Fira med party

Såååå skönt, nu är flytten nästan klar. Nu är det bara städningen av gamla lägenheten kvar och det tar jag i morgon. i kväll ska jag i stället ha roligt med mina vänner. Kan tänka mig att det bli bra drag på dansgolvet på Sivans. Jag har inte varit dit på några veckor nu och är fruktansvärt sugen på att dansa loss!

En sak jag verkligen kan fira är att jag i dag fått redan på att jag blivit utnämnd till veckans blogg hos Zara! Jätteroligt verkligen!!!
Tack tack tack!

Bilder på lägenheten kommer i morgon.

Nej, nu måste jag göra mig klar för kvällen.

Puss, Em

Bloggstop i dag

Hej hej!
I dag kommer det bli en liten bloggpaus för mig eftersom jag ska fortsätta med flytten.

Puss, Em

Carl-Jan får lämna programmet



Nu var det Carl-Jans tur att lämna programmet och trots att jag tycker att han är väldigt go att se i programmet så är det rättvist att han åker ut nu, för hur som helst så vill jag ha de bästa dansarna kvar i slutet. 
Nästan gång måste ju då tyvärr Elisabeth åka om inte ho gör en mirakelförbättring. 

Snart är det sängen för mig. 

Puss, Em 

Tankar om dagens insats



Sådär nu har jag sett alla danser. Jag fick ju titta på två på internet då jag inte riktigt hann hem i tid från ICA. Men efter att ha sett alla kan jag ju bara säga att ribban har höjts en del i dag. Det finns ju dock två som inte riktigt håller samma takt som resten och det är ju Carl-Jan och Elisabeth. Tyvärr så är ju inte deras danser så bra , men såååå gulliga som dom är  kan man inte annat än älska dom. Dom är så söta!

Niklas höjde sig rejält i dag, riktigt roligt! Undra om det var kärleksendorfinet som spelade in. Tycker dock lite synd om paret Wahlgren och Bagge som måste svara på alla frågor som ställs genom hela programmet. 

Puss, Em 

Let's dance

Tyvärr så har jag inte hunnit med att ha nå Let's Dance snack än på grund av att vi har flyttat fram till nu och även hunnit med en sväng till ICA och en pizzeria.

Jag hoppas i alla fall i dag att antingen Elisabeth eller Carl-jan åker ut. Båda är jättegulliga och roliga att titta på men, alla andra är bättre dansare så nu är det mest rättvist att dom åker ut.

Vi får se var som händer!

Puss ,Em

Nu börjar det!

Nu har David kommit hit så vi ska börja bära lite grejer över till nya lägenheten.

Vi hörs lite senare då jag tar lite Let's Dance snack!

Puss, Em

Flyttsugen

Pust!! Packningen pågår för full gång men nu och nu är det inte så långt kvar. Känner dock att jag vill städa lite i köket innan David kommer också, för knappt jag vill vara där. Det är så det kan bli om man bor två tillsammans som inte kommunicerar Jag hoppas nästan att David har energi kvar efter sådan lång körning för jag skulle vilja köra igång att flytta på en gång, för att bli klar s snart som möjligt. 

Puss, Em  

Nu är lägenheten min!!!

Nu har jag varit och fått nycklarna till nya lyan!!! Satt där ett tag och funderade efter besiktningen på hur jag ska ha det och kanske har kommit på en lösning, vi får se.
Jag knäppte i alla fall lite kort på hur det ser ut.


Från ytterdörren och in i vardagsrummet



Från köket in i vardagsrummet


Sovrummet


Köket. Bordet fick jag köka av tjejen som bodde där innan så det fanns redan där när jag kom in.


Från vardagsrummet ut i hallen, toalettdörren till höger

Puss, Em

Min nya lägenhet

Snart ska jag iväg och hämta nycklarna till min nya lägenhet. jag ska vara med på besiktningen av den och jag hoppas för allt i världen att den är okej nu så att jag kan börja flytta in. 

Puss, Em 

Nogger Mint

Har hört i dag att det kommer en ny smak av Noggerglassen i år. Den heter Nogger Mint!!!! Jag måste bara testa den hur god kan inte den vara liksom, en Nogger med mintsmak, mums!!

Puss, Em


Originalet Nogger

Bild på Let's dance-paret tillsammans

Klicka på bilden för att komma till Aftonbladet


I dag kan vi läsa om Niklas och Laila även i Aftonbladet och bilder på paret har publicerats. Såå gulliga ihop!

Puss, Em

Godmorgon fredag



God morgon! Det blev tidigt upp i morse. Min kärlek har tenta i dag och eftersom jag sov där så fick jag och vakna tidigt, vilket jag inte hade något problem med, snarare tärtom. Nu har jag ju lite mer tid på förmiddagen innan jag ska på besiktningen av nya lägenheten.

10.30 får jag mina nycklar!!!! Då är lägenheten min, bara min!

Just nu sitter jag och svarar på kommentarer och tittar på Vakna! med the Voice. Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att min besöksstatistik och kommentarstatistik har slagit rekord två dagar i rad nu. Verkligen jätteroligt!

Puss, Em

Partysugen

Jag och Viktor på Sivans dansgolv för ett tag sen


Jag är trött på att packa nu, jag vill ut och dansa! Släppa loss och vara lite galen. Nu var det längesen jag hängde med tjejerna ut och nu känner jag att det är dag att visa vad jag går för på dansgolvet igen!!!

Puss, Em

Let's dance kärlekspar



Har ni hört talas om det ny kärleksparet i Let's Dance? Laila och Niklas sägs vara kära upp över öronen och det är sååå gulligt! Kan vi inte få se en kärleksrumba dom emellan?

Puss, Em

Lipsillar i Top Model



Sitter och tittar på reprisen av Top Model 2 och det är ett slag sammanfattningsavsnitt av hela säsongen och gud va alla grinar hela tiden! Det är tårar hit och tårar dit!! Jag fattar inte va dom har fått tag i för lipsillar.

Puss, Em

Det blir en ny lärare

I dag meddelade vår nuvarande lärare att vi får en ny på måndag och att den nya tar över hela kursen för oss. Hoppas att det blir bättre.

Nu efter föreläsningen har jag hämtat fler kartonger hemma hos en kompis så nu har jag lite mer  att packa i.

Puss, Em

Kanske ny lärare i dag

Nu ska jag iväg på föreläsning och va jag hörde från en som var på mötet i går så kanske vi ska få en ny lärare i dag, spännande och se vem som är där.

Puss, Em

Hittade fina kläder

Usch vilket regnväder det är! Jag var nere på stan nu och jag blev alldeles genomblöt om fötterna för att det var så blött överallt. Jag fick det jag skulle göra på stan gjort i alla fall plus att jag hann in en sväng på Gina Tricot och Aima för att titta på lite kläder. Jag hittade ett par chinos och ett par jeansleggins jag skulle vilja a och även en blus och ett linne, men det blev inga köp och kommer inteheller bli förrän jag har flyttat klart. 

Puss, Em 


In till city

Nu blir det en kort stadstur för mig!

Vi hörs lite senare!
Puss,Em

Mycket på schemat

I dag har jag mycket att göra. Dagen får börja med att jag ska åka in till stan och besöka banken och sen ska jag och Julia till ICA igen och se om det finns några kartonger i dag igen. Därefter är nog klockan så mycket att det är dags för föreläsning och efter den ska jag gå och hämta fler kartonger hemma hos en kompis.
Mycket att göra och kvällen blir det enbart packning igen. Uscha!
 
Vad ska ni göra i dag?

Puss, Em

Upp-och-ner och ut-och-in

Det är verkligen kaos här hemma just nu. Hela mitt rum är upp-och-ner och ut-och-in vänt. Jag har saker över allt och jag måste hoppa för att komma ut och in i vardagsrummet. Jag har ju inte några kartonger nästan heller så jag får packa en hel massa i påsar och väskor och hoppas på att jag kan få tag i fler kartonger till i morgon.
Jag har slängt en hel del också, än så länge är jag uppe i en hel, svart, stor, sopsäck som slängs och den innehåller bland annat tio par skor, ett antal klädesplagg och en hel del skit.

Ja, jag ska väl ta och fortsätta.

Puss, Em


Få fler läsare till din blogg


Tråkigt att packa



Jaha ska man börja försöka packa igen då... Det är så tråkigt! Jag vill bara att allt ska bli klart och att allt ska vara tillfixat i nya lägenheten.

Puss, Em

Det värsta!

De här läraren vi har är helt hopplös, ingen i klassen fattar något av vad han försöker säga, han bladdrar ihop formler hit och dit och även siffror och säger han en sak på ena föreläsning så kan han nämna det som något annat den andra och vi vet inte vilket utav det som är rätt. Jag har aldrig varit med om att en lärare har fått så mycket frågor om va det är han säger innan och det är verkligen sånna frågor som han inte ens kan svara på själv. Det är pinsamt att universitetet ska ha en sån här lärare. 

Nu har det i alla fall gått så långt att ett antal i klassen skickat klagomail till programansvarige, vilket har resulterat i ett möte med henne och några till och även ett möte med kåren och förhoppningarna är att vi ska få börja om kursen med en annan lärare. 

Puss, Em 

Snart iväg igen

Kom precis ut från duschen nu och väntar på att maten ska bli klar och snart ska jag iväg på dagen föreläsning. Jag hoppas att den inte känns så lång och att jag inte blir så trött efter den. Efter måste jag nämligen hämta fler kartonger på ICA och sen packa packa packa resten av dagen.

Va ska ni göra i dag?

Puss, Em

Filmen - Confession of a shopaholic

För att ni ska få ett litet smakprov av boken och även för filmen som snart har premiär har jag letat upp en trailer av filmen på youtube.

Puss, Em


Bokrean

Bokrean har kört igång och jag tänkte tipsa om mina absoluta favoritböcker som är skrivna av Sophie Kinsella.
Böckerna är så sjukt roliga. När jag läste dom satt jag och skämdes skrattade och kände enormt medlidande med huvudpersonerna som man kännerigen sig i väldigt bra, men väldigt lite på samma sätt. 

Jag tycker absolut att dom är värd att läsa och nu är det verkligentid att läsa En shopaholics bekännelser eftersom den kommer på bioduken i slutet av mars. Jag längtar!!!!
 
1. En Shopaholics bekännelse
 

2. En shopaholic i New York
 

3. En shopaholic säger ja
 

4. En shopaholic får en syster
 

5. Shopaholic and baby
 

6. Mina hemligheter (Fristående bok)


7. Karriär och köksbesvär (också en fristående bok)


8. Mitt nya jag (ännu en fristående)
Hoppas ni får en rolig läsning!

Puss, Em
 

Step brothers

God morgon!!!
Semlorna vi gjorde var jättegoda!! Mumsigt värre! Och att sen komma hem till Kärleken var bara ett allt för bra slut på kvällen.

Med tjejerna tittade vi på film. Filmen vi såg heter Step Brothers, en helt galen film som man fick sig många skratt till. Två 40-åringar som fortfarande bor hemma och beter sig som åtta-åringar. Helt crazy familjen men roligt blir det. Hehe 

Puss, Em


Mycket skräp

I alla packning har jag glömt bort att äta och nu när det endast är en halvtimme kvar till jag ska iväg kommer jag på det, lyckat Emelie lyckat!!!!
Haha jag får slänga ihop något snabbt annars tror jag risken för illamående blir stort om man ska äta en massa semlor hihi.

Jag har fått ihop en kartong nu och ungefär lika mycket som ska slängas. Helt galet!!

Puss, Em

Jag fixade tentan!!!



Jag fick precis reda på att jag klarade statistiktentan jag gjorde förra veckan!! Såååå sjukt glad jag är! Det är så skönt! Klarar jag den här tentan jag gjorde i dag också så kommer jag vara nöjdaste personen här tror jag.. Yeaaaa!!!!
I kväll blir det att fira med tjejerna!

Puss, Em

Blogträff



Så kul!! Jag har precis anmält mig att vara med på en Bloggträff i sommar och jag ser verkligen fram emot det. Är ni intresserade också? Skriv en kommentar så kan jag lämna er kontakt uppgifter.

Puss, Em

Semlor i massor i kväll

Nu har jag skaffat mig mina första kartonger så att packningen kan starta. När jag var på ICA tillsammans med Alex för att hämta kartongerna köpte vi även grejer å att vi kan göra semlor i kväll. Mumsigt!!

Har eller ska ni äta någon semla i dag?


Problemet nu är bara var jag ska börja packa. Hihi, jag är sån expert på att semla på mig skit så trots att jag s att jag inte skulle rensa så mycket kommer jag nog få kasta ett antal kassar.

Puss, Em

Gardiner och sånt

Har suttit och tittat på gardiner och annat fint som jag kan tänka mig att ha i nya lägenheten. Det r så svårt att föreställa sig hur det kommer se ut. Det är tur att jag ska ta hjälp av Alex när allt ska på plats.

Nu ska jag iväg på föreläsning.

Puss, Em

Dags att börja packa

Nu när tentaperioden är över ska det börjar packas ordentligt, eller börjas över huvud taget, hihi. Jag har haft så fullt upp med plugget så jag har inte hunnit packa något än, men i dag blir det ändring på det. Jag ska hämta kartonger på ICA efter föreläsningen och efter det ska allt ner i lådor!! 

Har ni något flytt/packningstips?

Puss, Em 

Andra tentan



Tentan är avklarad!!! Det känns rätt bra också vilket är skönt, dock inte lika bra som det gjorde efter statistik tentan, men jag tror att jag kan ha fixat den ändå. Det var två frågor som jag blev helt ställd på ena, vet jag att jag suttit och tragglat men den hade verkligen inte fastnat och den andra grejer var något jag möjligtvid och tyvärr har missat, men trots det tror jag att det kan gått. 

Det var riktigt skönt att jag hann hem mellan tentan och föreläsningen så att jag kan äta lite och även ladda om huvudet till statistik igen. 

Puss, Em 

Bloggpaus

Yrvaken och väldigt opeppad för tentan. Jag hade väldigt gärna legat kvar i sängen, för som vanligt är det fortfarande jättekallt.
 
Efter tentan, om jag sitter hela tiden ut, ska jag iväg på föreläsning på en gång, så nästa uppdatering kanske inte kommer förrän på eftermiddagen. Hoppas ni håller ut!

Puss,Em


Blä till plugget



Jag orkar verkligen inge mer. Jag r så trött i huvudet av allt plugg. Jag hoppas verkligen att jag lärt mig så pass mycket att jag kan fixaden här tentan som jag har i morgon.
Jag ska ta och lära mig några begrepp till så är jag nöjd för dagen. I morgon bitti får jag repetera det en gång till innan jag går iväg, så borde det gå vägen den här gången.

Puss, Em


Tävling om goodiebag



Jag är med och tävlar om en goodiebag, vill ni vara med och tävla trycker ni på bilden.

Han bättrade sig

Föreläsningen är över och förvånandsvärt mycket bättre än förra gången, men klasskamraterna som inte var med förra gången tyckte den här gången var kass så ni kan ju bara tänka er hur dåligt det är. Flera stycken har börjat skriva klagomail till programansvarige och kåren i förhoppningar om att det ska bli bättre, så vi får se vad som händer.

Nu är det en timme kvar till mitt möte och jag tror jag tar en liten pluggpaus ett tag för att smälta allt jag försöker trycka in.

Puss, Em

Chilichock



Min mumsiga mat. det blev dock lite för mycket chili i, annar var det en jättegod lunch.

Puss, Em

Á la Emelie

Hemma igen för lite lunch innan jag ska iväg på föreläsningen som börjar vid ett. Får se hur den här föreläsningen blir. Jag hoppas verkligen att den blir bättre än förra.

Lunchen består av kyckling i dag. Än så länge vet jag inte vad jag ska ha till men jag tror det får bli något hopkok á la Emelie. Jag har inte så mycket hemma som passar ihop, men jag hoppas att det blir ätligt i alla fall.

Efter föreläsningen ska jag plugga igen, men den gången blir det inte så länge för jag ska på kanslistmöte på eftermiddagen också.

I dag hade jag även tänkt ta mig till ICA och kolla om de har några kartonger som jag kan ta, så kanske jag kan börja packa lite i kväll.

Puss, Em

Oscarsklänning

Har suttit och tittat på lite klänningar från röda-mattan bilderna från gårdagens Orscarsgala. Lite besviken känner jag mig eftersom jag inte kunde vara vaken och titta på direktsändningarna men jag försöker ta igen det lite genom att titta på bilderna nu i stället.

I mitt bildsökande hittar jag två av mina absolut favoritklänningar. Den ena bärs a Heidi Klum som är verkligen jättefin med sitt lite annorlunda snitt och att klänningen innehåller en vacker kvinna gör det hela att resultatet blir perfekt. 



Den andra klänningen bärs av Natalie Portman, en rosa dröm som jag tyvärr inte hittar någon bild på somjag kan lägga in.

Puss, Em


God morgon

God morgon god morgon!

Jag är inte alls så sugen på att gå ut i kylan nu och trava iväg i biblioteket. Det är tur att det ligger så pss nära så jag inte behöver gå så långt. 

Som vanligt tittar  jag på Vakna! med the Voice nu på morgonen och ska börja äta frukost alldeles strax.
 
Puss, Em

Snart lämnar jag den gamla..

Oscarsgalan är i natt och jag skulle helst vilja se den men nu måste jag gå och lägga mig om jag ska orka upp i morgon och ge mig iväg till biblioteket så tidigt som möjligt. Guud så skönt det ska bli när den här tentaperioden är över. Men dessvärre kommer jag ju inte få så mycket om en lugn stund ändå eftersom jag flyttar till en ny lägenhet nästa helg och jag har verkligen inte hunnit packa något än.

Sängen väntar som sagt, men den är så fruktansvärt kall, eller det är kallt i hela lägenheten rättare sagt. I går sov jag med tjocka mjukisbyxor och en stor, tjock hoodtröja för att hålla värmen och den blir nog liknande även i natt. jag förstår inte att det kan vara så kallt. Jag hoppas att det är varmare i nya lägenheten.

Puss, Em

En möjlig vårväska

Sitter och tittar lite på olika inredningssaker som jag kan tänka mig i nya lägenheten. Jag kan knappt tänka mig att det bara är en vecka kvar. Det ska bli så skönt att få sitt eget på riktigt nu. 

Jag råkade även slinka in på Åhlens modesidor där jag hittade en väska som jag gillar. Eller jag vet inte riktigt vad jag tycker om den riktigt men jag skulle vilja se den i verkligheten också. Vad tycker ni? Flipp eller flopp?

Puss, Em

Vinnaren!

Nu har jag meddelat vinnaren av min tävling och vinnaren är Jeanette, GRATTIS!!!!!

Sockerkick

Hemma igen efter en dag i biblioteket. Att plugga måste vara min värsta godisfälla. eftersom jag inte dricker kaffe så köper jag något med socker i när jag känner mig trött i huvudet och jag börjar känna att en träning skulle sitta på sin plats. Jag har inte haft tid och träna på två veckor nu för att jag har pluggat så mycket, men efter den här tentan ska jag ta tag i träningen igen och jag borde verkligen sluta äta godis, men det är för gott. Hihi

Puss, Em


Mycket plugg , inte så mycket blogg

Nu blir det en till dag utan så mycket uppdatering, vi hörs i kväll igen då jag har pluggat färdigt för dagen.

Puss,Em

Jag längtar till våren

Jag tog en liten sovmorgon i dag. Biblioteket öppnar inte förrän tolv och jag tänkte ta det lugnt fram till det och sen råplugga resten av eftermiddagen.

Var tog våren vägen?! I går när jag gick och lade mig så var det nästan snöstormhär och nu när jag vaknade så har hur mycket snö som helst lagt sig på marken och det snöar fortfarande. Jag vill ha vår!!!

Puss, Em


EMD och Molly

Jag måste ju bara säga grattis till Molly och EMD!! Jag kan tänka mig att min syster sitter glad hemma för jag tror nämligen att hon är ett litet fan av dessa tre söta killar.

Nu blir det Hot Chick för min del.

Puss, Em




Velvets snygga kläder



Kan inte låta bli att skriva på en gång om Velvets snygga kläder!! Först den stora drottning kjolen som öppnas och Velvet kliver ut i en snygg dräkt i pastellfärg. Klockrent!! Det ska mycket till att någon klår hennes kläder i den här festivalen. Själv tycker jag att det är lite i stil med vad Katy Perry  skulle kunna ha, vilket är väldigt häftiga outfits.

Puss,Em 


Melodifestivalen

Sådär! På en kvart hann jag fram och tillbaka till ica, hihi jag var tvungen att köpa något gott till den här kvällen. Nu blir det Melodifestivalen för hela slanten! Min kompis Eva hade kompisar som skulle vara med i pausunderhllningen så det ska bli spännande och se.

Puss, Em

Thaigryta

Jag har precis ätit mig mätt på en jättegod thaigryta med kyckling, hur gott som helst!!! Jag hade planer på att ta mig till ica och köpa mig något gott till kvällen men nu känner jag mig så mätt så jag tror jag hoppar det.... Just nu i alla fall, hihi. Jag kanske blir sugen igen sen.

Puss,Em


Tråkmåns

Det blir ingen filmkväll med Julia. Hon och Emma frågade om inte jag ville följa med dom ut istället men jag måste verkligen vara klar i huvudet i morgon så jag måste vara tråkigt i några dagar till.

Funderar på vad jag ska göra i kväll då. En lonely movie night är ju inte alltid det roligaste, men jag antar att det får bli det. 
Det är ju Hot Chick på tv i kväll så den blir det nog.

Puss,Em  

Dagens tv-tävling

I går var det George och Marias tur att åka ur tävlingen Let's Dance och det var ju precis va jag ville. Två veckor i rad nu har jag fått som jag velat och nu kommer jag för första gången vara lite kluven inför vem jag tycker ska åka ut nästa vecka men det är ett senare problem.

I kväll är det en annan tävling nämligen Melodifestivalen och det är ett gäng välkända ansikten med även denna gången + plus några helt gröna.
Jag satt och lyssnade på låtarna för ett litet tag sen på svt's hemsida ()dom har lagt upp en minut av varje låt så att man ska få sig ett litet smakprov) och jag älskar verkligen Molly Sandéns röst, hon sjunger gudomligt fint!!!

Jag satt och tänkte på det Molly och Amy Diamond  hur gamla är dom? Jag tycker själv att Amy ser mycket yngre ut men det kanske hon inte är. För att reda ut det sökte jag lite och fann att dom är lika gamla (!), till utseendet tror jag att Amy måste skaffa sig en lite mognare look om hon sk ha en chans mot jämnåriga Molly.

Eller vad tror ni?

    


Färdigpluggad för dagen

Nu är jag äntligen hemma och jag känner mig rätt nöjd då jaglyckades sitta i 7½ tim i streck. Okej jag gjorde några korta pausersom att äta en macka, äta en till macka, äta en till sån där god maräng som jag berättade om i går och följa med Eva för att köpa kaffe, men för det mesta satt jag med näsan i böckerna.

Jag känner mig helt slut i huvudet nu och skulle nästan kunna sova för natten på en gång, men det får vänta några timmar till.

Puss, Em

Plugg i biblioteket hela dagen

Sitter i biblioteket på campus för tillfället och pluggar en hel massa och det kommer jag nog göra fram till fem, sex på eftermiddagen i dag så det kommer tyvärr vara dåligt uppdaterat på bloggen i dag, men jag kan säga att jag är på bra humör (vilket förmodligen håller i sig till jag kör fast i någon uppgift jag räknar) och till kvällen tror jag att jag och Julia ska titta på film tillsammans.

För att jag ska få något roligt att se fram emot får ni gärna berätta era planer för dagen och kvällen så kan jag sitta och läsa det när jag kommer hem.

Puss, Em

Fredagkvällen börjar!!!

Dags att gå för mig snart om jag ska hinna till matchen börjar.

Hoppas ni får en bra fredagkväll, för det tror jag att jag får!!

Puss, Em

Let's dance snack

Har tittat på en kort förhandsvisning för kvällens program av Let's dance och jag tror faktiskt det blir lite Rumba och Quickstep i kväll. 



Carl-Jan ska dansa standard (quickstep) och jag undrar ja hur det kommer gå. Han verkar ju inte vara den snabbaste i fötterna direkt. Däremot tror jag att vi kommer få se mycket höftrullningar av Morgan som ska dansa Rumba, han har ju i tidigare program visat att det där med höfter är hans grej så det lär bli en höjdare. 
Även Laila ser jag fram emot att titta på. I förhandsvisningen fick man se ett väldigt snyggt lyft som kvinnan gör och det gör mig nyfiken på resten av dansen.  

Vem tror jag åker ut i kväll?
Jag tror att George och Maria försvinner i kväll och det hoppas jag även på.

Vilka tror ni åker ut?

Här kan ni titta på förhandsvisningen - Let's dance!

Puss ,Em

Fransk maräng i biblioteket

Sådär! Jag har precis kommit hem nu efter nästan sex timmar i biblioteket. Jag tror jag har lärt mig en hel del i dag men nu är jag alldeles slut i huvudet.

Om en och en halv timme ska jag iväg och titta på när en kompis spelar innebandy. Jag är inte sånt sportfreak men när han ber oss att komma och titta så kan man ju inte tacka nej. Efter matchen ska vi (alltså tjejgänget) vidare hem till Julia och titta på Let's dance. Mer om dansen senare!



Nu ska jag ta och stoppa något i magen eftersom jag inte har ätit mer än lite mellanmål och en fransk maräng som jag och Eva köpte på kaféet i bibblan. Marängen var supergod men någon mumsig chokladgegga inuti.

Puss, Em

En pluggdag till



Om en liten stund ska jag packa ihop mina saker och trava iväg till biblioteket för att plugga inför nästa tenta som jag har på tisdag.  Jag ska nog försöka sitta till eftermiddagen så jag kanske inte kommer blogga så mycket som vanligt, men det kanske kommer något i min lunchpaus.

Vad ska ni göra i dag?

Puss, Em

Hon dog i drömmen

Jag drömde en jättejobbig dröm i natt. Uscha! Jag drömde att en av mina gamla kompisar dog och att jag skulle på begravningen osv. Jättehemskt, jag tror till och med att jag kan ha gråtit i sömnen. 

 Nu blir det lite frulle. Köpte min favorit yoghurt sist jag handlade så det får bli lite av den och en smörgås.

Puss, Em

Lyxfällan, galet att så många fastnar i den!

Tittar på Lyxfällan och jag kan inte förstå att folk drar på sig sånna skulder och utan vetskap om det. ja menar dom lär väl märka att inte pengarna finns där, men nejdå! Killen det handlar om i kväll hade knappt någon aning om hur mycket hans ex fru betalade av hans räkningar varje månad. Det är helt stört.

När programmet är slut blir det sängdax för mig.

Puss, Em

Musikspelare på bloggar får mig att låta som Tony Irving

Jag måste skriva om ett fenomen som är väldigt vanligt bland flera bloggar. Jag tycker att det är jätteroligt att man lägger upp en musikspelare på sin blogg, jag har ju själv en och jag tycker att den visar lite mer av bloggaren personlighet genom musiken som den valt.
MEN.! Nu låter jag som Tony Irving, hihi!



Jag blir varje gång lika rädd då mina högtalare skriker till när man kommer in på någons blogg. Det är ju inte på någon låg nivå musiken drar igång. 
Jag har funderat på det, tänk om man sitter i en situation då det absolut inte är bra med en sida som skriker ut Mamma Mia . Hehe , tokroligt , men ändå lite jobbigt.

Till alla er som har så här på bloggen säger jag: Det är jätteroligt att lyssna på er favoritmusik men jag skulle själv vilja trycka igång den, för vissa tillfällen är är det inte så braatt den går igång.

Puss, Em


Mariah Carey

Jag har hittat min favoritlåt för tillfället. Jag lyssnar på väldigt blandat musik men nu har jag fastnat för Mariah Careys låt Bye bye. Jag tycker den är så fin och jag kan lova att den spelas flitigt i min Ipod när jag pluggar.

Vad tycker ni om den?

 


Puss, Em

Tikka Masala

Håller på och lagar lite mat för tillfället. På menyn i dag står det Tikka Masala med ris, en av mina favoriträtter. Jag gör den dock inte helt själv utan använder mig av santa marias kryddpåse och har i. Måste skynda in i köket nu så att inget händer som med nudlarna. Haha!

Puss, Em


Introduktionen blev ett platt fall



I dag började vi en ny kurs, även denna i statistik. Jag tycker att statistik är rätt roligt och kom till föreläsningen med ett litet hopp om att man skulle hänga med i vad läraren sa, men icke då. Hela föreläsning var så komiskt dålig och om det ska fortsätta så här på måndag tror jag att halva klassen kommer hoppa över att gå på den. Läraren var i alla fall helsnurrig och visste inte riktigt vad han höll på med. Jag tror att det ända jag fick ut av en här föreläsningen som var till nytt för min inlärning var de sista tio minuterna som han gav ett exempel på, resten av tiden var totalt bortkastad. Bara en sån sak att det tog honom 50 minuter att dela ut papper, ja menar då har ju halva tiden gått. 

Hoppas på en bättring.

Puss, Em 

Ett nattligt besök resulterade i sovmorgon

God morgon!! Det blev en liten sovmorgon trots allt. Jag hade ställt klockan på sex och tänkte gå upp och plugga men när min sötnos kom och kröp ner i min säng kunde jag inte med mig att gå upp så tidigt så här sitter jag nu precis uppkommen från sängen och ska börja ta tag i plugget. Det är dock väldigt segstartat på morgonen och jag känner att jag hellre hade legat kvar i mysiga sängen.

Jaja, jag ska börja med att plocka fram lite frukost och sen kör jag igång.

Puss, Em

Längtar efter Prince Charming!



Har fått lite ont i huvudet och ser ingen mening med att vara vaken längre. Jag ska nog lägga mig och drömma om min prince charming och hoppas att han kommer till mig senare efter sin utekväll. Hoppas kan man ju alltid!

Puss, Em


Tävlingen är avslutat

NU är min tävling avslutat och vinnare kommer visas i morgon!!

Wipeout

Sitter och kollar lite på tv och såg reklamen för det nya tävlingprogrammet Wipeout. Det är verkligen helt galet! Personerna so är med borde göra sig riktigt illa när dom är med. Så som dom flyger mellan redaskapen måste skaderisken vara hög. jag skulle då inte ställa upp i det, jag är för feg, men det kan nog bli rätt roligt att titta på.

Puss, Em


Någon skriver kommentarer i mitt namn

Jag tappade humöret helt efter den tråkiga kommentaren. Snacka om att förstöra ens kväll. Har kollat upp på blogg.se nu så i morgon ska jag ringa och berätta om situationen och förhoppningsvis går det att göra något åt personen som skriver i mitt namn.

Puss, Em

Jag fruktansvärt arg!!!! Hur kan någon göra så?

Jag blir väldigt arg när jag får en kommentar av en bloggande tjej med anklagelser som jag abolut inte förstår mig på. Hon påstår att jag har kallat henne fnask med mera och jag bara frågar mig själv, vem denna tjejen är!!!
Jag gick in på hennes sida vilken jag känner igen sen tidigare ochletar igen hennes kommentarer och visst där står det:

Din blogg är verkligen jätte dålig. Förlåt att jag säger det men har hållt det inom mig ett tag. Vem bryr sig om ditt liv? fnask

Och allt detta är skrivet i mitt namn och med min bloggadress som länk!

Jag vill genom det här inlägget be om ursäkt och uppmärksamma andra läsare om att det är någon som använder min namn i sina elaka kommentarer.

Jag skulle aldrig skriva något elakt om era bloggar. Vad ni skriver i dom är eran ensak och att sjunka så lågt att inte stå för vad man säger genom att använda någon annans namn tycker jag är fruktansvärt lågt!!!!

Att en webbkamera kan roa någon så



Jag har pratat med pappa och Helena i dag och samtidigt så hade både dom och jag varsin webbkamera igång. Det var roligt att se dom och det va rätt intressant och se min pappa häpnas och fascineras av dagens teknik. Hehe! Så borta i tekniken tycker jag inte han här men att se honom sitta och leka med webbkamerans funktioner och tycka att det är så roligt var ganska komiskt och roligt för mig. Hehe!

Efter telefonsamtalet med dom hämtade jag min ena semla i kylskåpet och åt den till ett the Hills avsnitt på tv, men varför är semlorna så stora?! Det blev lite mycket tror jag och jag känner ett väldigt sug efter något icke-sött. 
Får kolla efter något sånt snart. 

Puss, Em 

Det värsta med att handla

Hemkommen från en trevlig tur på Willys. Per behövde också handla och eftersom både han och jag var lata i dag så tog vi hans bil dit och det var väldigt skönt att slippa bära kassarna hem. Det är nog det värsta med att handla, att man måste bära det hem. 
Jag köpte min semla också, eller ja det blev två. Det gick ju bara att köpa i två-pack, synd bara att jag inte har något att ge den andra till. Per tyckte inte om grädde så det gick ju inte så bra att ge den till honom, hehe. Mormor skulle ha varit här, vi brukade alltid köpa semlor tillsammans när jag bodde i Uppsala.

Puss, Em   


En handlingslista kanske vore bra

Funderar på om jag ska ta en sväng till ICA snart. Kanske funderar lite till så går jag sen, hehe. Jag vet inte riktigt vad jag behöver därifrån förrutom semlan än.

Puss, Em

En semla att fira med?

Jaha då var det bara att sätta igång och plugga till nästa tenta. Allra helst hade jag följt med mina underbara vänner som ska bowla och gå ut i kväll för att fira att tentan är över men jag känner inte att jag har tid för det när nästa tenta trycker i ryggen. I stället ska jag ta upp mina böcker från förra kursen och plugga plugga plugga, den här gången ska jag klara den! Sist var jag endast fyra poäng ifrån så den här gången ska jag klara det.

 Kanske ska fira att den här tentan är över lite själv ikväll med en semla. Har varit sjukt sugen på att köpa en länge nu men det har aldrig blivit av, men i kväll skulle det passa bra.

Puss, Em


Mango- och jordgubbssmoothie, mums!!

Har funderat över varför jag aldrig gör smoothies längre. Jag gjorde det jämt förut och jag måste säga att det är det perfekta mellanmålet, men efter att jag flyttat till Växjö har jag inte gjort en enda. Den dåliga trenden måste jag vända nu och började med att kolla in nya recept på smoothies som verkar goda. Jag tror att det får bli den här mango och jordgubbsdrinken först att smakas.  

Testa ni också!

*     Mango- och jordgubbsdrink

Du behöver:

200 gram fryst mango i tärningar

4 dl jordgubbar frysta

5 dl vaniljyoghurt

1 msk limejuice färskpressad

2 msk socker

Gör så här:

Lägg mango, halvtinade jordgubbar, vaniljyoghurt, lime och socker i en bunke. Mixa alltsammans med en mixerstav. Häll upp i 4 höga glas.

Den ser väldigt god ut!! Eller vad tycker ni?


Puss, Em


Att klara tentan..

Tentan är över!!!! Det är så skönt!
Jag tror tentan gick hyffsat bra. Jag kunde svara på allt utom en liten sak så med det lär jag ju få ihop en del poäng i alla fall och förhoppningvis tillräckligt för att jag ska klara den.
Det skulle vara så otroligt skönt om jag gjorde det eftersom jag kuggade på förra tentan och måste göra omtenta på den på tisdag. Jag kände mig så omotiverad till den här tentan då jag kuggade. Jag vet att man ska släppa den och ta nya tag men när man är nere i botten så känns det som att det ska gå skit på nästa också. Men nu känns det bra igen. Hehe ja i alla fall till jag får reda på resultatet och då kanske jag skriker av lycka eller missnöje.

Puss, Em

Lugnar nerverna med the Voice

Okej nu börjar jag bli riktigt nervös, satt och gick igenom anteckningarna nyss och kände att det här borde jag kunna. Vi får hjälp av ett formelblad också så vi behöver inte hålla alla formler i huvudet som tur är, men några stycken i alla fall.

För att lugna nerverna lite lyssnar jag på Vakna! med the Voice, men snart ska jag gå iväg.
 
Puss, Em


Tentan i Statistik

Nu är det inte långt kvar till jag ska sätta mig i skrivbänken och göra min tenta. Jag hoppas det går bra. I går kväll gick det ju inte så jättebra men jag får lägga det bakom mig och hålla huvudet kallt i dag så ska det lösa sig!

Puss, Em

The Mentalist, men snart sovdags

Sitter och tittar lite halvt på 3:ans nya serie The Mentalist den verkar bra, men nu är jag så trött att jag inte riktigt orkar anstränga mig att hänga med, speciellt inte när jag också har datorn i knät.
Jag tror att det är dags för sängen när man känner så, så jag äger godnatt för i kväll och hoppas vi hörs i morgon!

Puss, Em

Vinn ett halsband från min smyckeskollektion

Hej hallå!
När jag sitter och räknar nu går allt åt skogen, går det så här i morgon kommer det inte gå alls bra, men man kan ju hoppas att det bara är tillfälligt och att jag börjar bli lite trött i huvudet.

I morgon avslutas min bloggtävling som har pågått i några dagar men alla har fortfarande chansen att delta och vinna ett av mina tre halsband från min smyckeskollektion. Kolla här!

Blogglista.se

Puss, Em


Johan Glans

En av  Sveriges komikerelit satt jag och mina tjejkompisar och tittade på för ett tag sen, nämligen Johan Glans.  Vi skrattade verkligen jättemycket och nu hittade jag börja av den filmen vi tittade på, på YouTube och tänkte att ni också skulle få se. Hehe!

Puss,Em

 

Konsten att misslyckas

En sak frågar jag er nu. Hur kan man misslyckas med nudlar? JO det finns många sätt , så som det jag lyckades med. Jag överkokade mina nudlar till den gräns att allt vatten var bortkokat och nudlarna näst intill hade bränts fast. Hur lyckas man då med denna bedrift när man som jag lärde sig koka nudlar det första jag lärde mig i köket. Förklaring. en virrig student som sitter med miljoner siffror framför mig som jag i panik försöker lösa och i all förvirring glömmer jag att nudlarna står på spisen.
När jag väl kom på nudlarna sprang jag in i köket och plockade bort de från spisen och hällde över de i en tallrik strödde på kryddorna som jag inte haft i innan heller, vilket jag brukar och sen börjar jag äta....
Uscha! Ingen höjdare och konsistensen var grötig så in i bomben! 

Jag får nog fixa något annat att äta. 

Puss, Em 

En students måltid

Kom hem från en prommis nyss, inte så lång dock men ändå tillräckligt för att få lite ny energi. Jag hann även med att köpa en sandwich till tentan i morgon och dom hade min favoritsmak på pressbyrån så den fick det bli.
För tillfället håller jag på med en riktig studentmåltid, nudlar! Det var jättelängesen jag åt det och nu när jag hade det hemma och inte orkar laga nå mer seriöst så var det lättillgängligt

Puss, Em


Mat till tentan

Plugget går yffsat, jag har fortfarande inte varit iväg än men jag måste göra det snart. Jag borde också springa förbi och köpa något att ha med till tentan i morgon också, så att jag inte blir alltför hungrig om det blir så att det tar lång tid.

Puss, Em

Pluggpaus

Jag tog en liten plugg paus och läste lite på Aftonbladets hemsida lite, men nu ska jag fortsätta ett tag till. Om en stund måste jag ut i kylan, kanske bäst att få på sig mer kläder då eftersom jag än så länge går i mjukisar här hemma och fixa till håret lite skulle ju inte heller vara fel då det som vanligt efter en natts sömn står åt alla håll.

Puss, Em

Heidi Klum är för fet

Helt stört! Läste en artikel om Heidi Klum på Aftonbadet (Kolla här!) och i den berättas det om att en tysk designer tycker att hon är för tjock för att gå en catwalk. Tittar man på bilder på denna vackra kvinna kan man väl knappast finna att hon är tjock. Inte konstigt att det finns sjukdomar som ätstörningar när sånt här kommer ut.  Att hon ska var a för tung och ha för stora bröst tycker jag bara är nonsens!

Puss, Em




13 år och pappa



Har ni läst om den uppmärksammade "the Baby Father". Pojken är bara tretton år och har blivit pappa, men han ser ut att vara åtta!!! Guud så fel det känns , han är bara barnet, han ska inte ha några egna barn. Han och flickvännen (15 år) har nyligen fått en liten och ja menar det blir ju föräldrarna till dom som kommer få ta hand om bebisen, båda har ju skola och vad händer då pojkens kompisar börjar växa upp och hitta nya intressen, kommer han följa på dom och tröttna på barnet? Ja läs och bedöm själva: För the Sun Kolla här! För Aftonbladet Kolla här!

Puss, Em

Sminkmärket Art Deco

Har ni hört talas om make up märket Art Deco? Det hade inte jag förrän i somras då jag kom in på en nyöppnad liten skönhetsbutik i lilla Tierp som ligger norr om Uppsala. Jag blev alldeles tagen av sminket som var jättefint, det finns en massa olika produkter men en som jag fastnade mest för var ögonskuggan som tillhör deras Refill-produkter. Jag köpte två ögonskuggor som jag sedan fick köpa en liten beautybox till och tanken med det hela är att man kan byta ut vilka ögonskuggor man vill ha i boxen eller om man kanske helt vill byta till en rouge. Det är nämligen magneter på baksidan av skuggorna så att de fastnar i boxen. Jag tycker att det var riktigt smart och skuggorna är verkligen toppen. Jag har använt det hela tiden sen jag köpte det. Det är nästan det ända jag använt sen dess.

Ett litet minus med det här märket är att det inte finns att få tag på på så många ställen än i Sverige, men på deras hemsida finns alla återförsäljare så om ni är intresserade kan ni gå in där och titta var närmaste återförsäljare finns.
Kolla här!



Puss, Em

Fullt i schemat

Så vad händer i dag. Det är sista dagen innan tentan så det blir en hel del plugg även i dag. Jag har inte tränat på en och en halv vecka så det skulle vara skönt men jag vet inte om jag hinner med det. När man väl sitter med plugget är det så jobbigt att behöva sluta för att gå iväg hemifrån och göra något.

Jag fick min första räkning till nya lägenheten i går så egentligen skulle jag behöva gå och kopiera den i dag så att jag kan skicka iväg bostadsbidragansökan som jag har fyllt i.

En sak till jag ska göra är att ringa till min nya chef och berätta för henne hur mitt schema ser ut den närmsta tiden. Surt bara att det är nästan fullklottrar.

Puss, Em

Extrema sängar

Godmorgon!
För ett  tag sen lade jag upp en bild på en annorlunda säng. och nu har jag fått förfrågan om var den här sängen kom ifrån. Jag måste erkänna att jag inte vet. Bilden kom från en blogg som inte länkade vidare och just då letade jag bara efter en bild som kunde gestalta en mysig stund. Men jag har försökt och hitta var den kan koma ifrån och hittade en sida med ett inlägg om extrema sängar. Det kanske kan vara nått. Just den här sängen finns tyvärr inte men det finns många andra häftiga lösningar.

Puss, Em


Kolla här!

Vem är den anonyma?



För ca en timme sen var det en gullig typ som skrev en kommentar till mig vilken innehöll en fin komplimang till min blogg och även en uppmaning att kolla dennes blogg. Eftersom du som skrev, skrev anonymt kan jag tyvärr inte komma in på din blogg, men jag måste säga tack till kommentaren!

Puss, Em





Mando Diao

Jag är färdig pluggad för i kväll nu tror jag, men jag är relativt pigg fortfarande så efter det här inlägget kanske det blir någon uppgift till innan jag somnar. Just för tillfället spelas Mando Diaos låt Dance with somebody i mina högtalare, riktigt bra låt och jag älskar verkligen Spotify där man kan hitta och lyssna på vad som helst nästan!

Lyssna ni också!


Puss,Em

Jobbintervjun gick bra, nu har jag jobb


Jag är nästan lika glad som katten, hihi

Glömde nästan att berätta tidigare att jag fick jobbet som jag var på intervju för i fredags. Dom ringde i dag när jag satt på föreläsning och berättade de glada nyheterna. Jag kunde ju dock inte svara men de hade talat in det på telefonsvararen. Så i morgon ska jag ringa tillbaka och sen får vi se när jag kan börja gå dubbeltoch lära känna arbetsplatsen.

Puss, Em

En reklamfråga


Sådär! Då har jag gjort ett första försök att lägga in lite reklam på bloggen. Det var jättesvårt att välja något som kan passa ihop med vem jag är och vad jag skriver om i bloggen och det ska självklart även spegla er läsare som är målet för reklamen.
Skulle ni vilja svara mig på två frågor så är ni jättegulliga!
1. Vad tycker ni om reklam på bloggar?
2. Vad för slags reklam vill ni se?


Svarar ni på det kan det hjälpa mig lite på traven så jag är tacksam för alla tips.

Puss, Em

Aj aj aj!!

Hemma från föreläsningen igen och det är riktigt skönt. Jag fick så ont i ryggen där jag satt så jag kunde knappt sitta stilla och det gör fortfarande ont. Jag skulle helst av allt bara vilja lägga mig ner och vila bort den men jag har inte tid till det. Nu blir det i stället dags för tentaplugg, ska bara stoppa något i magen först.  

Puss, Em

Klar att gå

Nu är jag redo att gå iväg till föreläsningen! Vi hörs lite senare!



Puss, Em

Cover all? Japp

Jag tänkte ge ännu ett bra sminktips. Jag själv började använda den här produkten efter att jag varit på en provsminkning inför en danstävling på Make Up Store och som ni kanske vet får man produkter eller i alla fall på den tiden för det värdet man betalade för sminkningen. Alltså jag fick produkter värda 550kr. Nu kanske det är annorlunda men det ska jag låta vara osagt.
Produkten är en concealer som heter Cover All MIx. Den har tre olika nyanser vilket är väldigt bra då det alltid finns olika blemor eller liknande man vill täcka. Jag fick lära mig att den mörkare nyansen som jag tycker går mot lite rödare hållet än de andra ska användas vid blåa partier så som under ögonen och in mot näsan. Den gula är däremot för röda partier som kan vara exempelvis finnar eller en rödlätt nästipp så här i förkylningstider. Den ljusa nyanser kan användas för att ljusa upp de andra nyanserna men jag fick även lära mig att den kan användas som en bas på ögonlocken och även som en highlighter under ögonbrynet.
Jag har använt den Cover All Mixi flera herrans år nu och jag tycker att den verkligen gör sitt!

Puss,Em

Länk till Make Up Store's hemsida!

Plugg plugg plugg

I dag börjar en ny vecka och slutspurten till första tentan som är på onsdag. I dag har vi en uppsamlingsföreläsning där läraren ska gå igenom allt lite som en sammanfattning på kursen och både före och efter den ska jag plugga mycket mycket, Jag har två saker till som jag måste få grepp om och sen är det en del begrepp också men det löser sig.

Puss, Em

Tidigt i kväll

Nu har jag pluggat färdigt för kvällen tror jag. När jag väl kom igång i dag så gick det väldigt bra. Jag hoppas det fortsätter så även i morgon för då kommer jag nästan se fram emot den här tentan.

Slog precis igång tv:n på tv4 och ser att det är en Beck-film. Jag tror dock att jag har sett den tidigare. Jag och mormor hyrde de flesta Beck-filmer under en period och jag skulle bli förvånad om jag missat just den här.

I morgon blir det upp tidigt och fortsätta plugga.

Sov gott!
Puss, Em

Dagens

Horoskop för period 5/2-18/2



Kräftan
Två röriga veckor väntar. Det blir gott om konflikter. Flera av dessa lönar sig på lite sikt men det är aldrig särskilt roligt medan bråket varar. Att det så ofta uppstår tillspetsade diskussioner och lägen gör också att du får lite svårt att planera din tid. Enkla saker drar ofta ut på tiden. Trist. Källa plus andra horoskop

Puss, Em

Lite varmare

Nu har jag städat och blivit lite varmare, plus att jag har tänt värmeljus överallt, det kanske kan få upp värmen lite ytterligare. Rosen har hamnat på tork på väggen, den blev fin där, men nu måste jag fortsätta plugga lite. 

Puss, Em 

Viraltrafik


Fryser hemma

Det blev inget av med städandet i dag och det är så kallt i lägenheten nu så för att hålla värmen tänkte jag ta och städa lite.
Jag har hunnit med att prata med en gammal kompis på telefon i dag. Det är så roligt att prata med henne och höra allt roligt hon har att säga. Hon började prata om att hon och en till kompis ska ta och åka ner till mig snart och det skulle vara verkligen jätteroligt! Jag hoppas på att det blir av!

Puss, Em

Tävlingen

Hej hej!
Ni har inte glömt min tävling va? Ni kan vinna ett halsband från mitt smyckesmärke. Kolla här!

Puss, Em

Mascaratipset

Jag tänkte även slå ett slag för min nya mascara som jag köpte i samma veva som foundationen. Den kommer från märket Maybelline och heter så långt som Define-A-Lash Volume Mascara. Jag tycker om den jättemycket eftersom den gör min fransar betydligt längre utan att klumpa ihop dom så att det ser ut om att man har spindelben till ögonfransar.  Jag köpte den mest på måfå, jag visste inte vadjag ville ha men den söta rosa färgen sålde sig bra och visst gjorde jag ett bra val.

Puss, Em


Flyttankar



Jag har funderat på om jag ska ta och gå till ICA och be dom om kartonger i dag så att jag kan börja flyttpacka. Det är ju bara två veckor kvar och under de två veckorna ska jag hinna tentaplugga till två tentor plus hinna packa. Jag tror dock inte att jag kommer vara så noggrann som jag var när jag flyttade ner till Växjö och rensa så mycket. Det skulle säkert behövas igen men just det tog en hel massa tid. Nu kommer jag nog mest bara slänga ner allt i kartonger och påsar och sen får jag det tråkiga jobbet att packa upp allt igen.

Puss, Em

En väldigt romanstisk kväll

Hemma igen efter en helt underbar kväll, natt och morgon!
I går skulle ju vi åka ner på stan och äta på restaurang, men istället överraskade min Robert mig med en romantisk middag hemma hos honom. Han hade gjort i ordning förrätt och varmrätt som var hur god som helst och efter att vi vilat magarna lite gjorde vi tillsammans en kladdkaka som även den var jättegod.


Jag fick en jättefin, stor röd ros av Robert också.

Puss, Em

Färdig att gå

Hej hej!
Nu är jag helt färdig och tänkte försöka hinna med ett inlägg innan jag ska gå.

Jag tänkte ge en liten rekommendation att testa den här riktigt bra produkten från Max Factor. En foundation som lägger sig jättefint och det är varken svårt eller tidskrävande att lägga den och när den väl är lagt så känns det väldigt naturligt. Jag har haft den i några veckor nu och den är absolut ett av de bästa köpen i sminkväg jag gjort på ett bra tag. 



Hoppas ni får en god fortsättning på alla hjärtans dag!
Puss, Em
 

Hårkaos

Nu hinner jag inte plugga nå mer om jag ska vara klar till sju. Jag måste få på mig nå kläder och håret står fortfarande åt alla håll. Jag är så sugen på att klippa mig nu för nu har det blivit så långt igen, men studentekonomin tillåter det inte än på ett tag. Om jag klipper mig måste jag färga det på en gång och då går priset upp nå fruktansvärt och jag kan inte med att färga det själv så som jag har nu med en blond slinga i.

I kväll är det melodifestivalen också ju. jag får ta och titta på reprisen i morgon i stället exakt som jag gjorde förra veckan, jag vet inteens vilka det är som ska vara med i kväll.

Puss på er!
Em

Kanske får besök

Nu har jag precis pratat med pappa i telefonen och han berättade att dom hade planer på att komma ner och hälsa på i mitten på Mars, skoj skoj!!! Jag vet dock inte än när jag har min tenta då, men på något vis så ska det nog gå att få ihop. Det skulle vara så roligt att träffa dom! 

Sista timmarna innan jag ska iväg nu ska jag fortsätta plugga och s ska jag hinna försöka fixa mitt hår som står åt alla håll just nu efter en dusch. 

Ska ni göra något speciellt i kväll? Skriv gärna en kommentar och berätta! 

Puss på er! 
Em


 


Discofever



Många tror att disco som det tävlas i i dag är som den disco som John Travolta dansade i Saturday night fever menjag tänkte visa hur de verkligen ser ut i dag. Det skiljer sig väldigt mycket och det är sällan man får se de klassiska rörelserna från filmen.

Puss på er!
Em



Väldigt gamla bilder på mig som dansare

Snacka om minnen som väller upp när jag kollar på gamla dansbilder.

Första bilderna här kommer från Roger Rabbit Cup i Stockholm 2005. Jag tävlade i dansgruppen Break Down och den här tävlingen var vår första tävling tillsammans.





Sista bilden här är från en discotävling i Falun har jag för mig, tävlingen ägde rum 2004 i alla fall. 
Den här tävlingen gick jag igenom med feber och mådde inte alls bra och om inte det vore nog så gick resåret i mina byxor sönder i semifinalen så att jag nästan tappade dom, men trots allt så måste jag gjort ett gott intryck på domarna. 

Puss på er!
Em
 

Läser ni flera bloggar?

Jag tänkte ännu en gång ge er ett av mina tips. Jag vet att flera av er som läser gör det dagligen och ni läser säkert flera bloggar samtidigt också och när jag själv i perioder följer många bloggar brukar jag använda mig av Bloglovin för att se allas nya inlägg. Även mig kan ni hitta på den sidan. Kolla här!   Det är väldigt bra då man slipper gå in på allas enskilda bloggar för att titta om det kommit något nytt du ser i stället allt nytt på en och samma sida.

Puss på er!
Em

Mina planer

Min dag kommer fortsätta som följer. Jag ska äta lite brunch och efter det ska jag antingen börja plugga på en gång eller så ska jag städa lite här hemma. Jag har inte riktigt bestämt mig än och inget av det drar nå extra eftersom båda är ganska tråkiga saker, men båda ska väl försöka hinnas med i dag innan klockan blir för mycket.

Senare mot kvällningen blir det mys med Robert på restaurang, vi har dock inte bestämt oss för vad det blir för sorts mat än. Får vad som faller oss in när det är dags.

Puss på er!
Em

Love is in the air!



Det känns jättekonstigt att säga god morgon och glad alla hjärtans dag nu men det är nästan så det är för mig. Jag tog en rejäl sovmorgon i dag till elva med min pojkvän och efter det har vi tagit det lugnt hemma hos honom.

Puss på er!
Em

Yippi!!!

YES!!!! Jag tror jag nästan hoppar av glädje här i soffan! Kitty är ute ur tävlingen och jag är såå nöjd. Förlåt Kitty men jag tyckte inte riktigt om dig.

Nu blir det natti natti för mig. Godnatt allihop!!

Puss, Em

Let's dance babbel

Så nu har jag kommit hem igen. När jag var hemma oss Alex slog min nästäppa till riktigt. Jag kunde knappt äta något för stoppade jag något i munnen så kunde kan inte andas och när jag skulle prata lät jag som jag vet inte vad. 

Jag gillade inte riktigt temat på Let's dance i dag. Jag saknade den riktiga cha cha och valsmusiken och även de färgsprakande kläderna som det brukar vara. I dag såg ju alla bara läskiga ut, eller ja, alla utom söta Elisabeth som var knallrosa i dag.  
Som alltid var Morgan jätteduktig och även Laila och Magnus håller jämna steg, men därefter sluttar det lite tycker jag. Niklas är inte fyskam men inte heller riktigt på samma nivå som de andra, däremot älskar jag att titta på Jeanette som han dansar med. Hon är sjukt duktig!
Men nu är det bara och vänta och se vem som åker ut i kväll.
Stort plus för proffsdansnumret i slutet, sånt gillar jag!! Så får man se hur det verkligen ska se ut.

Puss, Em


Let's Dance mys med my love

Nu har jag äntligen suttit ner och pluggat lite och det känns som att jag borde fixa det här för när jag gör uppgifterna nu så flyter det på så bra. Visserligen så finns det fortfarande vissa typer av uppgifter jag inte har jobbat med så mycket men det tänkte jag börja på i morgon.

Nu ska jag packa ihop min middag bestående av en panpizza och saft, haha, och gå till Alex. Vi ska titta på Let's dance tillsammans och ha lite myspys. 
Det är så roligt att vara med henne, jag kan verkligen vara mig själv då. 



Vilken tror ni åker ut i Let's Dance i kväll? Jag läste på aftonbladets sida tidigare i veckan att George och Maria kanske inte skulle kunna ställa upp pga av att George ville gå på en begravning. Reglerna säger att om man inte infinner sig på dansgolvet så blir man diskad, så kommer inte han blir det automatiskt han som försvinner, men jag hoppas ju fortfarande på att Kitty ska åka, vilket jag håller tummarna på även i kväll.

Puss, Em

Fredagen som skrämmer..

Överallt ,var man än lyssnar, tittar eller läser kommenteras dagens datum, fredagen den 13:e.  Jag är inte så skrockfull av mig så jag har inte brytt mig om det än så länge, men nu började jag fundera lite och sökte lite på det avskydda datumet. 
Det finns många olika myter om datumet och varför det från början fick människor att vara mer försiktiga och näst intill rädda. 
Jag läste att det till och med ska finnas en fobi som heter Paraskavedekatriafobi som är en fobi för just datumet fredagen den13:e.

Är ni skrockfulla i dag? 

Puss, Em

Drinktips

När vi var i Åre drack jag en så sjukt god drink! Den såg lite sliskig ut men när jag smakade den blev jag förälskad. Den heter Grasshopper och smakar nästan som Aftereight och efter som jag är ett stort fan av den mintchokladen var det ingen tvekan om att jag tyckte om drinken. Synd bara att dom inte kan göra sånna på ställena vi går ut på..

Grasshopper
3 cl Crème de Menthe, mintlikör
3 cl vit kakaolikör
3 cl grädde

Skakas
Serveras i martiniglas
Garneras med riven choklad



Puss, Em

Varför?

Jag blir så sur!! Varför blir texten liten i vissa inlägg?

Paket!

Jag kollade mitt postfack när jag kom hem från ICA och jag hade fått ett stort paket av mormor. Jag vet inte riktigt hur brevbäraren har fått in paketet i facket men ha har nog pressat en hel del för det var lite trasigt, men innehållet hade klarat sig.
Det var en jättesöt Miranda nalle som jag fick i Alla hjärtans-dag-present!!! Tack mormor och Kalle!



Puss, Em


Mmmh...

Jag har verkligen ingen ork just nu att plugga. Vädret är jättefint här så jag funderar på att gå en sväng till ica och köpa mig lite lunch och en marabouchoklad. I går kväll så kom en av alla jobbiga godisreklamer och jag blev så sugen på choklad så jag tror det får bli en sån att fira den här fredagen med.



Puss, Em

Tävling!!!

Nu är det tävlingsdax igen! Den här gången är det ett av de tre halsbanden nedan som står på spel.

Reglerna går till så här:
1. Länka till den här tävlingen i ett inlägg i eran blogg
2. Skriv sedan en kommentar till det här inlägget med en länk till erat inlägg
3. I kommentaren ska ni även svara på 1 frågor plus en utslagsfråga utifall det är många som svara lika.
- Vad heter mitt smyckesmärke?
* Hur många inlägg har jag hittills skrivit i bloggen sen jag startade den?

4. Glöm ej att uppge vilket av halsbanden ni vill ha!

Tävlingen avslutas 18/2 21.00

Lycka till!!!
 
1. Vitt


2. Grå/Grön


3. Röd/Lila

Känns inte så bra

Jag sitter hemma och snorar och snörvlar och har snytit mig så många gånger att nästippen blivit alldeles torr och röd. Jag har verkligen inga krafter att åka iväg för att lämna in CV överallt i dag så får jag inte jobbet jag sökte i går får jag ta nya tag nästa vecka och då mår jag förhoppningsvis bättre. 

Istället ska jag sätta mig i soffan med en filt runt med och räkna massa statistik och sannolikhet hela dagen. 

Puss, Em 

Em tipsar

Det här tipset är trots mest för en viss grupp, nämligen gymnasieelever i Uppsala/Gävle. Några vänner till mig har startat en hemsida där ni kan lägga ut era studentskivors datum och även se andras datum. Jättebra för alla som planerar att gå på flera stycken och behöver ha koll på flera datum. Kolla här!

Puss, Em


Ett hemskt öde

Jag hittade till Singelpappans blogg och läste hans intro ur boken. Hemskt att en familj ska behöva splittras upp på det sättet. Jag vet inte vad jag ska skriva mer om det. Det är bara hemskt!! Jag skänker en tanke och pappa Björn och hans dotter Ellen. 

Puss, Em  


LOVE

Jag tänkte skicka en liten kärlekshälsning till alla er, mina kära läsare! Jag tycker att det är jätteroligt att alla har hittat hit och eftersom det är alla hjärtans dag snart tänkte jag ge er en liten hälsning i förväg.

Puss, Em


Fredagsmorgon!

Morgonen har börjat på ungefär samma sätt varje morgon med Vakna! med the Voice. Jag tycker att det är ett så härligt gäng så det har blivit en väldigt bra morgon rutin att ha det programmet på i bakgrunden medan jag gör mig klar, äter frukost och bloggar. Men i dag är det fredag och trots att jag inte kommer ha så mycket ledigt i helgen så känns det mycket bättre att vakna en fredag jämfört med en måndag.

Trots att jobbintervjun gick bra i går ska jag i dag ta mig en sväng in till stan och lämna in mitt CV på diverse ställen. Jag har dock inte fått mina senastearbetsgivar intyg än, men jag får lämna in det som det är nu och berätta att jag kan komplettera med det nästa vecka.

Vad ska ni göra i dag?

Efter stadsturen ska jag plugga en hel del och sen i kväll blir det Let's Dance som har blivit en fredagstradition. Jag tro att det är Cha cha och vals i kväll. Vi får vänta och se.

Puss, Em

En gång är ingen gång..

Tänkte påminna och upplysa igen om den här jättebra länken för er som vill ha fler läsare till er blogg. Kolla här! 

Puss, Em


Ems tips

Har ni tittat på Halv åtta hos mig någon gång? Det går 19.30 på tv4 mån-tor. Det är ett matprogram som går ut på att fyra icke-kockar , men personer som tycker om att laga mat träffas fyra kvällar för att bedöma varandras mat och värdskap för respektive kväll och vinnaren för veckan får 15000kr. Men allt detta är bara en bisak då man tittar. Helge Skog är nämligen kommentator i programmet och han säger sååå roliga saker. Jag skrattar hela tiden!
Har ni tråkigt någon vardag och vill skratta lite och även få lite matinspiration så rekommenderar jag det här programmet starkt.

Puss, Em


Dagens

Jag har suttit och lyssnat på the Voice hela dagen i dag och en låt jag verkligen börjar gilla är Crossfire - On fire.
 Lyssna på den här och säg gärna vad ni tycker.

Puss, Em


Pluggdax

Jag har fått i mig lite mat efter mycket velande och nu är det dags för plugg igen. Jag har funderat på att å tillbaka till biblioteket men jag är så frysen och snorar så hemskt så jag stannar hemma och hoppas på att ja kan få något gjort även här. Det blir att stänga av tv och datorn skulle jag stängt av om det inte var för att jag lyssnar på musik genom en men jag ska absolut inte blogga eller prata med några på msn förrän jag är klar med plugget. Hehe tänkt att jag har så svårt att slita mig ibland.

Puss, Em


Ny inspiration



Nu sitter jag hemma och vet inte alls vad jag ska ta för mig att äta. Förkylningen gör att jag inte känner någon smak så jag är inte sugen på något, men jag vet ju att jag måste ta ochäta något snart om jag ska orka plugga vidare. 

Har ni några recepttips?
 Jag har tröttnat på många av mina vanligaste rätten så det skulle vara roligt att få ny inspiration. 

Puss, Em 

Frisyren 1+

Fick en komplimang för min frisyr i dag i kön till kopiatorn. Det är alltid roligt att höra sånt. Det ar en random tjej som stod vid min sida i kön som sa att hon tyckte att min frisyr var fin. Vad ska man säga liksom, TACK!

Puss, Em

Jobb? Ja, det verkar inte sämre

Yes yes!!!! Jobbintervjun gick helt otroligt bra! Chefen jag träffade skulle bara kolla upp mina referenser och sen i början på nästa vecka skulle hon höra av sig, men som hon sa "Är referenserna ok kan jag lova dig ett jobb" och ja menar, jag valde ju bara ut referenser som jag vet säger bra saker. Jag är jätteglad! Tänk att man kan göra ett så bra intryck trots att man sitter och snörvlar och hostar.

Nu är det bara att vänta till nästa vecka och höra vad hon säger, annars har jag en till arbetsintervju i slutet av nästa vecka som jag kan gå på.

Puss, Em

Snöstorm på Campus - våren är långt borta..

Nu har jag varit duktig och kollat upp adressen riktigt till boendet (arbetsintervjun är på ett äldreboende) och det visade sig inte vara så svårt att hitta dit. Det ligger alldeles bakom ICA som jag handlar vid. Skönt att det ligger nära så att jag slipper ner på stan i dag när vädret är som det är. Det snöar riktigt mycket här i dag och våren verkar väldigt långt borta om man tittar ut. Nya skorna jag hade tänkt köpa får vänta till i alla fall snön är borta. Det känns som att detinte är någon idé att köpa dom när jag inte kan använda dom än på ett tag.

Puss, Em

Förkylning-Uscha!



Morgonen här igen och jag vaknade med en jätteförkylning. Näsan känns dubbelt så stor och förkylningssmaken i munnen och nere i svalget är inget som går bort. jag hoppas det blir lite bättre ju längre dagen går. Det är inte alls roligt att sitta och snörvla på intervjun.

Men innan intervjun ska jag iväg och plugga lite på biblioteket så ni lär nog höra från mig igen innan jag ska iväg sen.

Puss, Em

I morgon gäller det

I morgon ska jag på arbetsintervju och det ska bli spännande. Det skulle vara riktigt skönt att veta hur det blir till sommaren snart så jag håller tummarna och hoppas att min personlighet och tidigare erfarenhet inom yrket kan hjälpa mig att få jobbet. 

För att jag inte ska se allt för sliten ut när jag går dit i morgon ska jag gå och lägga mig nu. 

Puss, Em 

Vinnaren av topmodel gick en cool runway

McKey vann Top Model 11 !!!


Det var jämt på slutet men jag tror rätt topmodel vann den här gången.



Ni som tittade på programmet såg förmodligen den helt galna catwalken tjejerna i finalen fick gå. Det var trappor kullar och den var lång som jag vet inte vad och de första de var tvungna att göra var att ta sats för att över huvudtaget ta sig upp för den första högsta kullen. Att springa upp i fina, dyra (!) designerkläder och skyhöga klackar för den kullen gjorde mig imponerad och speciellt när de gjorde det snyggt utan att visa en min av ansträngning eller nervositet. Jag lovar att jag hade halkat eller snubblat och glidit ner på mage för den kullen om jag hade gått där. Hihi!

Puss, Em

Vad tror ni?

I kväll är det finalen på Top Model 11 och jag ska över till Alex och titta på det med henne. Jag tror att McKey vinner men jag är ändå inte helt säker men det känns som att hon varit väldigt stabil.

Vad tror ni?


Analeigh, McKey, Samantha


McKey, Analeigh, Samantha

Puss, Em

Knas på campus

Tänk att det kan hända ganska komiska saker här på campus ibland. Träningen var inställd när jag kom dit. Ok det kanske inte var så roligt men efter att jag sagt hejdå till Alex fortsatte jag hemåt men längs vägen gjorde jag ett kort stop på pressbyrån. När jag kommer mot dörren är två killar framför mig. Den ena öppnar och håller upp dörren åt både sin kompis och mig och jag tackar som vanligt. Då säger killen "Var det en bra fest?". Jag som trodde att han pratade med sin kompis fortsatte i min egen lilla värld och plockade på mig det jag skulle ha. Vid kassa hamnar jag bakom honom igen och han ställer samma fråga och då blir det uppenbart att den var ställd till mig även första gången "Var det en bra fest?". Jag förstod inte på en gång va ha menade och han fortsatte frågande "Igår? Festen?". Då kopplade jag, han hade tagit helt fel på person, hihi. Jag sa att jag inte hade varit på någon fest och då förklarade han väldigt generat att han igår varit till sin granne och klagat på för hög volym från festen och att han trott att det var jag som var grannen. Hihi helknasigt och innan jag hann reagera så var han borta. Jag antar att han skämdes en del. Hihi

Puss, Em

Godsaker

Föreläsningen var helt okej. Vi fick till och med sluta lite tidigare vilket var jätteskönt för då behövde inte jag känne mig stressad. Som det ser ut nu så har jag redan gjort mig klar och har mycket tid på mig att bara ta det lite lugnt och samla krafterna.

Jag satt och tittade på lite recept tidigare i dag på godsaker och nu är jag så sugen på att göra något i kväll. När jag träffade Alex innan föreläsningen berättade hon att hon gjort chokladbollar i går, vilket gjorde mig ännu mer sugen.
Kanske blir något i kväll, vi får se om jag fortfarande är sugen efter träningen.

Puss, Em

Lunchpaus

Jag sitter fortfarande i biblioteket, men nu har jag tagit mig en kort paus innan jag ska vidare till föreläsningen. dagens få timmar plugg har verkligen varit givande. Jag känner att det här verkligen kan fastna till tentan nu.

Eftersom det är onsdag i dag så är det Step Dance som gäller efter föreläsningen. Jag hinner nätt och jämt hem och äta mat och sen ska jag iväg igen. Får se hur det går i dag. Sist var jag nog en av de klumpigaste på passet. Jag har aldrig titdigare testa step och att behöva lyfta fötterna och träffa brädan var inte riktigt min grej då, men jag lär mig. Hihi, jag antar att jag kommer snubbla en hel del i dag också. 

Puss, Em
 

Dagens..

Nu ska jag alldeles strax gå till skolan men först tänkte jag hinna med att skriva ett litet inlägg och göra något jag inte gjort på väldigt länge, nämligen lägga upp en dagens outfit.

   

Puss, Em

Godmorgon

Åååh äntligen kommer jag in på bloggen. Jag trodde inte att det skulle bli något inlägg nu på morgonen då hemsidan har krånglat för mig, men nu är jag inne.

I dag ska jag iväg tidigt till biblioteket och tentaplugga och sen vid ett har jag en föreläsning som pågår hela eftermiddagen. Jag hoppas att inte läraren tar upp massa nya saker nu. Det skulle vara skönt om det är lite repetition också.
Men allra först ska jag duscha titta på Vakna! med the Voice och äta frulle.

Puss, Em

Allt från.. till..



Nu ska jag släcka snart och lägga mig och drömma i sängen.
I går natt drömde jag något helmysko som blandade ihop allt från dansen och alla dansvänner plus danslärare i Uppsala, Åre-resan, en hockeyrink, en brygga, att jag tappade bort mobilen för en stund i går eftermiddag till en helt underbar dans/konståkningsföreställning.
Får se vad jag drömmer i natt.

Godnatt på er kära läsare och tack för alla goa kommentarer i dag!

Puss, Em

Bortsvävad

Per har precis gott. Vi tittade på tv och småpratade lite, men trots trevligt sällskap kunde jag inte vara helt närvarande vilket jag fick höra ett antal gånger. Jag vet inte riktigt vad jag hade tankarna på heller men jag svävade bort en hel del. 

Nu ska jag ta det lugnt i soffan ett tag och titta på någon av alla dessa tv-serier som visas. 

Puss, Em 

Vad gör man?

Nu har jag spelat lite Guitar Hero. Jag lånade det av Linus och spelade lite medan jag väntar på att Per ska titta förbi en sväng efter hans ica-tur.
Får se om jag får honom att spela, hihi.

Just nu sitter jagmest och väntar, lyssnar lite på nyheterna som spelas i bakgrunden och gör inte så mycket vettigt

Puss, Em


Gotti gotti


Nu har jag ätit en av de godaste sakerna man kan äta, nämligen GLASS!!! I går fick jag ett enormt glassug när jag var på ICA men sen på kvällen blev det bortglömt till i dag. Vaniljglass med varma hallon och blåbär är inget som går att motstå allt för länge när man har det hemma i frysen.

Puss, Em

Första flyttproblemet löst: Köksbord

Pust!! Jag har letat och rotat och sorterat en hel massa papper i dag. Jag hade tänkt att jag skulle fixa klart allt i pappersväg till i morgon så blir det lättare när jagväl ska iväg i morgon eller i övermorgon.

Nu precis ringde tjejen som bor i lägenheten som jag ska flytta till och hon erbjöd mig att få köpa hennes matbord med fyra stolar för endast 700! jag blev jätteglad eftersom det är ett bord i stil som det som jag tänkt ha plus att jag nu slipper allt besvär med att åka till affär och köpa det själv. Jätteskönt! 

Puss, Em 

Till Majs!



I söndags fyllde min söta lillasyster 13 år och blev en stor tjej! Eftersom jag bara kunde ringa och gratta henne och inte vara med på kalaset som jag egentligen velat så ska hon få ett litet inlägg här tillägnat åt sig och när hon kommer er i slutet på Mars till mig ska hon få sin riktiga present. Hihi, spännande!


Fler besökare

Hej igen!
Fick precis ett jättetips om hur man kan få flera besökare till bloggen. Kolla här!

Puss, Em

Vet inte riktigt hur dagen blir

Så hur ska man lägga upp den här dagen?
först var tanken att jag skulle åka runt på stan och lämna ut mitt CV till arbetsplatserna jag hade kontakt med i fredags men sen insåg jag att jag var tvungen att kopiera lite innan och göra i ordning så det får bli i morgon tror jag.
Jag ska i stället fixa med lite andra praktiska saker inför flytten tror jag, plus att jag ska hinna med och plugga en hel del. Kanske gör så att jag till och med hoppar över träningen i kväll så kan jag plugga lite mer.

Vi får se hur jag gör. Nu ska jag först och främst borsta tänderna som jag inte hunnit än och sen så får jag ta och sätta mig med allt jag har att göra.

Puss, Em


TV-nytt



Hej hej hej
I dag har jag en ny tv. Dock inte på grund av att den andra har gått sönder, utan den funkar fortfarande. Det är ett helt under att den har fungerat i alla dessa år. Jag fick den av pappa och Helena när jag bodde i Uppsala och dom hade haft den i flera år redan innan och i från början var det Helena som fick den när hon flyttade hemifrån av sin pappa som , om jag inte minns fel köpte den begagnad. Helt stört att den tv:n har hållit så länge och dagens teknik går sönder efter nått år bara.
Problemet är nu bara var jag ska ställa den gamla tv:n. Jag tror den bara får stå i något hörn nu sista månaden innan jag ska flytta så får vi se var den hamnar sen. Jag får ju ett förråd där den kan stå sen.

Puss, Em

Verkligheten spelar in



Måndag igen och verkligheten fortsätter. Så fort jag är klar ska jag gå till bibblan och sätta mig och plugga där. Jag tror jag kan bli där hela dagen till det är dags för läkarbesöket jag ska på, men vi får se. Någon gång måste jag äta också och jag tror jag faktiskt ska gå hem och göra mat i dag. Jag har bacon i kylen så det får nog bli något med det. 

Puss, Em

Ett bra köp



Tittar på reprisen av Melodifestivalen nu och jag måste säga att jag inte är imponerad av första deltävlingen, det är synd. Håller tummarna på att det blir bättre resten av tävlingen.

Jag har även försökt lära mig hur min nya miniräknare som jag köpte i fredags fungerar och till min förvåning och glädje hittade jag exakt de funktioner som jag behövde till den här kursen. Eller ja, jag var inte tvungen att ha de funktionerna men uträkningarna går så mycket lättare och man sparar så mycket tid, vilket kan vara avgörande på tentan om den tar tid.

Resten av kvällen blir det film i gott sällskap.

Puss, Em

Kuddmys






























Vi hade en jätterolig kväll i går, den var helt enkelt toppen. Vi dansade och dansade så när jag väl skulle gå hem kunde jag knappt gå. Mina fötter gjorde så ont så att vägen som i vanliga fall tar max fem minuter tog tjugo minuter i går. Usch usch..

När som helst kommer Alex hit för att bakismysa med mig. Som i vanliga fall ska vi beställa hem pizza och titta på någon härlig film. Jag tänkte att vi till och med skulle bädda ut bäddsoffan och lägga in alla mina kuddar i den så det blir riktigt skönt att ligga där.

Puss, Em

Färdig, men iskall



En ny kjol fick det bli till i kväll. Den har lite penn-kjolsmodell och är jättehärlig. Vet dock inte om den kommer vara lika rolig att dansa i ikväll eftersom den är ganska tajt men det får gå ändå.
Vi blev kvar på stan i fyra timmar och då var både jag och Julia helt slut i våra ryggar men Alex var fortfarande på sitt glada shoppinghumör.

Nu sitter jag hemma, fördig för kvällen och fryser som tusan. Det är ingen värme hemma alls så en av mina tjockaste tröjor har åkt på och förhoppningsvis ska den hjälpa mig att få tillbaka värmen.

Puss, Em

Morning!

God morgon!
Lördag i dag och i dag ska vi ha roligt tjejerna och jag. om bara några minuter ska vi ta bussen in till stan så när jag kommer hem får ni reda på resten, hehe. 
Puss, Em 

Besvikelsens intrång


Hon lyckades hålla sig kvar en gång till. Jag fattar inte hur. Så många kan det inte vara som röstar på henne och tycker att hon är duktig. Hon är säkert en go tjej, men ingen duktig dansare för fem öre. Tyvärr!

Nu blir det film för min del, det går en spännande thriller på femman just nu så jag ska titta på den.

Puss, Em

Dansar som en kossa



Let's dance var riktigt roligt i kväll. Jag är dock lite besviken på att Kitty får så mycket poäng av juryn när det ser ut som att hon härman en ko istället för att dansa samba. Morgan var däremot riktigt bra! Han måste vara en riktig naturbegåvning när det gäller dans. Tänk er bara om han började dansa när han var liten, han skulle ju vara helt grym!

Ja som ni kanske förstår av det jag tidigare skrev så hoppas jag att Kitty får lämna tävlingen. Jämfört med de andra som också ligger i poängbotten så tillför hon inget nytt. Hon kommer med samma slags klänning varje gång, det är bara olika längd och olika extrema dekorationer på den och plus att hon aldrig kan vara tyst. Jag tror allvarligt att hon inte vet vad det innebär med att låta någon annan prata till punkt. Hehe!

Jaja, vi får se vem som åker ut.

Puss, Em

Godissugen efter skrivande




CV-skrivandet är klart och jag är nöjd med vad jag har åstadkommit i dag trots att det inte har innefattat så mycket plugg, men det har varit nödvändiga saker ändå.

Om ett litet tag ska jag Alex och Julia gå till Willys och köpa godis. Helt galet sugen just nu.

Puss, Em

Självförtroendekick

Nu är det dags att sätta sig och skriva lite intresseanmälningar och ett CV som jag ska skicka runt till arbetsplatserna. Jag tycker det är jättejobbigt och svårt att få ner allt på papper och allra värst är att det är tidskrävande,men det måste göras och förhoppningsvis resulterar det i att jag får jobb.

Jag var i kontakt med mina gamla arbetsgivare i dag för att få arbetsgivarintyg och jag ringde även min gamla svenskalärare från gymnasiet  och bad henne om att agera min referens igen och hon blev så glad att jag hörde av mig. Hon var en av de bästa lärarna och jag trivdes jättemycket med att ha henne i tre år. Hon började fråga en massa om hur jag har det nu och det var jätteroligt att prata med henne. Hon ville självklart hjälpa mig ännu en gång.

Det är alltid roligt att få beröm och det fick jag även av min förra arbetsgivare på äldreboendet i Uppsala som jag också pratade med. Hon tyckte det var så tråkigt att jag inte skulle komma tillbaka en sommar till, men hon förstod också eftersom jag har flyttat.

Puss, Em


Ringa ringa









Jag har suttit med telefonen mot örat hela förmiddagen i dag och ringt runt till alla möjliga ställen som behöver sommarvikarier. Det är många ställen som säger nej men jag har ändå sätt till att få tre intervjuer nu vilket känns väldigt skönt plus att jag ska skicka in min CV till ett antal andra. Jag håller tummarna och hoppas att jag kan få tag i något snart så att jag slipper oroa mig för det sen.

Puss, Em

Härlig morgon

God morgon!
I går hade jag en helt datorfri kväll. Det var så skönt. Jag stängde av den när jag gick till yoga-träningen och sen åkte den aldrig på igen. Jag tittade lite på film och pluggade lite i stället, sen lade jag mig i sängen relativt tidigt och läste en av mina skvallertidningar, något som jag inte brukar hinna med annars. 
I dag ska jag plugga en hel massa och i kväll blir det myspys hemma hos Alex med popcorn, dipp, gurka och Let's Dance. I kväll dansas det samba har jag för mig så det ska bli roligt att titta på det är en sån härlig dans tycker jag.
Jag missade förra veckan så jag vet inte hur alla ligger till men jag tror väl att det inte var någon som åkte ut sist.

Nu ska jag äta lite frukost och fortsätta titta på det gamla avsnittet av TopModel som går på tv just nu.

Puss, Em

Nytt år nytt utseende

Sådär då var bloggen som ny igen, men den kommer fortfarande innehålla samma härliga saker. Hoppas ni gillar det nya utseendet och kommentera det gärna. 

Puss, Em 

Den ger mig mardrömmar

Föreläsningen är överstökad och snart ska jag sätta mig i böckerna och läsa lite. Jag känner mig ganska seg i huvudet så vi får se hur länge jag orkar sitta i dag. Kanske gör så att jag sitter i någon timme nu ooch sen går hem och tar en powernap  och försöker fortsätta efter det. Dock tror jag inte riktigt att jag kommer klara av att fortsätta men det är värt ett försök.
I kväll blir det en lugn poweryoga träning igen och denna gången ska faktiskt Alex med. Sist råkade hon försova sig och missade träningen men jag har som en bra vän, hihi, lovat henne att ringa i god tid innan så att hon hinner och hon skulle ha somnat.

Har ni sett allt skriveri om världens hittills största orm? Helt galet stor och jag som är så livrädd för ormar kommer ju inte få en lugn natt på ett tag om den ska slingra sig in i mina drömmar. USCH och fy!  

som vanligt brukar jag försöka lägga ut en bild på vad något som relaterar till vad jag skriver och till det här inlägget kändes det ganska passande med en bild på en orm, men när jag sökt efter bilder på google och såg alla ormar så kröp det i hela kroppen och jag kunde verkligen inte välja en sån bild.
Ni får i stället se något mycket sötare.

Puss, Em


Snön värmer inte alls

Helt galet att man tittar ut och det är snö överallt! Det ska ju blir vår nu tycker jag, jag vill inte ha mer kyla. Usch Usch usch! 



Värme kommer igen genom dansen. Nu på morgonen har jag pratat med en av salsakillarna från igår och han har erbjudit mig att få komma och dansa reaggiton i kväll. Skulle vara jätteroligt men jag får hoppa över det i kväll och kanske följa med nästa vecka. Helt underbart att jag får chansen att dansa riktigt igen!

Puss ,Em

Känna rytmen igen



Det var sååååååååå roligt i kväll!!!!! Jag fick dansa!!!! Jag kände att jag verkligen kunde leva in i musiken och bara röra mig efter den igen. Det är lite skillnad jämfört när jag går ut på krogen och dansar till disco-pop-trance-musiken. Åååh va jag längtar tillbaka till en inrökt liten klubb med svettiga par som dansar tätt ihop på dansgolvet, hehe ok, det kanske inte lät så mysigt , men stämningen är såå underbar. Att bara låta partnern föra en genom musikens rytmer och inte bara igenom, är det en lyckad dans blir man till och med ett med musiken. Jag längtar sååååå!!! Jag måste se till att få tillbaka den känslan eller åtminstone hålla kvar vid den gnutta påminnelse jag fick i dag, för trots allt var det enbart en nybörjar lektion och då försvinner tyvärr den härliga klubb-salsa-känslan.

Puss, Em 
 

Laddad

Sitter i kansliet just nu och det är väldigt lugnt och skönt. För en gångs skull har jag hunnit med att göra lite andra sysslor än va de vanligaste är.
Om en halvtimme är jag klar här då är det lunchdax och efter det ska jag plugga i några timmar.  

Något laddad jag ör inför salsan i kväll. Det ska bli riktigt roligt!

Puss, Em

Vad jag vill är inte alltid vad jag får



Nu är tvätten äntligen klar, jag har fått mat i magen och nu ska jag gå om ett litet tag. Jag hoppas tiden går fort i kansliet i dag och att det inte är allt för mycket folk.
Efter jag varit i kansliet vill jag åka till skopunkten och köpa skor. Det är nämligen hål i de flesta sneakers jag har och jag känner att det skulle vara bra med ett par skor som är hela. Men eftersom det inte blev så mycket plugg i går måste jag sitta med det i stället fram till Latino night som börjar redan 18.00.

Puss, Em

Städa, tvätta, diska, plugga, jobba



God morgon!
Sitter och lyssnar på Vakna! med the Voice nu och laddar inför att börja städa. Jag har precis varit och slängt in en tvätt i tvättmaskinen och jag känner mig lagom ambitiös som satte upp första tvättiden på morgonen. I och för sig har jag inte tid att  tvätta senare men jag är ingen glad typ när det gäller att gå upp ur en varm och mysig säng.
Nu när jag gått upp i tid har jag i alla fall några timmar på mig innan jag ska jobba i kansliet så jag hinner nog med att städa klart hoppas jag. 

Puss, Em 

Jag saknar det!!



Ta en titt på dessa två klipp! Jag blir så fruktansvärt danssugen när jag tittar och längtar tillbaka till Swingkatten där vi dansade i Uppsala. PUSS


Kommer testa!

Äntligen hemma från föreläsningen! Det kändes som att den aldrig skulle sluta, men nu äntligen är den över. När jag slog igång datorn när jag kom hem hade jag fått ett mail av pappa och Helena med recept på en maträtt som verkar jättegod. Jag blev nästan sugen på att göra den på en gång, men jag får spara mig med den till helgen och istället göra iordning något lättare nu.

I morgon ska jag äntligen få dansa sals igen! Weei! EHVS anordnar en latino night på sivans med taco och salsalektion och jag och Carro ska dit och dansa loss lite. Jag ser verkligen fram emot det. Det håller på mellan 18.00-20.30 också så det blir inte så jättesent, vilket är skönt.

Puss, Em



Hungrig



Snart är det föreläsning men först måste jag få något i magen för nu kurrar den verkligen. Det får nog bli två korvmackor nu så gör jag riktig mat när jag kommer hem sen innan träningen.

Puss, Em

Åre bilder 2


Åre bilder 1


Mysigt!!



Bullmys hemma hos Eva blev jättelyckat! En mysig stund med tjejerna helt enkelt. Det blev mycket prat om allt möjligt och ibland tycker jag att det är väldigt skönt att bara sitta och prata och inte ha något annat för sig som plugg eller liknande.  Jag tycker att vi absolut måste hålla i det!

Puss, Em

Rumpan bar på ICA



Det är inte alltid man springer med hål i byxorna, men i dag gjorde jag exakt det. Upptäckten gjorde jag dessvärre när jag var på ICA efter träningen. Jag drog av ren reflex över rumpan och känner ett stort hål i byxorna!!! Där går jag med rumpan bar och inte hade jag någon lång tröja eller jacka som skulle nå ner och täcka heller. Snacka om att jag vände rumpan mot väggarna så långt det gick utan att jag verkade helt knäpp. Hahaha! Vilken upplevelse!

Nu har jag ett par hela byxor på mig igen och ska hem till Eva till hennes nya lägenhet på lite inflyttsmys med nybakta bullar.

Puss, Em

Träääääääning!!!

Snart är det träning!!! Weeei! Ska bara byta om så ska jag gå sen.

Puss, Em

En glad och positiv Em



Trots att jag försov mig och trots att det blev en knasig start på dagen så har den blivit väldigt bra och mycket beror på att jag verkligen lyckats med uppgifterna jag har räknat på i dag. Nu har jag till och med räknat ikapp alla uppgifter som vi låg efter så att jag nu ligger i höjd med föreläsningarna. Sååå skönt!

Dagen kommer även fortsätta bra hoppas jag. Det som kommer närmast är aerobicsträning med tränaren vi hade i fredags. Hon är jätteduktig och jag älskar henne koreografi som vi fick göra senast. Den var verkligen jätterolig och jag har aldrig varit så trött efter ett aerobicspass någon gång, så antagligen kommer jag vara helt slut när jag kommer hem i kväll.

Puss, Em

Varför ska man snooza?!



Oj oj! Vad dagen blir knasig när man försover sig. I dag ringde klockan 7.30 men då snoozade jag en gång, men inte tryckte jag på snooz-knappen utan jag råkade stänga av alarmet och vaknade inte förrän två och en halv timme senare.

Nu måste jag göra iordning mig och gå iväg till biblioteket för att plugga. Jag hoppas att det kommer flyta på bra i dag också.

Puss, Em

Åre kommer..

Ni får ursäkta min dåliga uppdatering om Åre veckan men i morgon kommer en kort sammanfattning av resten av veckan plus resten av bilderna.

Jag tänkte även passa på att berätta om en väldigt bra sida. Bloglovin.com, där kan ni följa min blogg varje dag och även alla era andra favoritbloggar. Direkt länk finns längst ned i alla inlägg "Följ bloggen".


Puss ,Em



Sommarsittningen blev väldigt lyckad

I går var det en fantastiskt rolig kväll på campus igen. Den här gången var det Skånes som arrangerade sittningen som gick i sommarens täcken.
Samling ägde rum klockan fem utanför Sivans, där fick vi dock stå och vänta ett bra tag för att ett gäng var lite sena, men humöret hölls fortfarande uppe med popcorn som Eva och Alex tagit med sig. 
När hela gruppen var samlad blev vi indelade i flera olika förfester som vi gick vidare till. Superroligt! Jag och Julia blev ännu en gång ihopparade exakt som vi blev förra gången vi var på nationssittning.
På förfesten kan det hända att det blev någon shot för mycket så när vi kom till sittningen var vi väldigt roliga och glada. Hehe!

Kvällen fortsatte efter en sittning med härlig stämning till Skånes mellanfest. Där dansade alla på borden och det är ett helt under att inget gick sönder. Lägenheten var i närmaste laget proppfull men det var inget som vi brydde oss om, vi hade väldigt roligt ändå!

Sivans senare var lika roligt som vanligt, mycket dans och en hel massa roligt folk.

I dag har jag och Alex slappat hemma hos henne hela dagen och ätit pizzaoch tittat på film och nu blir det ännu en till film för min del, närmare bestämt Beck.

Puss, Em


RSS 2.0


bloglovin

Min profilbild

Sidan är på gång!


follow emeliesjoberg at http://twitter.com