Fransklänning på Stallarna

Snart kommer Alex hit och strax därefter kommer Julia och Emma. Weei! Vi kommer ha sååå roligt i kväll. Jag har min fransklänning på mig och jag känner mig lite som en latindansare i den. I love!
Vi ska laga mat här och äta sen går vi vidare hem till en klasskompis och sist men inte minst avslutar vi kvällen på Stallarna. Det kommer inte vara så många i klassen d'r i kväll eftersom att många har åkt hem pga ledigheten nästa vecka men andra klasser kommer att ha tentafester så det blir nog ett bra drag ändå. 



Trevlig kväll allihop!!!!
Puss , Em
  

Halloween?

Lite seg dag. Jag har inte varit vaken så länge och känner redan att jag skulle kunna gå och lägga mig igen. Det blev ganska så sent i går när vi tittade på film och efter filmen blev det en hel del massa prat.

I dag kommer jag att åka in till stan och hämta mina omklackade skor, Sen efter det måste jag hem och städa för i ska ha lite tjejmiddag här i kväll. Det är så roligt att vi ordnar ihop middagar då och då. Det är så mysigt. 

Oturligt nog hade vi missförstått campus egna "Halloweenregler", för om inte jag är helt snurrig så har jag flr mig att själva Halloween är i dag, men här firas de i morgon och då inte på det stället dit vi har gästleg. Lite surt. Jag och Alex hade tänkt klä ut oss och fixa med en massa roliga idéer men det får bli till nästa år. Julias killkompisar från Göteborg kommer och hälsar på i morgon så vi kommer att ha riktigt roligt ändå tror jag. 

Nu har jag också bokat gästleg åt Madde till nästa helg, det ska bli så roligt att hon kommer ner och får se hur jag har det här.  Jag måste komma ihåg att hämta ut det på studentkåren i dag bara.     

Det finns ett stort frågetecken i mitt huvud. Vad ska jag ha på mig i kväll? Klänning eller byxor, vad tycker ni?

Puss puss, Em
 

Smycken byem



 


Halsband av hjärtlänkar och utbytbart pärlhänge

Ring


Halsbans men silverpläterade länkar och lila glaspärlor


Matchande armband

Allt finns till försäljning

Trött

Jag slocknade på en gång när jag lade mig ner för att titta på film. Jag har sovit i tre timmar nu. Snön har börjar lugna sig och om ett tag ska jag hem till en kompis och titta på film. 
Jag måste få något i magen först så det här blir inte något långt inlägg
Ciao, Em 

Presentation och snö

Våran presentation gick väldigt bra i dag, jag är helt klart nöjd. Lite nervöst blev det så klart innan när lärarna sa att de skulle ställa frågor på arbetet och ge feedback inför hela klassen men när jag väl fick börja prata så släpper allt som ens kallas nervositet. konstigt nog så trivs jag att stå framför en massa människor och prata.
Det blev lite segt efter våran presentation. Vi var en av de första grupperna och sen fick vi sitta i tre timmar och bara lyssna på alla andra som var nervösa. Deras presentationen var också riktigt bra, men det blir trögt i slutändan ändå. Det märktes att fler tyckte det för koncentrationen blev sämre och sämre.

Kan ni gissa vad som hände när jag kom ut från Café Tufvans i dag vid lunch? Det började snöa!!!!! Det är fortfarande lite för varmt på marken för att snön ska ligga kvar men det snöar! Helt galet!
Får se om jag och Alex ska ut och gå i dag men snöar det så här blir vi jätteblöta om vi ger oss iväg och jag vill inte bli så där förkyld igen. Jag har ju precis blivit bra.

Puss, Em




Var bara tvungen att knäppa kort på mina nya fina skor... igen. Hihi

UT?!

Ska ut i kylan nu med Julia och Eva och gå hem till Alex för att öva på presentationen i morgon lite.

Puss, Em

Tomten jag vill ha...

Snart är det jul och enligt min kompis Camilla är det inte alls långt kvar. Hehe hon är för söt! Jag känner ingen annan som plockar fram julprydnader och lyssnar på julsånger så tidigt som hon. Hon snubblade in i mina tankar när jag satt och tittade igenom mina låtar på dator och va är det jag hör? Den ända jullåten jag har : Tomten jag vill ha en riktigt jul. Måste bara lägga upp den låten för den är föööör supergullig!

Jag tänker på dig Millis när jag hör det!


Älskade blå skor

Jag och Alex, haha senaste inläggen har det varit "jag och Alex" nästan hela tiden, radarparet :P Hehe 
Jaja i dag var vi inne i stan och köpte present åt min lillasyster, Clara, som fyller sex år i veckan. Hon har bliit så stor, går på lekis och allt. Jag köpte en söt rosa hood-tröja åt henne, en liten handväska och några glittriga hårsnoddar.

Nere på stan kunde vi inte låta bli att gå in i andra affärer och kika och inne på MQ hade de fått en ny kollektion av PARIS KATE & I och det fanns ett par helt underbara blå skor som jag bara var tvungen att ha.






















Puss, Em

Gordmorgon

Nu dag nya möjligheter.

I dag ska vi öva lite på presentationen inför morgondagen, men innan det så ska jag upp till kansliet och köpa gästleg åt min kompis Madde som kommer hit nästa helg från Uppsala. 

Efter biblio ska jag och Alex ta oss in till stan och titta om det finns några snygga, roliga och inte allt för dyra kläder till Halloweenfesten i helgen. 
Jag är så avis på min syrra som har gjort de snyggaste halloweenkjolen någonsin. Jag vill ha!

Nu måste jag sticka om jag ska hinna.

Puss ,Em

  

Godnatt

Jag kom precis hem från Alex. Det blev lite ändrade planer i kväll, vi hattade fram och tillbaka om var vi skulle ses men vi avslutade kvällen hos henne. Hehe, och vi som ska börja vara nyttiga poppade två påsar popcorn och åt glass med hallon medan vi tittade på Eva och Adam. Haha, vi gör en nystart i morgon så får vi se hur länge den håller.

Nu ska jag se klart på sista delen av Gossip Girl avsnittet som jag inte hann se innan jag åkte till Alex och efter det blir det läggdax.
 
Sov sött!
Em 


Power Point

Senaste timmen har jag suttit och arbetat med våran power point-presentation och jag måste säga att det är hilma roligt att fippla med det programmet. Det blir himmla snyggt. 

Nu ska jag taa och äta lite mat innan Alex komer och om jag hinner ska jag titta på ett avsnitt av Gossip Girl.

Puss, Em 


Falcon Beach

Hej hej hallå!
Sitter hemma och tar det lugnt efter promenaden med Alex. Hittade klipp från min favoritserie från sommaren 2007, Falcon Beach. I flera veckor försökte jag att få tag i introlåten till serien men misslyckades och nu visar det sig att det var väldigt lätt. 
Har ni sett serien?





Jag har gjort lite smycken i dag också. Det var ett tag sen jag gjorde några sist men nu ska jag börja med det igen. Det jag ju varit så mycket med tenta att jag inte har hunnit med. 

Senare i kväll kommer Alex till mig. Vi ska ha lite nostalgimys med Eva och Adam, ni vet den där gulliga serien som gick när jag var liten.

 

Puss, Em

Panik i biblio




Snacka om kaotisk morgon! Klockan nio skulle arbetet vara inne, så åtta sågs gruppen för att skriva ut och lämna in det färdiga arbetet som vi gjorde klart i går. När vi väl har skrivit ut arbetet och ska gå iväg med det ser vi , till vår förtvivlan att det är ett gammalt exemplar. HJÄLP! Samtidigt som vi stressade försöker hitta det senaste på datorn och i våra mailboxar växer paniken. Arbetet finns inte! Under några korta tjugo minuter försökte vi återskapa det senaste vi skrivit och lämna in det vi hann med. Tyvärr kom det in lite sent men vi hade tur att våran lärare accepterade våran försening, med orden "bara idag" , alltså bara för den här gången. 
Med pusst och stön gick vi tillbaka till biblio och började arbeta på presentationen. Den är nästan klar nu och i morgon ska vi repa den muntilgt. 

Hektist morgon kan man säga.

Nu har jag försökt ringa Tele2, men som vanligt när man ringer kundservice så får man inge svar. Jag måste försöka fixa mitt mobila internet  så att det funkar till jul, hur ska jag annars klara mig, hehe.

Lite senare i dag ska jag och Alex ta en promenad runt sjön. Jag är fortfarade väldigt förkyld så jag ska inte springa än på några dagar tror jag. Det är så synd att förkylningen kom precis när jag började få igång träningen igen.

Puss, Em

Bilder från Oktoberfesten

Kommer ni ihåg oktoberfesten som jag och mina vänner var på för någon vecka sedan?
Nu följer lite bilder från den underbara kvällen.






Filmkväll

Jag och Alex har haft ennu en till mysig filmkväll. Filmen vi såg i kväll var En prinsessas dagbok 2 , en urgullig och lättsam film, vilken flicka har inte drömt om att vara en prinsessa liksom.
Till filmen åt vi en god fruktsallad gjord av äpplen, päron, mandarin, vindruvor och ananas, det blev en hel del kvar så jag kommer få äta en underbar fruktfrokost i morgonbitti.

I morgon ska vi upp tidigt och skriva ut arbetet, sen ska vi arbeta  med presentationen av det som vi ska hålla på torsdag. Det ska innehälla en powerpointpresentation och även en stor muntlig del. Får se va vi får med på tio minuter.

Godnatt allihop!
Puss, Em



Äntligen!!

Nu har vi äntligen skrivit klart den förbaskade marknadsplanen och nu ska det bara skrivas ut och lämnas in. Vi har verkligen suttit och jobbat med den hela dagen. vi fick till och med hoppa över matteföreläsningen för att hinna klart och tid tog det. I dag satt vi 9,5 timmar i biblio och skrev och skrev. Mot slutet av dagen var jag så trött i huvudet att inget riktigt kändes bra, men nu känns det helt ok. 

Om ett litet tag kommer Alex hem till mig. Vi ska ta en promenad och sen ska vi titta på film och slappa i soffan. Julia och Eva kanske också kommer förbi. Myspys!!!

Måste gå och ta på mig träningskläder nu innan Alex kommer. 
Puss, Em  

Helgens slut

Härliga helgen är slut och i morgonbörjar allvaret igen. Vi ska sitta i biblio och skriva klart våran marknadsplan som ska vara inlämnad på tisdag.
Bäst att gå och lägga sig nu så att både jag och Frida orkar med morgondagen. Hon ska sitta på tåg i sex timmar vilket är nog jobbigt. Jag hoppas för hennes skull att tågen inte blir försenade som de blev på vägen hit. Inte så roligt om det skulle bli problem. 

Godnatt Puss, Em  

Myskväll



Hårfärgningen blev bra, jag är nöjd.

Just nu tittar jag och Frida på tv och äter lite godis och om ett ta börjar filmen 16 Blocks som vi ska titta på och äta popcorn ur min nya hjärtskål som jag köpte i går. 

Vi har verkligen haft en slapp dag. Det ända riktigt nyttiga vi gjort är att jag tvättade i dag, annars har vi bara slappat hela dagen. Men å andra sidan känns det som att jag behöver det. 

I morgon åker Frida hem. Jag kan tyvärr inte följa henne till tåget som går mitt under min föreläsning men jag tror at hon är stor nog att klara det själv. 

puss,em 

Nya kläder

Det är alltid lika roligt att köpa nya kläder och nästan lika roligt när syrran köper...

Här kommer lite bilder från shoppingen och de köpta kläderna.


Inga köpta kläder på mig men det är va jag hade på mig under dagen


Kolla in den häftiga provhytten Att vara där inne var roligt i sig + att vi hade snygga kläder med oss.


Från provhytten, den känns jättestor med speglar åt alla håll. Ljustrådarna i taket gjorde den ännu snyggare.


Frida: Jeans och tröja från Monki


Frida: Jeans från Monki


Frida: T-shirt från Monki


Frida: Kjol från Monki

Bilder från mina inköp kommer senare

Puss, Em

Hårfärgning

Hej hej.
Min förkylning börjar ge med sig nu. Jag går visserligen och snuter mig hela tiden fortfarande men jag känner mig bättre.
Syrran är fortfarande kvar och nu håller vi på med hårfärgning. Det är jag som färgar om mitt hår. Jag hade fått en sån ful utväxt så det var verkligen dags för en uppfräschning. Känner ni igen den där känslan av att man är så snygg med hela håret inkletat i färg? Så känner jag mig nu..

I går gick jag och syrran på stan. Jag tror Frida har hittat sin favorit affär här i Växjö. I den nyöppnade affären Monki köpte Frida kläder för över tusen kronor sen var hon nöjd. Hon köpte bland annat en jättesöt kjol, och ett par jeans. Själv köpte jag en ny jacka.

Frida ska ha lite modevisning nu så att jag kan knäppa lite kort så lägger jag ut det om ett litet tag. 

 

Tenta!

Tentan gick riktigt bra i dag, jag snöt upp ett helt näsdukspaket på två timmar men det stoppade inte mig från att räkna rätt i bugetarna. Jg är så glad att det gick bra och att jag har gjort den nu.

Jag ska vila lite nu och hoppas på att jag blir bättre till syrran kommer i kväll. Min förkylning är inte alls att leka med just nu. 
Jag kanske tittar på någon film och sover lite. 

Puss, Em
 


Bilder från White Night



















Nu fixar jag det!

Jag har suttit och bläddrat fram och tillbaka i kurslitteraturen hela dagen i dag och äntligen tror jag att något fastnar. Jag tror till och med att jag kanske fattar mer än vad jag tror och det är ju riktigt positivt.

Inget speciellt roligt har hänt i dag för övrigt och nu ska jag lägga mig och sova.
Innan jag kryper till kojs lägger jag upp lite nya bilder från ekonomhelgens vita natt.

Sov gott.
Em 


Tredje dagen


Bild ut över sjön som vi går runt



I dag är det tredje dagen i rad som mitt schema ser identiskt ut, så utifrån det så kan man anta att jag har varit ute och motionerat och sedan ätit middag precis. Inte så roligt att läsa om men tänkte piffa till det hela lite med å sänga att jag faktist inte har likadana kläder på mig varje dag. Haha.

I dag har jag haft baggy jeans från Miss Sixty, linne från Gina Tricot och kavaj från Vila och som pricken över i, svart smycken både egengjorda och köpta.  



Puss, Em

Love



Såååååå mysig låt! Så fort den här kommer på min Ipod,
när jag sitter och pluggar kan jag inte låta bli att ta en paus och lyssna och njuta!

Godmorgon



Morgon igen och början på en ny intenstiv tentapluggdag. I dag kan jag inte gå iväg till biblio lika tidigt som jag har gjort äktvå andra dagarna på grund utav att jag har tvättid, men jag får plugga litehemma i stället och gå iväg sen när tvätten är klar.

På fredag kommer min lillasyster, Frida, hem till mig på Campus. Det ska bli så roligt att träffa henne, det var ju ändå några månader sen sist. Helt galet att jag redan bott här i två månader. Tiden går så fort här, när vi har saker att göra hela tiden. 

Puss, Em


Sis och jag förra vintern

Bilder från koalitionsresan

I mitten av september i år åkte EKP ettorna (min klass) på en koalitionsresa och här är lite bilder från våran oförglömliga "minnesvärda minneslucka"


Vi blev indelade i grupper som tävlade mot varandra.
Det här är mitt team!


En av tävlingarna var kapsning, som går ut på att man ska träffa någon annans glas med en kapsyl. Träffar man måste den personen glaset tillhör träffa i mitt glas också, annars måste han/hon drick ett visst antal klunkar .


Irländsk julafton stod ocskå med på lekschemat. Verkligen hur kul som helst att se när andra gör det men när man själv ska springa är det inte riktigt lika roligt. Jag ramlade två gånger och fick gräsfläckar på hela byxorna.


Jag och en klasskompis

 
Alla hade med sig sovsäckar och sov på golvet.


Ingen av oss var så piggelin dagen efter

För bra för att vara sant



Jag visste det!
Sån tur som vi hade med regnet när vi var ute och gick kan man bara inte få ha. Det bevisades när vi gick till biblio. Vi såg ut som nerdränkta katter när vi kom in i ett av grupprummen och det var till och med så illa att blocken i min väska kändes fuktiga. jaja, sånt händer, det var varmt i biblio i alla fall, så vi behövde inte frysa.

Sitter i sängen med datorn i knä nu och överväger att antingen sova på en gång eller att titta på ett avsnitt av Gossip Girl. Känns som att jag är värd lite GG när jag har pluggat så hårt som jag har gjort de senaste dagarna. Får se om jag orkar när jag har borstat tänderna (eftersom det är såååå jobbigt, haha).

XO XO , Em

Mirakel!



Ibland sker det under alltså! Det har regnat precis hela dagen och jag räknade skarpt med att jag skulle vara genomsur när jag kom hem efter den här joggingturen men icke. Ibland har man tur. Det har inte regnat en enda gång under hela tiden. 
Det var jätteskönt att springa lite i dag också. Vi sprang lika långt som vi gjorde i går igen. 

Jag måste hoppa in i duschen nu, för sen ska jag till Alex och äta Taco-paj och efter det ska vi till vårat andra hem, som just nu är i biblio. Det stänger vid tio, så jag kommer väl hem vid den tiden i kväll igen. 

Puss, Em  

Biblioplugg



I dag har det verkligen blivit plugg i biblio hela dagen. Föreläsningen blev aldrig nått så jag har suttit i biblio från åtta i morse till nu,men nu har jag tagit en välbehövlig paus och ska snart ut och gå/springa med Alex. Vi kommer bli jätteblöta för här nere i Växjö regnar det (vilket det oftast gör i den här fina staden). Vi får helt enkelt springa lite fortare om det kommer någon riktig skur. 

Jaja ska dra nu.
Hur är vädret i resten av Sverige?

Puss, Em

Min dag



Godmorgon!!!!
Min dag kommer att se ut på dt här viset:
8.00-10.00 Plugg i biblio
10.00-12.00 Föresälning med chans att ställa frågor inför tentan
12.00-13.00 LUNCH på Tufvan
13.00-15.00 Plugg i biblio
15.30-17.00 Träna. Gå och springa runt sjön
18.00- Plugg i biblio


Ipoden är helt super!
Ångrar inte att jag köpte den.

Puss,Em
 


Tentaplugg

Resultaträkningar, vinstmaximeringsmodell, visioner, strategi, likviditetsbudget, föredagsledarmodell och en hel massa andra företagsekonomiska bitar. Allt detta och mycket mer har jag suttit och läst om i dag. Det är siffror hit och siffror dit och mycket av det har inte riktigt fastnat än, men det kommer det att göra innan fredagen, om jag får bestämma.
Sen är bara problemet att kunna räkna med det praktist i alla budgetar. Jag gjorde några  på förmiddagen i dag och alla spårade ur för mig. Jag får helt enkelt ta tag i de i morgon och verkligen klara det. Än en gång måste jag påpeka hur bra det är med vänner som kan förklara saker inte jag förstår för mig. Stort TACK till er!

Nä nu måste jag fortsätta läsa lite innan det är dags för sängen.
Sov gott och dröm sött!
Puss, Em


Joggingtur i fin höststad

Så sjukt skönt att vara ute och gå. Vägen runt sjön är så fin nu när löven är så röda också. I dag så sprang jag och Alex lite mer ändå så nu är vi nog uppe i två kilometer som vi enbart springer av sju så det går framåt. Jag är stolt över oss båda. 

Vi har precis ätit lite mat och ska nu gå iväg till biblio och plugga där till de stänger. Måste verkligen hinna läsa lite till i kväll om det här ska gå vägen.

Jag bokade tvättid i dag. Haha, så nu behöver jag inte skicka tvätten hem till mormor med posten. 
På tala om påsten så fick jag paket av mormor i dag. Hon har stickat ett par jättefina beigefärgade tumvantar åt mig. De kommer jag använda hela vintern. De var verkligen jättefina.   
TACK MORMOR, Du är bäst!

Kanske skriver lite till senare när jag kommer hem från biblio.
Puss, Em

Lunch

Har precis ätit en god lunch a la Emelie, pasta och ost-kassler-sås mummsigt värre.
Det är så roligt att laga mat när man kan ta vad som helst nästan och bara röra ihop det så att det ändå blir gott. Senaste tiden har mitt kylskåp varit rätt tomt. Om jag ätit hemma har det oftast blivit makaroner och köttbullar eller liknande, men i dag har jag fyllt på det igen med en massa gott och grönt. 

När jag var inne i stan och handlade köpte jag även en Ipod-nano. Den röda fanns inte och jag orkar inte krångla med att beställa den på internetså jag köpte en silvergrå istället. Den är ju också fin. 

Nu ska jag iväg till Tufvan och fika lite med tjejerna och sen ska jag hämta nyckeln till mitt förråd.
Resten av dagen kommer jag sitta och plugga till ögonen går i kors och lite till.

Puss, Em


Godmorgon



God morgon alla morgon pigga!
I går var jag hemma hos P och pluggade hela kvällen, men när magarna började kurra efter mat lagade vi en god köttfärssås i stället och fortsatte därefter kvällen med att titta på roliga youtubeklipp.

Snart ska jag iväg på matematikföreläsning och sen blir det plugg hela dagen. Jag måste verkligen börja förstå sammanhanget mellan allt nu. Jag måste även ta mig förbi Hyresbostäders kontor och hämta nyckeln till mitt nya förråd. De ringde därifrån i mitten av förra veckan och sa att jag stod näst i tur på att få ett. Men passande kunde jag inte fått det eftersom vi precis har fått ett nytt köksbord och behöver göra oss av med det gamla på ett eller annat sätt och vi kan inte slänga det på grund av att det tillhör lägenheten och ska stå där när vi flyttar igen. 

Senare i dag är det kanslist möte också. 

Pusshej, Em 

Musik(al)



Såg att Göta Lejon ska köra High school musical till våren. Den skulle varariktigt roligt att se. Hemma i Gävle har jag en lillasyster som verkligen avgudar den filmen så jag funderar på att försöka få med henne på den. Jag tror att hon skulle bli glad. 
Det är en av sakerna jag saknar med att inte bo i Uppsala. När jag bodde där hade jag alltid så nära till föreställningar och shower som satten upp i Stockholm och fick man nå ryck kunde man bestämma sig över dagen bara och sticka till huvudstaden på kvällen. Lite jobbigare nu när jag måste allra först veta vad jag har för schema och sen om det finns några billiga tågbiljetter och kanske det viktigaste om det finns biljetter till föreställningen.
På nå vis ska jag nog lösa det ändå. 

  

Den här Ipod-nano vill jag ha.
Jag tycker att den är sjukt snygg i den röda färgen.
Kanske blir nästa stora inköp.
Skulle ju faktist vara rätt bra att ha när jag är ute oc går/springer.

Puss, Em

Morning Sunshines



Ok det kanske är lite försent med morgon nu, men jag har inte varit vaken så länge. Det var skönt att sova ut riktigt, vilket jag tror att jag behövde. Jag tror jag sov hela tolv timmar och det var längesen något sånt hände.

Igår var en helt sjuk kväll. Jag dansade mestadels och på dansgolvet var ett polisgäng (polisstuderande) och snacka om att dom var på. Det var som en ormgrop mid dem och kom man in i den tog det ett bra tag att komma ut därifrån igen. Saken var den att jag började dansa med en av dem utanför den här ringen. Han verkade schysst liksom, men plötsligt dansade jag inte med bara honom utan med alla i ringen. Det var helt galet. Alla hade samlats runt om mig och en till tjej. snacka om att vilja dela allt med varandra. Efter några låtar krånglade sig jag och den andra tjejen sig ut och gick mot toaletterna. Vi pratade lite om det och konstatera att vi alrdig sett eller varit med om nå liknande och så fort vi får ögonen på dansgolvet igen ser vi samma öde gå två andra tjejer till mötes. 



Ok i går var i går, men nu är det en annan dag. Det som kommer hända i dag är att jag ska börja plugga riktigt stenhårt nu. Vid femtiden ska jag hem till P och plugga tillsammmans med honom. Kanske vi kan hjälpa varandra med sånt vi inte fattar. Han skulle vara snäll och bjuda på mat samtidigt och det var väl allt som jag hinner den här dagen när jag har sovit bort resten. haha hinner jag kanske jag tar och städar lägenheten också, men det får inte bli förrän efter pluggandet. 
 
Puss kram, Em

Färdig att gå

Klar för avfärd, men det ör nått som inte stämmer... Min kära kompanjon är inte färdig på långa vägar. Ringde henne nyss och frågade om hon va på G , dvaret jag fick var att hon precis hoppat ur duschen. Gumman nu börjar det bli brådis. Men va är det man säger.. Ja just det! "Fint folk kommer alltid sent".
Hehe måste hitta på något att göra i väntan på att Julia ska bli klar. Annars kommer jag bara vanka fram och tillbaka.


Den här låten spelades flera gånger i går kväll inna Stallarnas
och vi kommer kanske höra den i kväll också.


Vad ska ni göra i kväll?


Puss, Em

Oktoberfest

Hallå där!
Det blev en kväll på Stallarnas i går. Det var riktigt roligt. Jag och Alex röjde på dansgolvet som vanligt med våra schyssta moves.
Middagen blev också lyckad. Tikka Masalan går inte riktigt att misslyckas med. Det skulle vara gott att äta lite mer sånt nu faktist.

Julia hade en väldigt fin paljettväst på sig.
Här står hon och lagar mat.




Madde ringde precis och frågade om inte jag har lust att leka lite frisör på henne när hon kommer ner och visst kan jag det. Själv skulle jag också behöva fräscha upp mitt hår lite med både klippning och färgning. Får se när det ska bli av.
Jag har tänkt på det länge nu så jag får nog ta tag i det riktigt snart. 

Vad händer i dag då?
Först ska jag hoppa in i duschen, känns verkligen som att jag behöver det, både för utseendet och för att jag ska vakna till lite. Sen vid fyra ska vi till en kille på förfest. Vi har knappt någon aning om vem det är och det kan ju gå som det går. Tanken med det hela är att alla som ska på Oktoberfesten som är i kväll ska lära känna varandra lite innan själva sittningen, så i går kväl ringde de runt och berättade för var och en vilken förfest just den personen skulle gå på. 
Jag och Julia hamnade i alla fall på samma, så vid fyra beger vi oss iväg. 
Sen vid sextiden börjar sittningen. Allt går i tyskt tema så jag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig av maten. 

Efter sittningen blir det nog Sivans som slutstation. 

Det ska bli roligt att lära känna andra som inte läser på ekonomihögskolan också.

Lev och hopp i galopp!
Puss, Em   

 

Matlagning med tjejerna

Nu är jag hemma hos Alex och lånar hennes dator lite medan resten av gänget lagar mat. Köket är inte så stort så vi får göra saker i omgångar.
Vi har blivit bjudna till två förfester, men vi har inte riktigt bestämt om hur kvällen ska avslutas än. Får se var som händer helt enkelt. Just nu är vi bara så hungriga så det är det ändå som vi har siktat in vårt mål på.

Ha en trevlig fredagkväll allihop!
Puss, Em

Dagens bilder


Alex i biblio


Jag höll på med lite annat istället för att plugga. Hhmm


Kort från dagens sväng runt sjön. Visst ser det väl fint ut?

Saknar Uppsalavänner!!!

Jag har suttit och pratat med min älskade Johanna i telefon i över en timme nu. Jag saknar mina Uppsalatjejer sååååå!
Det är tur att Madde kommer snart så jag får höra lite skvaller om dom och dansa loss lite med henne.
jag och Johanna pratade om att hon och våran tredje ballerina ska försöka komma ner hit tillsammans om inte allt för lång tid. Jag hoppas verkligen det blir av snart!


Millis 


Johanna och Madde

Saknar er!!!!
Puss, Em

Vad har jag gjort..?

I dag har det varit för mycket plugg, men jag är så sjukt stolt över mig själv då jag klarade av budgeteringsuppgifter utan minsta misstag. WEeee!!
Nu kom jag precis hem från en tur runt sjön igen. Den här gången sprang faktist jag och Alex tre sträckor och det kändes riktigt bra. Vårat mål är att kunna öka på dom sträckorna och till slut kunna springa runt hela sjön. Våra förhoppningar är att det ska bli till sommaren. Det är ju mycket lättare när man är två som kämpar tillsammans, så det här ska vi nog fixa i sinnom tid.

Om två timmar blir det tjejmiddag hemma hos Alex. Vi blir det vanliga gänget, jag, Alex, Eva och Julia, med en god Tikka Masala, ris och sallad. Mumsigt värre!!
När vi var och handlade mötte vi en killkompis och hans vänner. Dom ska ut i kväll och undrade om inte vi skulle med. Får se hur det blir... Med vårat lilla gäng kan allt hända. Haha

puss, em

Plugg, plugg, plugg

Hej hej
Min plan med den här dagen var att jag inte skulle slå igång datorn förrän jag hade pluggat riktigt ordentligt. När datorn slås igång brukar jag ha en dum tendens att fastna vid den och inte få något anat vettigt gjort, men i dag lät jag den vara avstängd.
Jag måste erkänna att det var ganska skönt och speciellt i morse. Andra mornar när jag tryckt igång dator har jag fått så stressigt så att jag nästan varit tvungen att springa till föreläsningarna ibland, men i morse var det så lugnt och skönt. Visst ni, mina kära läsare gick miste om ett morgon inlägg, men jag får ta igen det nu, hehe.
Hittills har dagen varit riktigt bra, jag har fått mycket gjort och jag känner att jag börjar få grepp om vissa saker till tentan. 
Mellan 10.00 och 12.00 satt jag på en föreläsning och efter det gick jag och Alex och skrev ut gamla tentor, som vi kan titta på när vi pluggar och sen dess har jag suttit i biblio hela eftermiddagen och pluggat på egen hand. 
Datorn var ju inte med då heller om ni kanske förstått, men jag fick väldigt mycket gjort. 






På väg därifrån såg jag en affisch från en dansgrupp. Tydligen så ska dom komma och dansa på universitetet. Det måste jag verkligen försöka gå och se. Onsdag nästa vecka tror jag att det var. 
Det kanske är en grupp som jag kan dansa i senare. Fast egentligen så känner jag att det tar för mycket tid. Vi får se helt enkelt. Efter jul kanske jag saknar dansen så mycket att jag känner att jag kan avlägga den tiden. 



Dagens fortsättning blir som följer. Jag ska äta lite mat, så att jag orkar plugga några timmar till. Efter maten tänkte jag faktist gå tillbaka till biblio och sätta mig där tills jag känner att jag fattar lite mer ändå. Alex kanske också skulle följa med dit. Det är bra att kunna diskutera vissa saker har jag märk. Det gör att man lär sig mer eller kanske bara lite lättare.
Mot kvällningen borde jag ta en promenad runt sjön P kanske vill följa med igen? Jag får ta och fråga. 
jag är lite mesig av mig så jag vågar inte riktigt gå ut och gå själv på kvällarna, så får jag ingen med mig blir jag hemma.

Vi hörs till kvällen
Pusshej, Em

      


Nu händer det nått

Nu har jag bestämt mig! Det ska inte bli några fler sena kvällar i veckorna och det börjar med i kväll.
Jag satte mig med min ekonomistyrningsbok och skulle plugga och jagklarade verkligen inte av det. Ögonen gick i kors och jag fick läsa om samma sak igen och igen och igen för att förstå innebörden.
I kväll går jag och lägger mig vid nio och i morgon blir det ekonomistyrning för hela slanten för då ska jag vara pigg!

Mamma skickade ett så gulligt brev till mig i dag. Jag saknar henne och alla där hemma jättemycket och speciellt när honskriver att hon saknar mig också. i brevet låg ett kort på min lillasyster också. Hon är sex år och har precis börjat lekis och hohar blivit så stor!! Innan jag glömmer det så ska jag stoppa kortet i plånboken på en gång.
Jag längtar till jag kommer hem och får träffa dom.

Miss u all!
Kiss,Em

Ekologiska viner och tjejsnack i mängder

Snack om ekologiska viner.. Vi försöker nu hitta på ett event där vi ska bjuda på ekoligiska viner. Svårt, men roligt att vara kreativ, oftast så flyter våra samtal ut på djupare vatten än viner. Tjejsnack i mängder! Haha, jag tror att alla som sitter runt oss i biblio blir ganska störda av våra skrattanfall, men justi dag får de tåla det lite.

Skulle ni dricka välja ekologiska viner?
Vet ni att Spendrups säljer vin?
Det skulle vara jätteroligt att höra era svar på dessa frågor.

Jag vet inte riktigt om vi får så mycket gjort. Alex och Eva tittar på bilder, jag bloggar och den ända som skriver lite är väl ändå Julia men hon skriver nog lika mycket på msn som i arbetet. Jag tror att vi får ta oss i kragen och jobba lite om den här marknadsplanen ska vara realistisk och säljbar. 

Vi hörs senare när jag kommer hem.
Puss, Em
 

SATC

Charlotte: So how are you?
Carrie: I'm good. How are you?
Charlotte: Great.
Carrie: I told Aidan about the affair and he broke up with me.
Charlotte: Trey and I never had sex on our honeymoon.
Carrie: You win. So, should we get more coffee or should we get two guns and kill ourselves?


Kansliet

Nu har jag haft mitt första pass i kansliet. Galet stressigt va det ochjag vet inte om jag uppfattade så mycket av vad jag egentligen gjorde. En tröst i det hela är att jag fick höra att det inte alls brukar vara så fullt med folk där som det var i dag.
Haha, ja, jag och häftapparaten hade våra dusster också, den ville inte riktigt som jag ville, hihi.

Så vad händer här näst i dag?
Jag ska försöka få något i magen.
Vid tre ska vi tjejer mötas i biblio och jobba med marknadsplanen
Någon gång i kväll ska jagut och gå 
PLUGGA INFÖR TENTAN

Puss , Em

Kanslist Javisst!

Jag har precis uthärdat en tvåtimmars räkneövning. Snacka omatt jag blev ställd när våran lärare gav mig pennan oc bad mig gå fram och fylla i saker på en overhead. Det löste sig ganska smidigt, men den paniken som växte innan jag visste va rätta svaret var var inte att leka med.

Om en timme ska jag till kansliet. Jag ska få lära mig allt jag beöver för att klara av jobbet där.

Det blev aldrig någon riktig utgång i går, men vi hade roligt ändå. Vi satt och prata om ditten och datten oc hade ett antal skrattattacker. Den ända killen som var med oss på sluten var ju verkligen lyckligt lottad då han fick lära sig en hel del av det klassiska tjejpratet, trotts att han kanske inte ville höra allt.

Nu funderar jag på att göra några budgetar innan det är dags att kila vidare.
Jag måste hinna köpa något att äta innan också.

puss, Em 

Dagens ord

Ur kaos föds ordning.

Kanslist kick off

Klart att gå!
Nu börjar jag faktist tycka att det ska bli roligt. Det är ju alltid roligt att fixa till sig snyggt. Ha det bra i kväll!

Vi ses i dimman, Em


Inte en vanlig tisdagkväll

Snart är det dags att börja göra sig i ordning för fest. I kväll så är det fest med kansligänget, börjar klockan sju hos en av tjejerna och slutar någon gång i natt på Stallet.
Jag har varit riktigt trött i dag men när jag väl kommer dit tror jag att jag kan tagga till riktigt.
Jag vet inte vad jag ska ha för kläder på mig bara... Kanske jeans och någon snygg t-shirt. På tala om kläder så måste jag fixa tvättid snart. Det börjar bli tomt i garderoben nu. Jag har nog inte tvättat på 2-3 veckor.

Lite tortellini till maten tror jag.

KRAM, Em

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Trött och sliten

Helst av allt skulle jag vilja lägga mig i sängen och sova bort hela dagen, men icke.. Jag måste plugga inför tentan och om inte det vore nog så ska jag på en kick off i kväll. Ni får inte tro att jag inte tycker att den ska bli rolig, men just nu så känns det som att min kropp borde ta det lugnt ett tag. Senaste tio veckorna har det varit fullt upp hela tiden verkligen och det har varit superroligt men det tar på krafterna nät man inte hinner återhämta sig riktigt mellan aktiviteterna.

Nu ska jag vila i några minuter. Min kompis berättade att man ska sova 16min om det ska vara en så effektiv power nap som möjligt. Jag tror själv att jag skulle behöva 16 timmar i stället. Jaja ska testa sova lite nu så får vi se hur mycket jag orkar i kväll.

Puss, Em 

Human tetris

I dag i biblio såg jag ett par sitta och titta på Human tetris. Smått skrattande vände jag mig mot Alex och pekade och såg att även hon satt och skrattade åt samma sak. Till våran förtjusning tittade dom på det roligaste klippet av alla och medan alla andra satt tyst och pluggade brast jag och Alex ut i ett kvävt skratt. Vi skrattade så att tårarna sprutade och folk runt om, speciellt killen som satt vid bordet bredvid, började fundera va det var vi skrattade så mycket åt. Jag hann aldrig uppfatta om han förstod vårat lilla roliga för jag var tvungen att spring in till toaletten och tårka bort all runnen mascara från kinderna. 

Klippet är ganska långt, men blir roligast ungefär 2.50 in. 
Jag kan se det här klippet flera gånger om och skratta, kan ni?

    

Hihihihi, Em

Ett mål

Hej hej, nu har jag givit upp pluggandet för i dag. Det gick inte så mycket bättre efter pausen heller.. Men i morgon ska jag få hjälp utav mina bästaste vänner. Hur skulle jag klara mig utan dem?!
Känner att magen börjar kurra lite nu. Egentligen tycker jag inte om att äta mat så här sent men jag har liksom inte hunnit med så mycket matlagning tidigare idag. Jag ska försöka låta det bli en engångsföreteelse.

I morse var jag riktigt hurtig och en dröm hade väl varit att jag skulle vaa lika hurtig varje morgon men det vette fan. Det är lite trögt att gå upp så tidigt faktist, när det är för att gå ut och gå. Jag ska prata med mitt sällskap jag hade i morse,han kanske vill ut igen och det gör ju att jag blir lite mer pepp.

Ett mål med med den här vecka är att jag ska ta upp träningen.
Får sehur länge jag håller och arbetar mot det, hihi.

puss, Em   

Plugg + röda mattan

Sitter och pluggar och det går inte alls bra. Det är någonting jag inte förstår jämt!

Jag tar en liten paus och lägger upp lite bilder från röda mattan på finsittningen så kanske det släpper med ekonomistyrningen när jag fortsätter om ett litet tag. 


 Sebastian och jag


Eva och Julia


Linus (roomie) med klasskompis


Carro, Johan och Dani



Puss, Em

Talet till mannen

Det hölls även ett tal till mannen.
 

Talet till kvinnan

Under finsittningen hölls det tal hit och dit bland annat till kvinnan

Bilder Overallis


Pyssel för att göra overallerna så fina som möjligt


Eeevas i  fin blå


Kladdkaka med grädde på papperstallrik. Det var den ända maten jag fick i min mage under den här sittningen då jag råkade missa chili con carnen. Tallriken med mat hamnade på mitt bord men innan jag han stoppa tänderna i den var den borta. 

 
Jag och Carro


Och partymuggen är med! Evas bästa vän under kvällen, ända tills den gick sönder och började läcka. 


Coola bruttorna


En väldigt minnesvärd kväll

Bilder Finsitting

.
Efterrätt: Chokladtårta med lättvispad(?) grädde


Förrätt: Scampi med annat gott, bredvid ligger fina menun med sånger och ekonomhelgenmärket som sätts på overallen.


Levande pianomusik under minglet. Trevligt!


Vackra flickor.


Julia, jag och Dani

Morgonpromenad

I dag var jag uppe med tuppen och tog en promenad runt Växjösjön, vilket var välbehövligt efter den här helgen. Jag och P fick mycket roligt skvaller sagt om ekonomhelgen och fortsatte med det till en enkel studentfrukost hemma hos mig.
Eftre frukosten lade jag mig och sov ett tag till men nu är det dags att ge sig av till biblio och träffa tjejerna. Jag känner inte alls för att plugga nu. Jag skulle helst av allt lägga mig och sova ett tag till.
Puss kram, Em


Förklaring

Första bokstaven i namnet använder jag på vänner och bekanta som jag inte känner så bra eller som inte vill bli helt omnämnda. Ett sätt att låta en del av deras personlighet vara hemlig.
"P" är alltså en vän till mig,
Kram, Em

Träning

Nu är ekonomhelgen över och vardagen tar fart redan åtta i morgonbitti, då jag ska kliva upp och ta en långpromenad med P. Ska bli skönt att få röra på sig lite. Känns som att det kan behövas. 
I veckan ska jag även ta och köpa gymkort och börja träna riktigt. Jag känner att min kropp inte är van vid att inte träna på så här lång tid. Innan tränade jag i snitt 2 timmar om dagen och nu har jag inte tränat sen i början på juni i år. Det är ju nästan hela fem månader och ett sånt långt uppehåll har jag nog aldrig haft. Tio veckor som sommarloven va förr är nog det längsta som jag har varit utan träning förr.

Ekonomhelgen varit helt sjukt rolig. Kvällen jag tycker varit roligast är ändå Overallisen som var i går. Vi hade våra snorgröna overaller och var vildare än vildast.
Innan själva sittningen så pimpade jag, Julia och Eva våra overaller så att de blev jättefina med paljetter och olika färger.
Sittningen rolig, vissa av vännerna tyckte inte att den levde upp till förvändtningarna men jag tycker att det blev jättebra. Kanske så att man gör den till vad det blir.
Mellanfesten var riktigt urspårad och rolig som en mellanfest ska vara. Vi dansa och hoppade runt som tokar och det spilldes dricka överallt och det blev nog en och annan flört mellan personerna där (nämner inga namn), men sånt händer ju alltid.
Väl på Stallet där eftersläppet höll till var det röj på dansgolvet ända till stängningsdax. Sista låten dj:en spelade var Aladdin - En helt ny värld, myspys för de flesta som stid kvar på dansgolvet. 

 



Le fint mot kameran


Min guldpimpade overall, fin va?


Julia och Eva åkte kana ner för en grässlänt på väg till mellanfesten.
En sak som bör tilläggas är att tvättning av overallen är strängt förbjudet. Hihi



Maja och jag under sittningen.


Tre superglada tjejer på förfest

Sovdax!
Puss, kram, Em

Finsittning

Dagens meny består av en finsittning med kostym och klänning. jag kommer bära min svarta klänning som jag köpte tidigare i veckan och ett par svarta pumps till. Det sura är bara att jag har fått sånna skavsår av mina skor jag hade i går så än så länge kan jag inte gå  i några andra skor än mina gamla tofflor. För att råda bot på det problemet tog jag cykeln (i tofflor) till apoteket och införskaffade compids skavsårsplåster och jag hoppas verkligen på att det hjälper. Ingen vill ju se någon halta sig fram på dansgolvet i kväll. 

 
Jag kanske är så duktig och tar min korta kavaj på till sittningen också. Jag har inte riktigt bestämt mig än.

I går var det riktigt roligt faktist och jag tror att jag har klarat mig ifrån att förstöra min klänning. Under middagen hemma hos Julia hade vi till och med på oss stora t-shirts för att inte spilla ner kläderna.
jag blev lite missnöjd med klänningen ändå så innan vi skulle til och äta så fick Alex klippa bort tyllen längst ner på kjolen. Det gjorde klänningen ännu finare. Jag har tyvärr inge kort på det än, men det kommer förhopnningsvis senare.
Så här såg den ut med tyllen. Också fin men finare utan.



I dag kom våra overaller också. Så vid ettiden när jag precis gått upp fick jag klä på mig och springa till gallerian och hämta den. Efter ett tag kommer det sitta en massa märken och grejs på men jag hinner inte sätta dit något innan overallisen i morgon, tyvärr. Men visst är jag het i den?





Nu är det dags att hoppa in i duschen och göra sig fin inför sittningen.
Under sittningen kommer det att vara bordsplaceringar, jag hoppas jag hamnar bredvid någon trevlig kille. 
Alex ska spexa där också och det ska bli riktigt roligt att se. Synd bara att hon inte kan vara med och festa med oss i kväll.

Puss och hej, Em 


SATC

Jag vet att jag har lagt upp det här klippet förrut,
men jag tycker att låten är så bra så att den är värd att läggas upp en gång till. 


Tredje dagen

I går va det så jäkla roligt! Hela Sivans var klätt i vitt och alla som var där hade vita kläder, med undantag av vissa som bara var vitmålade.
Jag tänkte blogga lite mer om gårdagen senare, för nu måste jag gå och hämta min overall som jag ska ha i morgon. Lägger upp bilder på den också. 
Have a nice day
Em

 

White Night

Nu är jag klar för att gå. Hinner tyvärr inte lägga upp något kort men gör det i mogron så får ni se min fina vita klänning.

Kram, Em

Smycken byem

Halsband och armband av byem


Kort halsband i gråa färgnyanser


Kort halsband i lila, rosa och vinröda pärlor


Armband med hjärtformat stavlås. Berlockhjärta med texten: "Made with love"


Lång halsband med kinesiska glaspärlor i olika former och färger.

Allt är till försäljning


Andra kvällen

Första kvällen avklarad och nu gpr vi in på andra

Peppning

Hallå där ute!
Sitter här och målar naglarna vita och lyssnar på peppningsmusik. I kväll ska det bli röj på dansgolvet så det står härliga till. KVällen börjar med middag hemma hos Julia. Eftersom vi inte vill spilla på våra vita outfits kommer vi bära stora t-shirts. Skitsnyggt! Haha sen fortsätter vi till någon förfest. Vi har inte riktigt bestämt oss än men det lutar åt att vi ska hänga med killarna i vår nollningsgrupp (ROCKSTARS) och närmare tio, halv elva står vi i kön till White Night på Sivans!! Det ska bli så jäkla roligt! Har längtat länge och nu är det dags. Det allra roligasteär att få vara med om den här kvällen  tillsammans  med mina underbara tjejer Julia, Alex och Eva! Love you girls! 


Eva


Alex


Julia



Såååå söta alla tre


Puss, Em  

Dagens ord

Man må säga vad man vill om ett syndigt leverne men det är synnerligen allmänbildande.

Sovmorgon

Jag älskar sovmorgonar. Att få vakna helt utvilad och känna.. Nej nej stopp ett tag, jag känner mig fortfarande inte utvilad och jag skulle behöva en rejäl dusch. Inte det roligaste att känna. Jag får skylla mig själv.
Efter dodgeballen var vi till Sivans ändå och det var riktigt roligt! Vi dansade hela kvällen lång, ända till sista låten. Jag tror att jag aldrig tidigare har stannat kvar på något utestället till sista låten faktist. En annan sak som var en nyhet i går var att alla tjejerna gick från Sivans samtidigt och tog sällskap, vilket heller aldrig har hänt innan.

Nu blir det uppladdning inför i kväll! WHITE NIGHT! Först ska jag ha en föreläsning vid ettiden och efter det är det bara att börja peppa till kvällen. Jag ska försöka hinna måla naglarna också. Jag köpte ett vitt nagellack i går så jag ska ta bort min lila lack och måla om. Skulle ju varaknas om jag kom med lila naglar när allt borde vara vitt.
Eva, min gullunge, ska till och med färga håret vitt med sprayfärg (!), hon kommer att bli den snyggaste och mest vita personen på dansgovlet. 

Uppdatering kommer under min uppladdning.
Kram, Em  

Sivans?

Efter många om och men vet jag fortfarande inte om jag ska följa med till Sivans i kväll. Får se vad som händer. Oavsett hur det blir så måste jag sticka till förfesten nu.
Pussisar, Em


Dodgeball

Japp, nu är det dags. Om bara några få timmar drar Ekonomhelgen igång med Dodgeball. Vi ska förfesta lite innan, men eftersom jag fortfarande har ont i halsen bli det ingen dricka för mig i kväll (än så länge). Det ska blir riktigt roligt att se vad varje dodgeballag har kommit på för tema. Hihi, hörde att några i min klass skulle vara lodisar, de är säkret jättesöta. Synd att min kamera har gått sönder (!), annars hade jag kunnat knäppa massa bilder i kväll. Mobilen funkar så där att knäppa med men bildkvaliten bli ju inte super. Får duga i dag. 
Efter matcherna ska vi vidare till Sivans verkar det som. Det är tur att jag redan gjort uppgifterna till morgondagens föreläsning, jag skulle aldrig sitta med de när jag kom hem. 

Have a nice evening, Em  

Dansen!

Har stått i mitt vardagsrum och dansat ett tag nu. Guuud vad jag längtar efter en stor, luftig danssal. Jag skulle vilja ta klasser och dansa ut riktigt. Mitt vardagsrum har ju nte så mycket utrymme så det finns en risk att slå ner saker där. Till våren MÅSTE jag hoppa på någon danskurs så att jag får leva mitt (gamla) liv igen, för en liten stund åtminstone.
Ibland när jag tänker på det känns det så konstigt. Dansen har alltid varit en del av mig, en del av Emelie. Nu har jag inte tagit någon klass på snart ett halvår och ibland har jag verkligen saknat det, jag har försökt dansa här hemma eller titta på någor av mina dvd-inspelningar från föreställningar som jag deltagit i. Men oftast har jag inte tänkt på det så mycket och det är det som känns så konstigt. Jag tycker att jag borde sakna det mer. För ett år sedan kunde jag ju inte ens tänka mig ett liv utan dansen.

Lite lyckliga minnen från mitt tidigare liv, då Em och dans var ett.













Glitterskor

Här kommer en bild på mina silverskor som jag ha ha i morgon på White Night.



PUSS, Em 


Skor!

Var inne i stan en sväng på förmiddagen och letade förgäves efter ett par vita pumps/festskor. Finns ingenstans!
Som räddning hittade jag ett par silverglittriga pumps som jag ska ha till min vita klänning. Jag har inte testat det ihop en men jag tror att det blir bra. 
I samma affär (DNA) fanns det ett par sjukt snugga pumps med rosett och öppen tå (vill ha!!!) , det kanske får bli till nästa gång.

Nu ska jag iväg till en föreläsning.
Ciao, Em

Smycken byem

Korta halsband








Alla till försäljning

Dagens ord


Det är bättre att ha älskat och förlorat än att inte ha älskat alls.


 

Härlig start

God morgon, god morgon, hör fåglar sjunga glatt, god morgon god morgon i köööööör!
Underbara morgon!
För första gången på länge vaknar jag och är riktigt glad.Det känns som jag har energi som slår det mesta. Det ända sura är att jag har fått världens rethosta och ont i halsen, det känns inte så bra med tanke på att ekonomhelgen börjar.
När jag åker in till stan sen så får jag se till att köpa några rejäla halstabletter och något mot hostan så får den här förkylningen vara över i morgon tycker jag. Låter jag optimistisk? Jag är bara väldigt uppåt i dag!!

Puss, Em

Från plugg till Drömprinsen

Det är skönt att känna att man fått lite vettigt gjort i dag. Kanske inte så mycket, men ändå tillräckligt för att det ska kännas bra. Vi lyckades göra klart organisationsuppgiften och även hitta lite till information som kan användas till marknadsplanen och nu under kvällen har jag även på egen hand räknat en hel del med budgetuppgifter.
  
Just nu går en riktigt mysig film på trean, Prinsen och jag. En sån där lättsamm film som man kan göra det mesta till och ändå förstå vad som händer och kärleks historier är alltid roligt att drömma bort sig i. Vilken liten flicka han inte drömt om att att få sin drömprins? 

Godnatt och dröm söta drömmar!
Em

White Night är räddad

Snacka om att jag blev lättad när jag testade min gamla studentklänning och dragkedjan åkte upp lika lätt som jag ropar "White Night here I come!!". Jag hade lite ångest titdigare i dag när jag tänkte på den. Skulle jag få på mig klänningen? Vad ska jag annars ha? Finns det några vita klänningar till hyggliga priser i butikerna? Men nu är det bekymret ur världen. Sååååå skönt!!!!
Nu är det bara skorna som är problemet.. Jag vill ha ett par högklackade skor helst, men jag har inga. Jag ska få låna ett par lågskor av Alex (jättesnällt) men jag kanske ska in till stan en sväng och titta ändå. Skulle ju vara så snyggt med helvitt. Om inte annat så hade Eva en superidé. Hon hade tejpat ett par av sina skor med vit eltejp och det såg faktist inte allt för tokigt ut och under den kvällen kommer nog ingen vara i det tillståndet att märka det heller. 

Nu är maten klar. Köttfärssås och pasta, mummsss!
Take care, Em 


Ekonomhelg!

I morgon drar ekonomhelgen igång med fart och fläkt. Alla ekonomer samlas vid sittningar, dodgeball, fest och bakismys. Det börjar med dodgeball klockan 22.00 i morgon kväll där lag med utstickande teman ställer upp i all vänskaplighet (Haha!).
Torsdagen fortsätter med White Night. Sivans kläs in i vitt och alla gäster bär helvita kläder. 
Fredagen är de propras dag, eller i alla fall sittningen. Finsittning med klänning och kostym, men när natten nalkas kör eftersläppet igång och allt med vett och etikett trängs bort av hög musik (och en del alkohol). 
Lördagen fortsätter den också med en sittning, den här sittningen är dock inte lika fin. OVERALLIS!! Alla söta ekonomer bär sina overaller i fina färger och sjunger högt med i allsångerna.

Ekonomhelgen avslutas med mys i en av föreläsningssalarna där en film ska visas och alla som orkar ta sig upp sitter under filt med en påse popcorn och vilar upp sig inför verkligheten som kommer på måndagen.

  

Smycken byem

Armand i olika modeller










Lunch hemma sen bibblo

Hemma en snabbing på lunchen i dag. Jag vet inte riktigt vad jag ska äta men det finns nog eller snarare förhoppningsvis något ätbart hemma. Om inte annat får jag ta och göra min goda dubbelmacka med grönsallad, gurka, ost, groddar och rödlök. Smaskens! Jag tror att det även skulle vara jättegott att ha lite Philadelphia på. Jag får testa det någon dag.

Det märktes på föreläsningarna i dag att det blev sent i går. Jag orkade nästan inte hålla ögonen öppna och när jag gjorde det påpekade Alex att jag såg helt borta ut. Jag blev lite stolt över mig själv ändå när det var dags för räkneövningar och jag fixade mina tre budgetar nästan helt utan hjälp (jag orkade inte räkna i huvudet så jag frågade va några uträkningar blivit) på bara några minuter.
 
Nu måste jag springa ut i köket och stoppa något i magen. Sen blir det bibblo i några timmar för att jobba med marknadsplanen (som aldrig vill bli klar) och efter det ska jag på ett kanslistmöte.

Jag får inte glömma sen heller att testa min vita klänning till White Night, skulle ju vara förskräckligt om jag inte kan ha den längre.

Hörs senare
Puss
/Em


Morgon igen

Då var det dags att göra sig klar för morgonens dos av kunskap. jag ska ha föreläsning i matematik och ekonomistyrning nu på morgonen. På matten ska vi vara i en sal jagaldrig tidigare varit i, så jag hoppas att jag hittar.
Efter föreläsningarna ska nog jag och tjejerna jobba en hel del med vårat projekt. Det känns om att det verkligen behövs då det börjar bli lite ont om tid.

I går kväll blev det filmmys. Jag och F tittade på Irene Huss, Nattrond. Den var bra, inte riktigt lika bra som Tatuerad torso men ändå väldigt bra. Värd att se! det är en sån där film som gör att jag snart aldrig kommer våga att vara ute själv på nätterna.

Om jag ska hinna till första föreläsningen så måste jag skynda mig nu, men ett litet tips innan jag går bara..
I början av nästa år kommer det att komma en bio film "Confesion of a shopaholic", boken är riktigt bra (jag älskar den!) och jag hoppas att filmen kan leva upp till den. Så för att ge er ett litet smakprov så lägger jag upp trailern här så får även ni börja längta efter premiären. 

 


Trevlig dag
/Em
  

Höst

Jag har aldrig tidigare varit något stort fan av hösten. Jag har tyckt att det har varit ruggigt, kallt, blött och man måste ta på sig varma kläder och allt sånt där tråkigt. Men i år har jag fått en annan uppfattning. Jag börjar faktist digga den här årstiden. Kolla bara på alla vackra bilder jag har här nedan!  Det är så mycket färg och vem tycker inte om att sitta framför tv:n och titta på någon bra film och kura ihop sig med ett gott sällskap mitt ibland tända ljus när regnet smattrar utanför.  
Hoppas ni njuter av hösten också!
Kram
/Em


Ny klänning

Hej hej.
Nu har J satt sig på planet på väg hem, vi hade en trevlig stund på stan med lite shopping och en snabb middag på, tro det eller ej, McDonalds.Klänning blev det men inte den jag hade tänkt mig. Jag hittade en väldigt fin annan liknande svart klänning som jag fastnade för, så den fick det bli. Även min roomie tyckte den var riktigt fin. Jag kommer verkligen trivas i den klänningen på finsittningen på fredag.
 



Min nya svarta klänning som jag ska ha på finsittningen till helgen 




Innan jag glömmer det.. Det är några som funderat över vem J är.
Förklaring: Han är mitt ex från Uppsala.

Puss/Em

Växjös grönaste cykel

Miljövän.. Jag? Ja kanske inte den bästa men får man en chans att värna om miljön gratis så visst tar man den.
Min chans fick jag i dag i form av en cykel. Växjö har nämligen blivit utnämnd som Europas grönaste stad och det vill de självklart skryta med och även kanske bli ännu "grönare" (miljömedvetnare). En del i den här marknadsföringen va då att lotta ut tio gröna cyklar bland studenterna som deltog i en brunch som kommunen tillsammans med studentkåren annordnade. När tio cyklar var utlottade tillkännagav sponsorn att han hade nästan 50 stycken cyklar till att i princip ge bort och där kommer jag in i bilden, jag var en av de femtio som fick en cykel.
Så fort jag fick mailet om att cyklarna var klara ringde jag till Alex. 30 minuter senare satt vi på bussen på väg till cykelaffären. Cykelsäljaren måste trott att vi var desperata som kom dit så fort. Haha! Men nu har jag en sprillans ny "miljö-cykel". Jag ska bara se till att cykla på den i stället för att ta bussen. Jag antar att det är det kommunen vill. Jag menar, fortätter vi åka buss så har de gått miste om många cyklar och ingen har hänt med miljötänkandet. 
Jag slår ett slag för miljön med min gröna cykel!

 

Alex och jag innan finsittningen
under nollningsveckan.


Puss och kram till alla miljövänner!
/Em

Stressig morgon

Hej hej

Den här morgonen var en av de värsta.
Jag vaknade och paniken slog till när jag såg va klockan var och insåg att jag skulle sitta på föreläsning om tjugo minuter. Så snabbt som möjligt försökte jag få på mig lite kläder, borsta tänderna, packa väskan och springa i väg. Som i de flesta fall när en sån här morgon kommer så hann jag fortarande i tid och jag hade även lite marginal. Skönt!

Nu känns det som att jag skulle behöva lite frukost och även en dusch, så att jag inte ser allt för sunkig ut när jag senare i dag ska in till stan och äta lunch med J. 
Jag tror att jag ska titta på den svarta tubtopsklänningen på VILA till finsittningen. Jag har i och för sig en grå fin klänninng men den är inte så bekväm att sitta flera timmar i plus att den svarta är riktigt, riktigt fin. I want it! 

Frukosttime och duschning
Hörs senare, puss
/Em  


Wall*e

Nu har vi tittat på Wall*e, en riktigt gullig film som handlar om en liten ribit vid namn Wall*e. Han är ensam på jordens till Eva kommer och en kärlekshistoria följer. Väldigt sött! Jag älskar när han drar runt på Eva när hon är avslagen eller va man ska säga, när han har virat ljusslingan runt henne och han försöker hålla henne i handen.
Filmen blev lite för lång i slutändan eller så är jag bara för trött efter i går.



Sovdax.. Måste upp till räkneövningen i ekonomistyrning i morgonbitti.
Pussgodnatt
/Em   

Tillbaka till verkligheten med ekonomi

Dagen efter är oftast alltid lika seg och i dag har inte varit ett undantag. Vi åt en riktig bakisfrukost med pizza och cola hos Glenn. Där stannade vi sen i några timmar och tittade på Mtv's succeserie The Hills. Vi kunde tyvärr inte stanna och kolla klart på hela maratonet som va i dag, eftersom vi hade en del att göra i ekonomistyrningen. Så när vi laddat tillräckligt tog vi oss ett rejält tag i kragen och började gå mot fyra timmars budgetering och matematiska uträkningar. 
Mitt i allt fick jag reda på att J's plan var försenat från Arlanda. Lite tur på sett och vis för annars hade jag aldrig hunnit med alla uppgifter vi skulle vara klara med till i morgon. 
Nu är han här i alla fall och vi ska snart titta på film. Det blir den urgulliga roboten Walleee. Den verkar bra väldigt rolig så jag hopas att jag får skratta lite. 



Lite bilder från i går


Gårdagens outfit, klädd och färdig för att gå till förfesten.


Jag och Julia hade riktigt roligt.
 

I dag har jag svårt att förstå det roliga i att en ölburk stod på dörrhandtagen,
men i går hade båda jag och Julia svårt att inte gapskratta när vi såg den.

Puss på er alla nu blir det film och popcorn här
/Em

Brunch efter en kväll på Sivans

Snart är det dags för mig att få på mig lite kläder och trava bort till min kära klasskompis som ordnar med brunch i dag. Senare i dag tänkte jag lägga upp lite bilder från i går. Ni vet.. en bild säger oftst mer än tusen ord.  Det var riktigt roligt i går och jag hoppas att det  även syns på korten.

PUSS
/Em

Kanelbullensdag


Jag ska bara påminna om denna underbara bulles dag som är i dag.
Själv har min roomie givit mig en kanelbulle i dag.
Har ni ätit några?
jag kan rekomendera kanelbullarna på Café Linné i Uppsala riktig goda och stora som talrikar.
Puss
/Em

Sivans

I kväll blir det Sivanskväll för hela slanten. Håller på att göra mig i ordning för att gå hem till Julia snart, därefter drar vi vidare till en klasskompis förfest och ska föhoppningsvis hamna på Sivans till slut. 

Idag känns det som att jag inte hunnit med ett smack! Jag har suttit vid datorn och flippat mesta del och efter mina goda frukost som var resterna från igår tänkte jag att jag skulle försöka slita mig från datorn ett tag genom att titta på en film. Ja tror att jag tittade i tio minuter sen somnade jag sov hela filmen och vaknade för ett tag sen i panik när jag såg va klockan va.

För att Julia inte ska behöva vänta alldeles för länge på mig så måste jag sluta skriva.
Ha en härlig lördagkväll! Det ska jag.

Ses i dimman
/Em   

Dagens ord

Det handlar inte om att få vem man vill. Det handlar om att få den man vill ha.

Det handlar inte om att vara med människor. Det handlar om att vara med just den människan.

Det handlar inte om att kunna gå hem med vilken snygging som helst en lördagnatt. Det handlar om att gå hem med honom.

Det handlar inte om att vara omringad av folk. Det handlar om att vara omringad av dem eller den som älskar dig

Just idag så känns det den här texten nedan väldigt relevant.
Jag var ut i går och en sak som har slagit mig är att det är så fuktansvärt många tjejer och killar som följer med vem som helst hem utan att han/hon kanske inte ens vill egentligen. Varför gör man det då? Det är tänkvärt!

Puss
/Em
 



Bakisdag med uppladdning för kvällen

Tjoho!
Vaknade inte för så längesen, håret står åt alla håll och jag längtar efter en varm dusch. Hehe, livet känns ju mycket tuffare dagen efter en rolig utekväll.
Kvällen var riktigt lyckat i går, middagen med tacos var supergod (men man kan ju liksom aldrig misslyckas med tacos heller) och när vi gick till Stallarna släppte jag och Alex loss på dansgolvet ordentligt. Hihi andra får passa sig när vi kör igång.

Alex kom på vilken hennes talang var: Att vika servetter. Det blev väldigt fint!


Alex hugger in på chipsen


Julia ser lite dragen ut


Emma: Puuuusss!


Just nu sitter jag och tittar på reprisen från So you think you can dance finalen. Jag älskar verkligen alla Tabathas och Napoleons koreografier och speciellt Bleeding love  med Chelsea och Mark och No air med Katee och Joshua, de är så känslosamma!

Jag kommer tillbaka och skriver senare i dag om planerna för kvällen.
Puss
/Em

Fredagsfest!!

Äntligen fredag kväll och allt som har med plugg att göra är som bortblåst. Jag har precis gjort klart allt till tacosen och nu väntar jag bara på att girlsen ska komma så att vi kan börja hugga in!

Efter maten bli det Stallarna. Dans hela natten!!! Men enligt oss ska vi bara ta det lugnt i kväll, vi ska"bara" dela på tre vinare och några cider. Hihi, det lät så roligt när Alex sa det. Känner jag mig och tjejerna rätt så blir det inte så lugnt när i väl kör igång.

Så här fint har jag dukat i köket, det är bara maten som saknas.


Nu ska jag sminka mig så att jag är klar när de kommer.

Vi ses i dimman!
/Em

Smycken byem


Halsband i gråglaspärlor och silverpläterade mellandelar.


Halsband a svart vaxad bomullstråd med en affirmationsrinng med texten "DREAM"
och en berlockängel med texten "Made for an angel"'


Kort halsband av hjärtformade, silverpläterade länkar. Berolcken med pärlor är utbytbar.

Alla smyckens sälj!

Ekomonistyrning och taco-kväll


Snart ska jag till dagens föreläsning i Ekonomistyrning. När den är slut, runt lunch ungefär, så kommer jag och tjejerna att fortsätta med vår organisationsuppgift och förhoppningsvis kan någon av de att hjälpa mig med en budgetuppgift som jag körde fast i i går. Jag tycker det är svårt med uträkningarna, men om ett tag sitter det, haha det kanske tar lite längre än så.

Så vad händer mer i dag?
Jag måste fixa en klipptid. Jag hann inte med det i går så i dag MÅSTE jag göra det. Ska även försöka hinna med Jullan in till stan, handla lite mer mat och ordna med taco-kväll. taco-kvällen med tjejerna kan nog bli riktigt mysig som vanligt.

Dagens outfit
Observera den nya korta kavajen!  I love!



Ha en bra dag så hörs vi!
puss
/Em

 

En lång dag

Hej, hallå!

Ännu än dag har gått till ända och det känns ändå som att jag har hunnit med en hel del. Jag har varit på två föreläsningar och hängde med väldigt bra trotts att näst intill allt var nytt för mig.

Efter föreläsningarna åkte jag in till stanför att hämta ut min tågbiljett till jul, Gävle here I come! Jag längtar efter att få träffa mina systrar och hela tjocka släkten!
När jag ändå var på stan så kunde jag inte slita mig från klädbutikerna. Inköpen blev en grå kort kavaj från Vila och en silvergrå festväska, också den från Vila. Jag letade efter ett lila nagellack från HM men inte fanns det heller.

Dagen fortsatte senare med min utsökta middag bestående av potatisgratäng, kyckling och beasås + några coktailtomater. Lite stolt är jag över att jag verkligen tog mig i kragen och gjorde någon riktig mat.

Strax efter middagen tog jag och Alex en prommis runt campus. Skönt att få lite luft och även att prata av sig lite innan plugget började igen.

Slutpluggat och snart sovdax. Ska försöka släppa alla budgeteringar och ekonomiska begrepp för att sova nu.                                                                                 
Puss godnatt!
/Em

Smycken byem

Det här håller jag på med när jag får tid över.
Ett roligt och rogivande tidsfördriv.




Kort halsband med vita och transparenta pärlor



Kort halsband av silverpläterade kopparlänkar med en utbytbar bärberlock



Treradigt armband i olika sorters glaspärlor, magnetlås.



Lång halsband med fyra lila kinesiska glaspärlor och en fjärilsberlock.



Armband som lindas kring handleden med vaxade glaspärlor. Tre olika berlocker.



Armband av svarta frostade glaspärlor och rosa detaljer. Silverpläterat stavlås.

Ännu en regnig dag

Godmorgon!

Alarmet ringer och det att dags att gå upp. Det första misstaget jag då gör är att kika ut genom fönstret och ser till min förskräckelse att regnet vräker ner Det är sånna här dagar jag vill ta mitt täcke, sno om det lite extra kring kroppen och lägga sig ner och somna om. Men i dag är det två föreläsningar som väntar och det finns ingen tid för sovmorgon. 

Dagen börjar med en Introduktion i ekonomistyrning, ska bli intressant, och fortsätter med en följande föreläsning i samma ämne. 
Förhoppningsvis hinner jag in till stan i dag med, skulle behöva shoppa lite. Frår se om det finns tid till det senare på eftermiddagen. Jag hoppas! Jag behöver inspiratio/nkläder till helgens fest och även en klännning till finsittningen som är nästa helg, under Ekonomhelgen.

Dagens måsten:

  • Lyssna på två föreläsningar
  • Handla mat (det börjar verkligen bli tomt i kylskåpet nu)
  • Räkna lite matematik
  • Blogga
  • Betala mobilräkningen (som jag alltid bävar för)
  • Läsa på till morgondagens föreläsning
  • Försöka hitta på någon skojig maträtt till middag
  • Lägga upp en planering för Spendrups marknadsplan (det börjar bli ont om tid)
  • Boka klipptid

Ja det är väl ungefär vad jag ska göra i dag, plus att tampas med regnet. Jag måste nog ändå in till stan och köpa mig ett nytt paraply.      

Take Care
/Em


Vill ha!

Carrie-skor





Chanelväska

Vinnaren!

Joshua vann folkets hjärta och vann därmed titeln America's favorite dancer!!

GRATTIS!
Joshua in action





Grattis till alla finalister

  1. Joshua
  2. Twitch
  3. Katee
  4. Courtney

Inte så mycket plugg

Nu sitter jag i spänning och väntar på att de ska avslöja vinnaren av So you think you can dance. Det ska bli riktigt spännande. Själv tycker jag att Katee ska vinna men egentligen så kan vem som helst göra det för alla är så fruktansvärt duktiga.









Min tänkta pluggdag blev inte så lyckad trotts allt. Hela dagen blev uppskjuten och när jag väl mötte upp tjejerna så pratade vi mer om annat än om vår marknadsplan. Ingen av oss var motiverad till att leta källor. Det var mycket roligare att prata skvaller och planera inför helgens fester.


Snart börjar programmet , meddelar vinnaren senare!
Puss

Dagens ord

Det handlar inte om att få vem man vill. Det handlar om att få den man vill ha.

Det handlar inte om att vara med människor. Det handlar om att vara med just den människan.

Det handlar inte om att kunna gå hem med vilken snygging som helst en lördagnatt. Det handlar om att gå hem med honom.

Det handlar inte om att vara omringad av folk. Det handlar om att vara omringad av dem eller den som älskar dig

http://www.stureplan.se/frame.php?main=http://blogg.stureplan.se/michaela

Tänkvärda ord!


Dans och plugg

I dag är första gången på länge som jag sover riktigt länge och inte har ett alarm på ringning. Det var skönt att vakna utav sig själv för en gångs skull. Eller ja.. Målarna i lägenheten väckte mig några gånger under morgonkvisten också, men dom ränkar jag bort.  

Om någon timme ska jag och några klasskompisar ses för att fortsätta med våran marknadsplan. Jag och Jullan jobbade lite på den i gårkväll redan, men när So you think you can dance började kunde vi inte kocentrera oss mer, så vi tittade på det i stället.
Jag älskar de programmet. Det är så härligt att se sån dansglädje och som gammal dansare som jag är, kan jag aldrig slita mig.

Mitt favorit nummer från gårdagens final av SYTYCD är när Twitch och Joshua dansar sin trepak tillsammans. Spännande att se i kväll vilken av de fyra finalisterna det är som vinner.



Nä nu måste jag kila i väg till bibblo, plugg väntar.
Puss

RSS 2.0


bloglovin

Min profilbild

Sidan är på gång!


follow emeliesjoberg at http://twitter.com