfarande inte fått något svar från VUGI än men jag väntar tålmodigt.

I kväll blir det fest med pirattema. Vi ska ha snusnäsduk, tatueringar och svärd. haha! Va vi kommer att se ut. Blir det kort knäppta lovar jag att de ommer finnas här på bloggen inom den närmaste tiden. 

Vad ska ni göra i kväll?

Puss, Em
 

Vinnaren!



Tävlingen är avslutad och den lyckligt lottade till ett nytt halsband är Isabella. Grattis!



Till er som inte vann måste jag säga att jag är väldigt glada att ni ställde upp
och jag kommer absolut anordna något liknande i framtiden.
Håll ögonen öppna!

Puss, Em

Jag fixade det!

Auditionen gick jättebra, jag är helt klart nöjd. Visst att jag gjorde ett antal fel hit och dit men i det stora hela tyckte dom att jag var väldigt duktig för att aldrig kört aerobics riktigt. Jag bara ler!
I morgon eftermiddag får jag reda på om jag får böra instruera där eller ej. Jag håller tummarna! Pirrigt värre!
 
Nu håller jag på att packa ihop mina smycken för att skicka hem de till mamma. Hon har kommit med det underbara förslaget att hon ska försöka sälja smyckena hemma, så under den senaste timmen har jag prissatt allt jag har hemma och ska skicka iväg det i morgon.
Det blir riktigt roligt och se hur många det är so tycker om mina designer.

Om 35 min avslutas tävlingen, lycka till!

Puss, Em


Nervositeten kryper fram

Ok, jag har varit ganska lugnt hela dagen. Jag har inte kännt av någon nervositet fram tills nu. det kan i och för sig bero på att jag fick min jobbiga huvudvärk i dag igen och var tvungen att sova ett antal timmar för att få bort den. Just nu känner jg inte av den, vilket är jättekönt och jag hoppas att jag slipper den under passet också.
Just nu sitter jag i biblio och väntar och väntar. Det är just väntan som gör att jag blir nervös tror jag. 
Julia och eva gick precis här ifrån och vi avslutade våran lilla studiecirkel för i dag, så nu sitter jag här själv och föreställer mig möjliga utgångar av den här auditionen. förhoppningsvis så visar jag dem något dom söker men gör jag inte det så är det ju inte hela världen heller. jag har ju, som jag nämnt i tidigare inlägg, aldrig varit aerobicsinstruktör och vill testa det mest för skoj skull plus att jag själv får träning medan jag instruerar. 

Jag kommer så väl ihåg första gången jag skulle undervisa i dans. jag var så sjukt nervös, men i dag känns det inte lika jobbigt. Jag försöker intala mig själv hela tiden att jag faktist har ett antal undervisningstimmar i ryggen och att det är något jag kan. bara huvudvärken inte kommer tillbaka så ska det här nog gå vägen. Åtminstone så pass bra att jag själv kan vara nöjd, även om jag inte får platsen som aerobicsinstruktör.
 

Jag bloggar självklart i kväll om hur det har gått! 

Puss, Em
  

Nyvaken

Jag är riktigt trött just nu och jag hoppas verkligen jag kommer hänga med på föreläsningen. För att tänka positivt har jag ingen huvudvärk än men nu har jag fått förbaskat ont i halsen så jag kommer ladda upp med rejält med halstabletter.

I kväll är det dags. Jag ska göra min audition. Weeii!

Vad ska ni göra i kväll?

Puss, Em

Audition here I come



Jag är såååååååå pepp inför morgondagens audition! Det ska bli riktigt roligt! Jag har precis gjort klart programmet och det känns som att det visar vem jag är ganska bra. Det har blivit en härlig blandning av mig street/disco/jazz sida.  Nu tror jag att det verkligen kan funka det här.
Jag hoppas bara jag slipper min hemska huvudvärk jag har haft två dagar nu. I dag fick jag ont i huvudet så fort jag rörde på det. Det kändes inte alls när jag satt still, men vid minsta lilla rörelse så kändes det som att huvudet skulle spricka. Kommer det en sån värk i morgon vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Det känns så dumt att ställa in och på grund av en sån sak, men blir det som i dag och i går kommer jag verkligen inte klara av att hoppa omkring. Jag hoppas, hoppas!!!! 

Jag håller tummarna för mig själv och hoppar vidare till sängen.
Puss, Em

Frisyr?

Snart ska jag iväg till biblio och räkna lite på övningarna vi har med Alex. Jag hoppas att jag förstår allt jag räknar i dag, så att jag inte sitter som ett fån på räkneövningsföreläsningen sen. Det skulle inte vara så roligt.

Jag behöver verkligen klippa mig snart och jag skulle även behöva färga håret, för just nu har jag tre olika nyanser på olika delar av huvudet. Har nu några förslag så skulle jag vara tacksam för det.


Jag ska även påminna er om tävlingen som jag har här på bloggen. Den avslutas i morgon, så det är bäst ni passar på.

puss, Em

Godmorgon!

Jag sitter hemma i sängen och bloggar lite i nu på morgonen, eller ja nu kan man nästan säga förmiddagen. Om ett litet tag ska jag iväg en sväng och efter det tänkte jag plugga lite innan föreläsningen vi har i dag. Vi ska hålla på med nedrans räkneövningar igen. Sist vi hade en sådan föreläsning gav den inte ett smack, den gjorde oss enbart mycket mera förvirrad, men jag tänkte 'nd¨ge det en chans till.

Senare i dag måste jag verkligen träna inför audition. Jag har inte progtammet helt klart än och det är första prio, sen måste jag även träna in det så att jag själv kan det. Annars blir det lite jobbigt att lära ut...
Jag ser fram emot det riktigt mycket. När jag har stått och tränat hemma får jag sån energi av tanken att undervisa.
 
Hörs senare!
Puss, Em

Illa, illa

Här är det dåligt igen. Jag är så trött på att inte känna mig på tipptopp. I dag på föreläsningen fick jag ensån fruktansvärd huvudvärk, jag kan knappt förklara hur den kändes. Det var i alla fall det värsta jag har kännt av på länge. På grund a den hängde jag inte med så mycket på föreläsningen och hoppas att jag ändå med hjälp av vänner och anteckningarna ska kunna förstå ändå.
När jag kom hem vid fyra gick jag och lade mig i sängen på en gång. Linus gav mig en huvudvärkstablett och sen dess harjag sovit.
Nu har huvudvärken släppt och det är jätteskönt. Det känns som att jag kan tänka igen, hehe, men nu har jag fårr riktigt rethosta i stället.

Jag håller tummarna för att förkylningen ska vara väck till på torsdag då ja ska göra mig audition och för att hjälpa till på vägen ska jag ta mig en riktigt kort sittid vid datorn i dag (bara beställa pärlor) och sen krypa ner i sängen igen.

Vi hörs i morgon!
Puss,Em

Stress med ombyten

Hallå ute i landet!

Snart ska jag iväg på kanslistmöte, lite stressigt blir det därefter då mötet börjar en kvart senare än bestämt och min träning börjar strax därefter, men det får gå. Jag får helt enkelt vara ombytt och redo redan på möten... Eller så kanske jag bara byter om snabbt på någon toalett efter. Det är nog bättre för mina träningskläder är redan använda en gång. USCH! Efter den här träningen åker de i tvätten på mommangen! 

Har ni missat kolla in min tävling har ni fortfarande chansen.
Den avslutas den 20/11 så några dagar till har ni på er.

Puss, Em

Början på något nytt

Visst äralltid lika roligt att börja en ny vecka med att gå upp extra tidigt på morgon? Nja... Jag vet inte ja.. Men i dag blev det så och nu känns det som att jag har ganska många timmar kvar på dagen trotts att jag redan har haft en räkneövningsföreläsning och varit och köpt en häftapparat på Akademibokhandeln. Tanken var att jag egentligen skulle sätta mig i biblio direkt efter inköpet, men magen började kurra nå fruktansvärt och istället för att slösa pengarna på en fjuttig smörgås i bibliotekscafét kände jag att jag lika gärna kunde gå hem och äta något och samtidigt hämta en tröja.
Det är väldigt kallt i Växjö i dag. I pausen på föreläsningen stod alla och skadade som små löv, inge vidare när man ska sitta stilla i två timmar. Nu är jag i alla fall hemma i värmen.

Senare i dag, efter några timmars plugg, ska jag på kanslistmöte och efter det ska jag iväg och träna. Träningen känns sissodär, förkylningen håller i sig än, men jag behöver ändå vara med och lära mig lite kommandon till på torsdag då ag själv ska hålla ett kort pass. Jag börjar bli nervös tror jag. I går blev det bestämt att jag gör audition på torsdag kväll och i dag ska jag få låna musik att jobba med. Spännande, spännande!

Tävla om väska

Här kan du tävla om en fin väska!



Kolla även in min tävling här.

Puss, Em

Minnen som brunett

En gång i tiden var jag en glad brunett. Nu,mer än ett år senare är jag en glad blondin,
men jag tänkte ändå bjuda er på lite glada brunettminnen.

 

Jag som ren, i omklädningsrummet till danssalarna.


En hög av goa människor. Från vänster: Nisse, jag, Johanna, Mattias och Maria

 
Färdig sminkade och klädda inför numret Green Poison som kördes julshowen 2006.


Tjejgängets fyra dansare


Jag är intelängre någon brunett på den här bilden, men detär ändå ett minne värt att minnas. Det är sista kvällen med tjejrna innan jag sätter mig i bilen med flyttlasset till Växjö. Jag har inte träffat dessa två härliga danstjejer sen dess men jag hoppas att dm har det bra och att vi snart kommer ses igen.

Puss, Em

Förkylning?

Det var riktigt skönt att ha en kväll hemma i går. Jag har fått vila lite men nu känner jag att den där jäkla förkylningen är på väg igen. Jag blir tokig! Hur länge har jag varit helt frisk nu? En vecka? Jag vet inte men nu är det på gång igen. Det är bara att ladda upp med nya näsdukar inför föreläsningarna i veckan.

För att liva upp i höstmörkret kan ni kolla in min tävling. Där går det att vinna ett fin smycke som absolut skulle ge det lilla extra till humöret i sånna här mörka tider. http://madebyem.blogg.se/2008/november/tavling.html

Ha en bra dag kära ni!
Puss, Em

Soffvila

Nu har jag precis vaknat efter att ha sovit bort hela filmen på soffan. Jag såg ungefär en kvart innan jag slumrade till och har sovit sen dess. ibland är det så skönt att bara försvinna bort i filmen och sussa  en stund, men hela filmen, HALLÅ! 
Nu sitter jag lyssnar på en av mina favoritlåtar för tillfället innanjag tar kraft till mig av resa mig upp och krypa ner i sängen.

Godnattpuss, Em



Ommöblerat

I dag har jag inte gjort någonting.
I går när jag var på stallarna kom Linus fram till mig och berättar att någon i min klass som var på reunion hos oss var in på mitt rum och mölerade om. Jag skulle veta det så jag inte skulle få en chock när jag kom hem. Så jäkla arg ma bli när man inser att vissa papper är alldeles söndertrasade och att alla möbler är omflyttade. Jag har verkligen inte orkat flytta tillbaka sakerna än, men just nu håller Linus på att ställa tillbaka min säng så att jag får sova åt rätt håll igen. För övrigt måste jag säga att Linus gjort ett väldigt bra obb med att städa upp efter förfesten. Han hade städat riktigt och även dammsugit och tårkat golvet och det är jag väldigt glad för.

Nu ska jag titta på Beck - Mannen utan ansiktet och efter det blir det sängen på en gång.

Vad gör ni i kväll?

Puss, Em

Party

Nu bli det reunion fest på allvar. Riktigt roligt ska det bli!!!!!

Have a nice evening!

Svar på tentan



I dag kom det nervösa beskedet, hade jag klarat tentan eller ej? Jag, Alex och Eva sprang bort till anslagstavlan med resultaten på förläsningsrasten. Stora delar av klassen stod runt några A4 papper och bläddrade. Alla hade nog samma tanke i huvudet, "Klarade jag det?". Alex och Eva kom fram först i kön och båda hade klarat det. Pirrigt värre! Jag hittade mig själv på listan, eller var det verkligen jag? Det stod VG! Var det möjligt att jag skrev så bra.  På vägen tillbaka till föreläsningen inser jag att jag mycket väl kunnat tittat fel på listan, det kunde ju vara någon med som var född den 28/6, så där och då ville jag inte ta ut glädjen över resultatet.
Men efteråt blev det annat!!!! Efter föreläsningen när det var mindre folk som trängdes gick jag tillbaka för att kontrolltitta en gång och visst stämde det. 
Jag kände en en lättnad och glädje komma krypande och YES jag hade fått VG!!

I kväll bli det lite firande att vi klarat första kursen. Jag och Alex var på ICA och köpte lite godsaker tidigare och efter vi ätit det hemma hos mig ska vi på reunion med nollninggruppen. Det kommer nog bli en rolig kväll.

Puss, Em

(Glöm inte att kolla in tävlingen jag har här på bloggen http://madebyem.blogg.se/2008/november/tavling.html)

Tävling!!!!!

Nu är det dags för en liten tävling!

Allt du behöver göra är att lämna en kommentar till det här inlägget och berätta vilket av halsbanden nedan just du vill ha
och även länka till den här tävlingen i ett inlägg i din egen blogg.

Tävlingen avslutas:
 Torsdag 20/11

Lycka till!


Härlig insyn

Så då har jag gjort mitt första seriösa försök att få männsiskor i Växjö att upptäcka mina smycken. Jag har skickat runt ett litet "reklamblad" till alla i maillistan och jag hoppas att någon fastnar för mina designer.

Jag måste bara säga att det är fruktansvärt jobbigt med bygget jag har utanför sovrumsfönstret. Det är något tok med rören in till vårat hus så hela våran entré har ett en-meters hål framför sig och så kommer det tydlgen vara i ett antal veckor framöver. Det ser varken bra ut , är funktionellt eller ger frid till huset. Haha , menvad ska man väntasig av ett hål liksom. Värst va ändå i början på veckan då jag glömt dragit ner persiennerna innan jag somnat och vaknade utan att grävmaskinens strålkastare lös upp hela rummet. Dum som jag var reste jag mig ur sängen och kikade ut och till min förskräckelse sitter en man i grävmaskinen och ser rätt in i sovrummet. Haha, snacka om at jag slängde omll mig på sängen igen och sträckte mig efter närmaste kläder.



Puss, Em

Smycken byem


Kort halsband med silverpläterade kopparlänkar och två stor, platta glaspärlor. Ca 290


Armband med vaxade glaspärlor och fyra strasspärlor. Ca 180 kr


Armband med gröna pärlor i olika former och storlekar och silverlänkar, me lite strassdetaljer. Ca 220kr


Är det något smycke just du blir intresserad av, tveka inte att höra av dig!

Puss, Em


Torsdag - En lång dag

Den här dagen har varit lång. Inte lång som den kunde vara under gymnasietiden då man tittade på klockan hela tiden utan det känns som att jag hunnit med att göra en massa saker i dag. Jag var på föreläsning i morse, efter det satt jag i biblio och läste lite kurslitteratur och gick igenom anteckningarna från föreläsningen. När jag kom hem på eftermiddagen satte jag mig vid datorn och designade om bloggen och efter det har jag lagat mat och gjort en hel del smycken. Pusst! Kan tyckas att jag inte fått någon lugn stund på hela dagen, men trotts mycket att göra så har det varit rätt så lugnt.
Nu sitter jag och tittar på ett amatörkockprogram på tv och det är en jäkla komentator som verkligen pratar hela tiden. Det var nästan jobbigt att lyssna på. Ännu svårare att ha honom i bakrgunden och samtidigt försöka blogga och svara på det vännerna skriver på msn. 
 

Klart!

Hehe nu är jag klar med ombyggnaden av min blogg för den här gången. Jag är intehelt nöjd än, men känner att jag inte riktigt vet va jag ska göra för att bli det, så har ni kära läsare några förslag så är de varmt välkommet.

Puss, Em

Bildslides


Under uppbyggnad

Ursäkta röran! Bloggen är under uppbyggnad.
Puss, Em 

Bildslide

http://www.slide.com/r/4JULh_9m5T_RhWj46lDcM3xMgjkeL20q?previous_view=mscd_embedded_url&view=original

Tjejkväll+Madagaskar

Vi har haft tjejkväll hemma och Alex i kväll. Helt underbart mysigt när vi tjejertrycker ihop oss i soffa/säng och äter gott och tittar på film. Filmen för kvällen blev den otroligt roliga filmen Madagaskar och när den var slut fortsatte kvällen med världens härligaste män eller nått hette programmet. Det handlade om badboys i kväll och vi kunde illa nog känna igen oss allt för väl i det som sades. Varför faller vi tjejer för badboys? Är det någon av er kära läsare som har svaret på denna fråga får ni gärna skriva och berätta det för mig för jag vet ärlgt talat inte. Är de snyggare, häftigare eller är det bara det farliga och lite skrämmande som gör att vi faller pladask för dem?

Farliga killar eller ej så kan vi nog enas om att vi aldrig skulle klara oss utan dem. Lyssna bara på det här!



Talet till mannen från finsittningen på ekonomhelgen

Pussgodnatt, Em

Mat

Nu ska jag iväg och handla lite mat. Det är inge vidare när magen skriker efter något att äta, men jag har inget val. Det är heller inge roligt att gå ut när det är Växjöväder ut. Det är kallt och regnar. Usch! Ja ja det måste göras, men jag kommer bli blöt. 

Föreläsningen gick väldigt bra. Den var dock lite för lång. Det märktes att alla blev trötta när sista timmen började. Jag håller på tvåtimmarsföreläsningar i stället. 
Efter föreläsningen var jag iväg på min hemliga grej och det gick bra det också, jag är nöjd över hur det utvecklades. Hihi. 

Hörs senare
Puss, Em 

Smycken byem


Armband med silverpläterade kopparlänkar, en klargrön kinesiskglaspärla
och en berlock i folm av en G-klav. Ca. 200 kr


Armband av vaxad bommulstråd och organzaband
med två vita glaspärlor och två berlocker med texten Wish och Create. Ca 180 kr


 

Planer för dagen

Snart ska jag gå iväg på en tretimmars föreläsning i Mikroekonomi. Tre timmar känns som så lång tid, men oftast brukar det gå ganska fort ändå.
Efter förläsningen ska jag iväg och kolla på en grej. Det är fortfarande lite hemligt men ni kommer få reda på det i sinnom tid.

Jag tror inte att jag kommer orka träna i kväll, jag blir nog hemma i stället. Jag skulle behöva städa plus att boken väntar på mig med iver och självklart kommer inte jag att kunna låta bli att träna lite till auditionen. Jag har tränat lite redan nu och nu börjar jag tycka att det faktist ska bli riktigt roligt. Innan var jag bara nervös, men nu tror jag att det kan gå vägen bara jag tror på mig själv.

Jag måste även iväg och handla lite növändiga gejor i dag. Det är så tråkigt att handla sånt men det måste ju göras.

Puss, em 

Audition nästa vecka



Oj, något trött jag blev efter träningen i dag. Jag åt två ägg och sen slocknade jag på soffan framför tv:n och vaknade inte förrän nu.
Träningen var lika roliga i dag som tidigare, men jag kunde inte riktigt slita mina tankar från den kommande auditionen. nu när jag vanadehade jag fått ett mail från föreningen där de berättar lite om va det är dom tittar på och va det är de vill få ut av auditionen. Jag fick även veta att vi är tre tjejer som kämpar mot varandra. Jag har ingen aning om vilka dessa tjejer är men jag kör på min grej ändå. I mailet stod även att auditionen kommer att äga rum nästa vecka så nu är det dax att röra ihop något snabbt och träna in det. jag kommer vara så fruktansvärt nervös innan och kommer förmodligen tänka "vafan har jag gett mig in på?" ett antal gånger innan.

Jag som hade planerat en filmkväll i kväll har ju automatisk hoppat över det, eller ska jag säga sovit bort det och nu är det alldeles för sen. Jag ska bara hoppa in i duschen nu och sen är det dags för sängen på riktigt.

I morgon har jag föreläsning klockan ett, men jag kommer att gå upp tidigare och plugga. Jag tror att det är biblio som gäller på förmiddagen och sen efter föreläsningen ska jag försöka gå iväg och träna igen.  Jag köpte ju terminskort på VUGI nu så nu kan jag träna hur mycket jag vill.

Puss, Em

Aerobicsinstruktör?

Sitter i biblio nu och väntar på att jag ska jobba i kansliet. jag har precis haft en introduktionsföreläsning i mikroekonomi och det verkar ju inte vara helt fy skam. Men som sagt så var det bara en introduktion än så länge.

Efter att jag varit i kansliet ska jag hem och äta. Jag är redan jättehungrig nu så jag måste nog köpa mig en smörgås om jag ska klara mig till tvåtiden. Sen ska jag nog läsa lite kurslitteratur. Förhoppningsvis så fattar jag mer av den nu när jag har hört lite av det på svenska.

Får se om jag orkar träna i dag. Det är i det roliga aerobicspasset som jag gick på förra veckan. jag och alex var ju och tränade i går och det var också riktigt roligt. Det var lite svårare koreografi men inte lika utmattande. Man kunde leka lite mer med stegen.
efter passet i går berättade instruktören om att de söker nya intruktörer inför nästa termin och det är ju verkligen något jag skulle gilla. Jag har ju tidigare bara undervisat i dans, men jag har fantasin till att bygga upp pass, så det är bara själva terminologin som saknas. De skulle höra av sig och om jag fortfarande är intresserad så skulle jag få komma och göra en audition. Läskigt att göra det. Hade det bara handlat om dans hade jag lätt gjort det utan att ens tänka, men nu kommer jag att vara riktigt nervig. Det går nog bra ändå får jag hoppas. 

Nu har jag lite bråttom om  jag ska hinna köpa en macka innan kansliet öppnar.
Have a nice day!
Puss, Em

Mattetentan är klar

Hela gänget har suttit i biblio i dag och äntligen har vi lyckats skriva klart hela hemtentan i matte. Det tog några timmar och även lite hjälp från annat håll, men nu är den klar och ska lämnas in i morgonbitti på föreläsningen.

Nu ska jag och Alex iväg och träna. Det ska bli så skönt att få anstränga sig riktigt igen.

puss, Em

Söndag

i dag har jag tagit det mesta dels väldigt lugnt. Jag och Madde började dagen med att åka in till stan och äta på McDonalds medan vi väntade på att bussen till Alvesta skulle komma så att Madde skulle kunna påbörja sin resa hem till Uppsala. Därefter åkte jag hem och satte mig vid datorn, pratade med lite vänner via msn och lyssnade på bra musik.
När kvällen närmade sig var jag trött på att sitta ensam och ville i stället prata med någon face to face, så när Per kommit hem gick jag över till honom. Där tittade vi på Gladiator och pratade en hel del. När den filmen var slut skulle han åka in till stan och hämta upp en kompis och samtidigt så ringer Alex mig och frågar om jag ska med till Glenn och titta på film. Haha, det blev en hel del filmer i kväll men det var en skön och slapp dag efter en så här roligt och fartfylld helg som det har varit. 
Nu har jag äntligen kommit hem till mig igen och ska sova. Jag kanske lyssnar lite på min ljudbok i Ipoden innan jag slumrar helt men det är inte säkert. Gud va jag flamsskriver nu. Aja , det är nog på grund av att jag är trött.

Sov gott och dröm sött!
Puss, Em

Lördag

Snacka om drag det blev i går och på tala om drag så blev Madde rätt dragen. Haha! I dag så sitter hon i bäddsoffan med en sprängande huvudvärk och skrattar åt händelserna som honinte riktigt minns från igår. Det är ju tur att nån av oss var något nykter.

I dag blir det en slappis dag. Vi ska hem till Glenn och titta på the Hills, men senare i kväll är vi på G i igen när vi ska till Sivans. Jag hoppas det är lite folk man känner igen där. I går på Stalarna var det mest okänt folk, vilket blir en gnutta tråkigt.

Puss, Em

EMA

Såååå roligt att Madde är här, vi har suttit och pratat en hel del i kväll, det var ju riktigt längesen sist. Visst, vi har pratat på telefon en hel del men det blir aldrig samma sak.
Nu har Madde somnat tror jag, hon ligger i mitt lilla vardagsrum i min bäddsoffa. Tidigare när vi satt och tittade på tv somnade hon nästan så vi bäddade ut den tidigt så att hon kunde sova. Hon har ju ändå varit vaken sen tidigt i morse och sedan även suttit på tåg i flera timmar. Klart man blir trött av det. 

I morgon ska vi åka in till stan en sväng och titta lite. Madde ska få en så detaljerad guidning som  bara en nyinflyttad Växjöbo kan ge, hehe.
Sen ska vi träffa hela tjejgänget och ha en mysig tacomiddag innan vi ska till Stallarna på kvällen. Det blir og en hel del dans där.

Nu ska jag titta på EMA.Jag hoppas att det fungerar att kolla på web-tv så att det inte sackar efter en massa, då känns det så onödigt att kolla.  

Puss, Em

Madde is here

Hej hej!
Nu har Madde kommit hit. WEEIII! Det ska bli så roligt i helgen med henne här.  
Nu ska jag socialisera med henne
Puss, Em

Idag, i kväll, i morgon

Det känns som att jag inte hunnit med så mycket i dag men dagen har ändå varit härlig. Nu i kväll åt jag kyckling ris och currysås och efter det gjorde jag en sockerkaka med pepparkakssmak. jag var väldigt nära på att förstöra sockerkakan då jag glömde bort tiden när jag satt och åt, men jag han precis få ut den innan den blev för bränd.

Nu har jag tittat lite på tv och funderar på att köra igång ett avsnitt av mitt älskade Mordkommisionen. Det var väldigt längesen jag tittade på det nu så förshoppningsvis kan jag titta på ett avsnitt utan att veta vilken gärningsmannen är till en början i alla fall. 

I morgon kommer Madde hit. Det ska bli så roligt att få träffa henne och visa hur jag lever mitt liv nu. hon kommer vid tolvtiden så innan de ska jag se till att städa lägenheten lite och jag skulle även behöva springa och hämta våran marknadsplan som har blivit färdigrättad. 
Yes, den är klar och vi klarade det. Mina första 10 högskolepoäng är fixade.

puss,Em 


Hemtenta

Har precis kommit hem från en kompis som försökt hjälpa mig med hemtentan i matte och just nu känns det hopplöst. Vi löste vissa delar på uppgifterna men aldrig helt till slutet.
Jag ska ta och äta lite mat nu så får jag ta tag i städningen och matten senare.

Puss

Kvällstankar

I morgonbitti ska jag för första gången på väldigt länge inte ha något alarm igång. Helt underbart skönt!
OK nu han jag precis prata med en kompis så nej ingen sovmorgon för miss Sjöberg. Det blir alarm på ringning i morgon också.  Antar att jag inte kommer att få sova ut en hel morgon utan alarm förrän till jul,om ens då. Jagvet inte riktigt hur jag ska hinna med att träffa alla när jag kommer hem så det blir nog en fullspäckad jul.
Nu ska jag sussa lite så hör ni mer från mig i morgon.
Puss godnatt

Next plane home



Jättemysig låt!

Träning!


Wweeeiiii!

Snacka om att det är härligt att riktigt träna! Jag har inte tränat riktigt seriöst sen slutet på maj. Det är nog det längsta uppehållet jag någonsin haft. Jag ska absolut fortsätta gå på aerobicspassen. Det var roligt, svettigt och det kändes att rikgtigt skönt när passet var över och man fick slappna av och känna hur pulsen slog. Jag tror till och med att jag ska skaffa mig ett terminskort.
Jag kommer nog ha en fuktansvärd träningsvärk i morgon men det får jag ta. Förhoppningsvis så kommer träningsvärken inte bli lika hemsk när jag har tränat några gånger.

Nu ska jag nog hoppa in i duschen och sen blir det att ta med datorn in till sängen och titta på ett avsnitt av Gossip Girl.

Puss puss, Em

Massor gjort idag

Känner att jag har hunnit med väldigt mycket i dag. Jag har stått i två telefonköer till både telenor och tele2 och allt löste sig så som jag ville, jag ringde även till folktandvården. Det är helt sjukt, jag som nyinflyttad kan inte få någon tid förrän i februari nästa år och jag har även kollat upp hur mycket jag kan få i bostadsbidrag. 

Nu ska jag iväg och träna lite tänkte jag. jag hoppas bara at det finns plats på passet som jag vill gå på så att jag inte får traska hem igen. Det skulle vara riktigt tråkigt. 
Nu måste jag byta om så att jag hinner. 

Ciao  

Biblio

Hej hej
Sitter i biblio nu och ska alldeles strax börja med min mattetenta. jag joppas att den inte är allt fär svår.
Jag och Robert satt i kansliet i dag och det gick riktigt bra. Jag måste erkänna var skönt. Får se om jag sitter själv nästa gång eller om jag ska sitta tillsammans med någon annan igen.

När jag är klar med tentan ska jag nog gå fram till ICA. I går diskade jag rent en av mina ugnsplåtar så min diskborste blev alldeles svart. Usch, usch! så jag måste köpa en ny sån innan jag får ett diskberg hemma. 
Jag ska nog också försöka träna i kväll. medan jag nu ändå sitter vid en dator ska jag kolla om det finns några träningspass i kväll och hur man gör med betalning. 

Have a nice day!  
Em  

Det blev en filmkväll

Jag måste erkänna att det har varit skönt att bara ta det lugnt i dag, men va tusan! En hel dag blev nästan lite jobbigt. Jag har till och med hunnit planera hela mogrondagen, zappat bland alla kanaler på tv:n, gjort ett antal smycken och gått fram och tilllbaka.
I morgon har jag en hel del att stå i, i alla fall. Jag ska blad annat sitta i kansliet, skriva ut en hemtenta och göra den  plus att jag funderar på att köpa träningskort och ta en klass aerobic. Det är några saker jag skulle vilja hinna men som vanligt så hinner man oftast inte ens hälften man vill för att dagen bara springer iväg.
På tala om att springa så måste jag och Alex börja springa igen när hon kommer hem för nu börjar mi förkylning ge sig på riktigt.

Just nu ligger jag i soffan och tittar på Sweet home Alabama, en rolig film med Reese Witherspoon. Jag ska titta klart på den och sen ska jag sova. Sussa tidigt för en gångs skull. 

Puss ,Em 

Dålig tv

Finns verkligen inget roligt på tv i kväll. Men jag ska väl inte deppa för det  jag kan ju alltid plugga lite mer... Eller göra smycken. Haha vi får se vad som händer men just nu är jag hungrig och ska laga mat.
Promenad i kväll blir inte av. Det är alldeles för mörkt och kallt ute.

Puss, Em

Vad finns att göra en måndagkväll?

Kom precis hem från kanslistmötet och nu är det bestämt att jag ska sitta i kansliet i morgon. Spännande och se hur det går.
I kväll ska jag nog vara hemma och fixa lite. Jag behöver städa lite så att det ser snyggt ut när Madde kommer på torsdag och så ska jag laga lite mat också. Jag är sugen på att testa en maträtt som jag såg en tv-kock göra. Hans maträtt bestod av laxfilé ris och currysås och jag älskar curry och ris och lax är helt ok så det måste jag testa.

I morgon funderar jag på att skaffa mig ett aerobicskort så att jag även kan få lite motion under vinterns kalla och regniga dagar, då man inte vill ut och gå.

Kanske att jag till och med ska ta mig för att titta lite på tv i kväll. Jag kan inte riktigt minnas sist jag sate mig ner en kväll för att bara zappa kanaler, jag har inte ens en aning om va det finns för utbud på program en måndag nu. Det tyder ju i och försig på att jag har haft en hel del massa annat för mig och då oftast roligare saker än att sitta ensam vid en tv.

puss, Em
 

Smycken byem


Bilder från i fredags 2


Bilder från i Fredags


Härliga måndag

Första dagen jag planerar helt själv på väldigt länge. Alla mina tjejer har åkt till respektive hemstad och jag är kvar på campus. men inte går det någon nöd på mig för det. Jag har mycket att stå i ändå. I dag ska jag sätta mig med en hemtenta i matte och jag har även tänkt börja lite med att läsa kurslitteraturen för kommande kurs. Den här veckan är jag helt fri från föreläsningar så då kan jag lika gärna passa på att läsa in mig lite på ämnet. Boken jag tänkt börja med är helt på engelska så jag antar att den kommer ta sina timmar att läsa igenom.

Senare i dag ska jag på kanslistmöte och jag tror även att jag ska hinna med en promenad runt sjön. Jag ska bara se till att någon följer med mig, Sååå tråkigt att gå själv.

puss puss

RSS 2.0


bloglovin

Min profilbild

Sidan är på gång!


follow emeliesjoberg at http://twitter.com